ΓΔ: 2674.68 -0.05% Τζίρος: 38.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:32:37
Παραλία Βουλιαγμένης πανοραμικά

Συνελήφθη ο πιλότος του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη Βουλιαγμένη

Στη σύλληψη του πιλότου προχώρησε το Λιμενικό μετά την πτώση ελικοπτέρου στη Βουλιαγμένη. Οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους, ανάμεσά τους και μία έγκυος.

Στη σύλληψη του 57χρονου πιλότου του ελικοπτέρου που συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή της Βουλιαγμένης προχώρησαν οι αρχές, λίγες ώρες μετά το ατύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής. 

Ο χειριστής του σκάφους αντιμετωπίζει κατηγορίες για παραβάσεις που σχετίζονται με επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία, σωματική βλάβη από αμέλεια και παραβάσεις του Κώδικα Αεροπορικού Δικαίου.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν τέσσερις Αμερικανοί πολίτες – δύο άνδρες και δύο γυναίκες – καθώς και ο Έλληνας κυβερνήτης. Όλοι κατάφεραν να βγουν μόνοι τους από το νερό και να κολυμπήσουν μέχρι τα βράχια, απ’ όπου διασώθηκαν με τη βοήθεια λέμβου της μαρίνας. 

Στη συνέχεια αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στην προβλήτα, ενώ – σύμφωνα με το ΕΚΑΒ – είναι καλά στην υγεία τους. Μία από τις γυναίκες, που είναι έγκυος, μεταφέρθηκε προληπτικά σε ιδιωτική μαιευτική κλινική.

Το ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά την απογείωση του ελικοπτέρου από τη μαρίνα “Astir Βουλιαγμένης”, όπου είχε φτάσει νωρίτερα από τον Ασπρόπυργο για να παραλάβει τους επιβάτες με προορισμό τη Μύκονο. 

Κατά την απογείωση, το ελικόπτερο επηρεάστηκε από ισχυρές ριπές ανέμου, γεγονός που προκάλεσε την αστάθειά του στον αέρα και την πτώση του στη θάλασσα, με πρόσκρουση στην εμπρός δεξιά πλευρά και τελική βύθιση.

Άμεσα, στο σημείο τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα για την αποτροπή ρύπανσης, ενώ η επιχείρηση ανέλκυσης του σκάφους έγινε με τη συνδρομή δύτη και γερανού. 

Το ελικόπτερο μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου Τατοΐου, όπου θα πραγματοποιηθεί τεχνικός έλεγχος και περαιτέρω έρευνα για τα αίτια του συμβάντος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Γεραπετρίτης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Συνάντηση με τον νέο πρόεδρο της Γ.Σ. του ΟΗΕ Χ. Ραχμάν

Ο ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης ΟΗΕ, Χ. Ραχμάν, εστιάζοντας στην προώθηση των προτεραιοτήτων ενόψει της ελληνικής προεδρίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας το 2026 και στη στήριξη μεταρρυθμίσεων.
Λουλούδια και κεριά μνήμης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πορεία μνήμης για τα 8 χρόνια από τον θάνατο Ζακ Κωστόπουλου

Πορεία μνήμης για τα οκτώ χρόνια από τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου έγινε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με συμμετοχή συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου, της LGTBQI+ κοινότητας και άλλων οργανώσεων.
Γιώργος Γεραπετρίτης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Στήριξη Ελλάδας στην ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης επανέλαβε στη Νέα Υόρκη τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων, ενόψει της επόμενης συνάντησης της Ομάδας Φίλων και της επερχόμενης ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Τσάφος: Εφικτή η μείωση ΥΚΩ λόγω διασυνδέσεων Κρήτης-Κυκλάδων

Ο Ν. Τσάφος τόνισε ότι τα κόμματα δεν δείχνουν να νοιάζονται για το να αποφύγουμε τα λάθη της κρίσης και ότι η μείωση των ΥΚΩ είναι περιορισμένη λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής ρεύματος στα νησιά. Το ποσοστό ενεργειακής φτώχειας παραμένει ανησυχητικό.
Ελληνική οικονομία κέρματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το δημογραφικό πρόβλημα απειλεί ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή

Το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας εξελίσσεται σε βασικό αναπτυξιακό ζήτημα με άμεσες επιπτώσεις σε οικονομία, εργασία, ασφάλιση και υγεία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Eurobank, Γιώργο Ζανιά, σε σχετική ημερίδα.