ΓΔ: 2613.23 -0.02% Τζίρος: 212.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Πυρκαγιά σε δάσος

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Βίλια – Κινητοποίηση πυροσβεστικής

Φωτιά ξέσπασε σε δασική περιοχή στα Βίλια, στο όρος Κιθαιρώνα, χωρίς να απειλεί σπίτια. Επιχειρούν 47 πυροσβέστες με πεζοπόρα τμήματα, 12 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στα Βίλια, στην περιοχή 'Αγ. Νεκτάριος στο όρος Κιθαιρώνα Αττικής. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 14:05 και δεν απειλεί οικιστικό κομμάτι. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 47 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ, 12 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυροσβεστικό όχημα στη φωτιά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκρίθηκε από τον Ευ. Τουρνά η αύξηση ωρών εργασίας εποχικών πυροσβεστών

Η κυβέρνηση αύξησε τις ώρες απασχόλησης των εποχικών πυροσβεστών για την κάλυψη υπερωριών λόγω πυρκαγιών, με έξτρα 156 ώρες υπερωρίας, 60 ώρες Κυριακές/εξαιρέσιμες και 204 ώρες νυχτερινής εργασίας, ανακοίνωσε το Υπουργείο.
Φωτιά στην Αττική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμπειρίες Ελλήνων και Γάλλων πυροσβεστών σε Δυτ. Αττική και Νότια Γαλλία

Έλληνες και ξένοι πυροσβέστες περιγράφουν την εμπειρία τους από τις μεγάλες πυρκαγιές του 2026, φέρνοντας στο προσκήνιο τη συνεργασία και τα κοινά στοιχεία που αντιμετώπισαν σε Ελλάδα και Γαλλία στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέθυμνο: Στήριξη πυρόπληκτων και αποκατάσταση ζημιών, δηλώνει ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου ζητά άμεση στήριξη των πυρόπληκτων και επίσπευση καταγραφής και αποκατάστασης ζημιών, τιμώντας τη μνήμη των δύο πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους. Θα ανεγερθεί μνημείο στη μνήμη τους.