ΓΔ: 1436.19 -0.86% Τζίρος: 76.63 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:57:11 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Ειδικός λογαριασμός στην ΤτΕ για τον κορονοϊό

Μετά από εντολή του υπουργείου Οικονομικών άνοιξε ο ειδικός λογαριασμός ώστε να αντιμετωπιστεί η επιδημία του κορονοϊού στη χώρα.

Ανοίχθηκε χθες στην Τράπεζα της Ελλάδος, ειδικός λογαριασμός, στον οποίο μπορούν να κατατίθενται δωρεές προς αποπληρωμή εκτάκτων δαπανών για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, έπειτα από εντολή του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών πως στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, και στη χώρα μας, εξαιτίας της πανδημίας, το κράτος έχει επιστρατεύσει από την πρώτη στιγμή, ως όφειλε, όλα τα διαθέσιμα μέσα και πόρους για την υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής, την προστασία της δημόσιας υγείας και τη στήριξη της οικονομίας, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής.

Το ίδιο θα συνεχίσει να πράττει, όπως είναι αυτονόητο, και το επόμενο διάστημα, αξιοποιώντας επιπλέον κάθε απόφαση που θα ληφθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο προς την κατεύθυνση αυτή.

Στην κρίσιμη μάχη για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και των επιπτώσεών της δεν περισσεύει, όμως, κανείς. Η πρωτόγνωρη αυτή δοκιμασία επιβάλλει υπευθυνότητα, ενότητα και αλληλεγγύη. Η έμπρακτη αλληλεγγύη πολιτών και επιχειρήσεων, στον βαθμό που ο καθένας και η καθεμία μπορούν να προσφέρουν, είναι πολύτιμη. Οι πόροι που θα κατατεθούν, θα διατεθούν σε στοχευμένες δράσεις άσκησης κοινωνικής πολιτικής, οι οποίες και δημόσια θα ανακοινώνονται. Ο κωδικός ΙΒΑΝ του ειδικού λογαριασμού είναι: GR 8901000230000002341216317.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένορκη διοικητική εξέταση στο «Αττικόν» για το θάνατο του Δημ. Καλλιάνου

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτησή του είχε περιγράψει τη σοβαρότητα της κατάστασης του πατέρα του Δημήτρη, αφήνοντας αιχμές εναντίον γιατρών διότι δεν έβαλαν τον πατέρα του σε ΜΕΘ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η γονιμότητα επηρεάζεται από την κλιματική αλλαγή σύμφωνα με έρευνα

Η καθηγήτρια Μαιευτικής- Γυναικολογίας ΕΚΠΑ Σοφία Καλανταρίδου παρουσίασε τα αποτελέσματα μελετών για την μείωση της γυναικείας γονιμότητας, εξαιτίας τής περιβαλλοντική ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερρίκος Ντυνάν: Μη επεμβατική τεχνική φίστουλας για νεφροπαθείς

«Αυτή η μη χειρουργική διαδικασία προσφέρει πλεονεκτήματα, όπως μικρότερο χρόνο ανάρρωσης, λιγότερο πόνο και μικρότερο κίνδυνο επιπλοκών σε σύγκριση με τις παραδοσιακές χειρουργικές μεθόδους» τόνισε ο Αλέξανδρος Μάλλιος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η ανταλλαγή δεδομένων Υγείας εντός της ΕΕ

Με τον Eυρωπαϊκό Xώρο Δεδομένων Υγείας οι πολίτες θα έχουν ταχύτερη και ευκολότερη πρόσβαση σε ηλεκτρονικά δεδομένα υγείας, ανεξάρτητα από το αν βρίσκονται στη χώρα καταγωγής τους ή σε άλλο κράτος μέλος.