Φώτο: Shutterstock

Σε ποιους καταβάλλεται σήμερα το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Ξεκινάνε σήμερα να πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και οι συντάξεις χηρείας.

Ξεκινάει να πιστώνεται από σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στους λογαριασμούς όσων οι αιτήσεις είχαν εγκριθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε να μπορούν να καταβληθούν νέες αιτήσεις από ενδιαφερόμενους οποιαδήποτε στιγμή.

Παράλληλα τα επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών που χορηγούνταν από τους ΟΤΑ έως και το 2018 θα καταβληθούν για τον μήνα Σεπτέμβριο επίσης σήμερα, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.

Καταβάλλονται και οι συντάξεις χηρείας

Σήμερα αναμένεται να καταβληθούν και οι αυξημένες συντάξεις χηρείας με τα ποσά να είναι από 200 έως 290 ευρώ. Τα ποσά που αντιστοιχούν στους μήνες από την ψήφιση του νόμου μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2019 θα καταβληθούν με τις συντάξεις Νοεμβρίου στο τέλος Οκτωβρίου 2019. Συνολικά η δαπάνη για το 2019 εκτιμάται σε περίπου 70 εκ. ευρώ ποσό για το οποίο δεν υπήρχε πρόβλεψη στον ετήσιο προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Επικουρική σύνταξη με ατομικούς λογαριασμούς

Ο υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης σε συνέντευξη του σημείωσε πως μέσα από ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα θα καλυφθούν βασικές αναγκαιότητες που θα προστατεύουν το κράτος αλλά και τους πολίτες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΟΣΑ: Ποιοι πρέπει να χάσουν το εισόδημα αλληλεγγύης

Το επίδομα πρέπει να λαμβάνουν μόνο όσοι αναζητούν ενεργά εργασία και να προβλεφθεί επιδότηση από το κράτος για τα νοικοκυριά εργαζομένων με πολύ χαμηλά εισοδήματα, συνιστά στη νέα έκθεσή του ο Οργανισμός.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιατί Δημόσιο και ΕΦΚΑ δεν θέλουν να δοθούν τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Οι συνήγοροι του Δημοσίου τόνισαν πως η χώρα έχει δαπανήσει τεράστια ποσά για τον φράχτη στον Έβρο και την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών ενώ έχει να διαχειριστεί και το κόστος της πανδημίας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΑΕΔ: Έως τη Δευτέρα οι αιτήσεις για το ειδικό εποχικό βοήθημα

'Εως σήμερα, έχουν υποβληθεί 241.991 αιτήσεις, καταγράφοντας αύξηση 69% σε ετήσια βάση. Το ύψος του ειδικού εποχικού βοηθήματος κυμαίνεται από 508,20 έως 1.016,40 ευρώ και καταβάλλεται εφάπαξ στο τρίμηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου κάθε έτους.