ΓΔ: 2207.73 0.16% Τζίρος: 609.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Λογότυπο ΔΥΠΑ
Το επίσημο λογότυπο της ΔΥΠΑ – Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για κατάρτιση 10.000 ανέργων και αστέγων μέσω ΔΥΠΑ

Ανοικτή η πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για επιλογή προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων και αστέγων. Έως 400€ επίδομα για 80 ώρες εκπαίδευσης σε γραφείο και πωλήσεις.

Από σήμερα ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων επιλογής προγραμμάτων κατάρτισης για το «Πρόγραμμα κατάρτισης 10.000 ανέργων δικαιούχων Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και αστέγων και επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση αυτών».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΥΠΑ δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ωφελούμενοι, που έχουν λάβει συστατικό σημείωμα και έχουν προεπιλεγεί από τις επιχειρήσεις, προκειμένου να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν στον ακόλουθο ιστότοπο: https://eee.dypa.gov.gr/beneficiary.

Η διαδικασία επιλογής προγραμμάτων κατάρτισης θα παραμείνει ενεργή έως τη συμπλήρωση των διαθέσιμων θέσεων.

Σημειώνεται ότι ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής δια ζώσης κατάρτισης, συνολικής διάρκειας 80  ωρών σε τομείς υψηλής ζήτησης, στις ειδικότητες «επαγγέλματα γραφείου» και «πωλήσεις»

Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων, από ανεξάρτητους φορείς, και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος, έως 400 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 151.666.000 ευρώ, έχει ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους και υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης - NextGenerationEU.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΥΠΑ: Πληρωμές Δεκεμβρίου ανά κατηγορία ωφελουμένων και παροχών

Η ΔΥΠΑ ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των πληρωμών Δεκεμβρίου προς εργαζόμενους, ανέργους, γονείς και ειδικές ομάδες, τονίζοντας πως στηρίζει έμπρακτα χιλιάδες πολίτες και ενισχύει την κοινωνική συνοχή και την απασχόληση.
Λογότυπο ΔΥΠΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΥΠΑ: 167 εργαστήρια συμβουλευτικής τον Ιανουάριο για αναζήτηση εργασίας

Η ΔΥΠΑ συνεχίζει το 2026 τα εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής. Τον Ιανουάριο προγραμματίζονται 167 δράσεις, 145 διά ζώσης σε 85 ΚΠΑ2 και 22 διαδικτυακά, με θεματικές όπως βιογραφικό, συνέντευξη και χρήση τεχνητής νοημοσύνης.