ΓΔ: 2598.72 0.16% Τζίρος: 271.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:15
Φωτο: Shutterstock

Αραιές νεφώσεις και βροχές συνθέτουν το σκηνικό του καιρού

Στην Αθήνα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς ενώ στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο θα δείξει από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, τοπικές βροχές αρχικά στα νοτιοδυτικά με σταδιακή επέκταση μετά το μεσημέρι στα μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι στα Νοτιοδυτικό Αιγαίο και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές περιμένουμε σήμερα, Παρασκευή.

Λίγες νεφώσεις όπου γρήγορα θα αυξηθούν, με τοπικές ασθενείς βροχές από το μεσημέρι περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, με ενίσχυση μετά το απόγευμα σε μέτριους 5 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες, με βροχές μετά το βράδυ περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την υπηρεσία Meteo του Αστεροσκοπείου Αθηνών, νεφώσεις σταδιακά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην Πελοπόννησο, την Κρήτη και βαθμιαία στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, όπου τις νυκτερινές ώρες θα ενταθούν περιμένουμε σήμερα. Τι πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός, ενώ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 10 βαθμούς), 6 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 5 έως 13 βαθμούς), 12 έως 14 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 12 έως 20 βαθμούς στην Κρήτη, 7 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 11 έως 16 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση σε μέτριους 5 μποφόρ και στον Πατραϊκό Κόλπο σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομπρέλα στη βροχή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλειστά αύριο σχολεία και παιδικοί σταθμοί στην Κω λόγω κακοκαιρίας

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στην Κω με απόφαση του δημάρχου, λόγω της επιδείνωσης του καιρού και για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών.
Ισχυρός κυκλώνας Αυστραλία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ισχυρές βροχές και επικίνδυνες καταιγίδες, 9 μποφόρ σε πολλές περιοχές της χώρας

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του καιρού προβλέπονται τοπικά πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο από το βράδυ της Τρίτης, αφού η ΕΜΥ αναβάθμισε το δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε τχθεςην Δευτέρα σε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Θάλασσα με σύννεφα
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2026

Οι άνεμοι στο Κεντρικό, Ανατολικά και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ.