ΓΔ: 2112.46 0.57% Τζίρος: 393.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Έλληνες στρατιώτες παράταξη
Φωτογραφία Shutterstock

ΓΕΕΘΑ: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού από το Ισραήλ

Μεταγωγικά αεροσκάφη και δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων μετέφεραν με ασφάλεια 140 πολίτες από το Σαρμ Ελ Σέιχ στην Ελλάδα, υπό τον συντονισμό ΕΘΚΕΠΙΧ και ΥΠΕΞ.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού πολιτών από το Ισραήλ, μέσω της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, χθες, Τετάρτη 18 Ιουνίου, από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, σε συνεργασία και συντονισμό με το υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, Ένοπλες Δυνάμεις συνέβαλαν με προσωπικό και μέσα, στην προσπάθεια για την ασφαλή επάνοδο των 140 πολιτών, Ελλήνων και λοιπών εθνικοτήτων, στην Ελλάδα.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή μεταγωγικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας (C-130 και C-27) με το αντίστοιχο προσωπικό, υγειονομικής ομάδας και προσωπικό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ).

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με την παραλαβή των πολιτών από το αεροδρόμιο Sharm El Sheikh της Αιγύπτου και την άφιξη στην Ελλάδα.

Όλες οι ενέργειες κατά τη διαδικασία εκτέλεσης της αποστολής παρακολουθούνταν, σε πραγματικό χρόνο, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ), προστίθεται στην ανακοίνωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μνημείο Αζαντί Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Υπέρ της παλαιστινιακής αυτοδιάθεσης δηλώνει η Τεχεράνη

Το Ιράν δηλώνει τη στήριξή του σε κάθε πρωτοβουλία για την αυτοδιάθεση του παλαιστινιακού λαού και τον τερματισμό εγκλημάτων στη Γάζα, τονίζοντας ότι είναι έτοιμο να συμβάλει στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.
Σημαία Αιγύπτου αεροδρόμιο
ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: Καμία θέση για τη Χαμάς στο μέλλον της Γάζας, λέει ο ΥΠΕΞ

Ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ δήλωσε πως η Χαμάς δεν θα έχει ρόλο στο μέλλον της Γάζας, σημειώνοντας ευρεία αραβική και μουσουλμανική συναίνεση, ενώ αναμένεται η απάντηση της Χαμάς στο ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ.
Κατεστραμμένο κτίριο Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση ΗΠΑ, Κατάρ, Αιγύπτου και Τουρκίας για το μέλλον της Γάζας

Συνάντηση κορυφαίων αξιωματούχων ΗΠΑ, Κατάρ, Αιγύπτου και Τουρκίας πραγματοποιείται στη Φλόριντα για τα επόμενα βήματα στη Γάζα, ενώ αναμένεται και επαφή Τραμπ–Νετανιάχου εν μέσω εύθραυστης εκεχειρίας.
Υπογραφή μνημονίου Αιγύπτου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Συμφωνία 30 δισ. ευρώ για πώληση φυσικού αερίου στην Αίγυπτο

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου ενέκρινε συμφωνία πώλησης φυσικού αερίου στην Αίγυπτο αξίας 30 δισ. ευρώ, χαρακτηρίζοντάς τη τη μεγαλύτερη εξαγωγική σύμβαση φυσικού αερίου στην ιστορία του Ισραήλ.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Σουηδός στο δικαστήριο για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ

Ιρανός με σουηδική υπηκοότητα, που απέκτησε το 2020, δικάζεται στο Ιράν για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ. Συνελήφθη τον Ιούνιο στη διάρκεια του 12ήμερου πολέμου έπειτα από ισραηλινές επιδρομές, σύμφωνα με τις ιρανικές αρχές.