ΓΔ: 2553.35 -2.22% Τζίρος: 392.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Παραλία Βουλιαγμένης πανοραμικά

Συνελήφθη ο πιλότος του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη Βουλιαγμένη

Στη σύλληψη του πιλότου προχώρησε το Λιμενικό μετά την πτώση ελικοπτέρου στη Βουλιαγμένη. Οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους, ανάμεσά τους και μία έγκυος.

Στη σύλληψη του 57χρονου πιλότου του ελικοπτέρου που συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή της Βουλιαγμένης προχώρησαν οι αρχές, λίγες ώρες μετά το ατύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής. 

Ο χειριστής του σκάφους αντιμετωπίζει κατηγορίες για παραβάσεις που σχετίζονται με επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία, σωματική βλάβη από αμέλεια και παραβάσεις του Κώδικα Αεροπορικού Δικαίου.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν τέσσερις Αμερικανοί πολίτες – δύο άνδρες και δύο γυναίκες – καθώς και ο Έλληνας κυβερνήτης. Όλοι κατάφεραν να βγουν μόνοι τους από το νερό και να κολυμπήσουν μέχρι τα βράχια, απ’ όπου διασώθηκαν με τη βοήθεια λέμβου της μαρίνας. 

Στη συνέχεια αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στην προβλήτα, ενώ – σύμφωνα με το ΕΚΑΒ – είναι καλά στην υγεία τους. Μία από τις γυναίκες, που είναι έγκυος, μεταφέρθηκε προληπτικά σε ιδιωτική μαιευτική κλινική.

Το ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά την απογείωση του ελικοπτέρου από τη μαρίνα “Astir Βουλιαγμένης”, όπου είχε φτάσει νωρίτερα από τον Ασπρόπυργο για να παραλάβει τους επιβάτες με προορισμό τη Μύκονο. 

Κατά την απογείωση, το ελικόπτερο επηρεάστηκε από ισχυρές ριπές ανέμου, γεγονός που προκάλεσε την αστάθειά του στον αέρα και την πτώση του στη θάλασσα, με πρόσκρουση στην εμπρός δεξιά πλευρά και τελική βύθιση.

Άμεσα, στο σημείο τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα για την αποτροπή ρύπανσης, ενώ η επιχείρηση ανέλκυσης του σκάφους έγινε με τη συνδρομή δύτη και γερανού. 

Το ελικόπτερο μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου Τατοΐου, όπου θα πραγματοποιηθεί τεχνικός έλεγχος και περαιτέρω έρευνα για τα αίτια του συμβάντος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύνορα Ελλάδας Τουρκίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΕΑ: Νέα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης Ελλάδας-Τουρκίας στο Εσκισεχίρ

Στο πλαίσιο των ΜΟΕ Ελλάδας-Τουρκίας, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Π. Γεωργακόπουλος, επισκέφθηκε το Εσκισεχίρ 3-5/11/2026 και συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του, πτέραρχο Erdoǧan Gür.
Νομική σχολή Αθήνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Μπουλέκος: Το Πολυτεχνείο σύμβολο λαού και δημοκρατίας

Ο Γ. Μπουλέκος (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) καταγγέλλει την προσπάθεια απαγορεύσεων και περιορισμών στον εορτασμό του Πολυτεχνείου, τονίζοντας ότι ανήκει στον λαό και όχι στην κυβέρνηση ή την Πρυτανεία, ζητώντας σεβασμό στη δημοκρατική του παράδοση.
ΑΔΜΗΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδόθηκε η NAVTEX για το Abeille Marengo – Έως τις 6 Μαρτίου 2027 οι έρευνες

Ολοκληρώθηκε η αδειοδότηση για την έρευνα και πόντιση καλωδίου στη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου (GSI), μετά από αίτημα της NEXANS και θετική εισήγηση της ΕΧΑΕΘ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.
Γιάννης Λοβέρδος στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Λοβέρδου-Ντενίση για το ντοκιμαντέρ «Η γυναίκα πίσω από τον Έλγιν»

Ο Γιάννης Λοβέρδος συναντήθηκε με τη Μιμή Ντενίση για το ντοκιμαντέρ της «Η γυναίκα πίσω από τον Έλγιν» που προβάλλεται στην Ευρώπη, επισημαίνοντας τη σημασία της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα.
Άδειο δικαστήριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλλαγή συνηγόρου για τους βασικούς κατηγορούμενους της ΜΚΟ στη Θεσσαλονίκη

Ο δικηγόρος Κώστας Τσάκος αποχώρησε από την υπεράσπιση των δύο βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση της ΜΚΟ λόγω διαφωνίας σχετικά με τη στρατηγική υπεράσπισης και τον τρόπο δημόσιας τοποθέτησης.