ΓΔ: 1471.78 -0.29% Τζίρος: 85.83 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Άλμα 30% στην κίνηση του ίντερνετ, στα ύψη οι υπηρεσίες chat

Η διαδικτυακή κίνηση αυξήθηκε κατά 34% στη Νέα Υόρκη, κατά 23% στο Λονδίνο και στο Παρίσι, κατά 30% στη Μελβούρνη και κατά 40% στις πόλεις της Βόρειας Ιταλίας, σύμφωνα με την Cloudflare

Με τον περισσότερο πληθυσμό παγκοσμίως να βρίσκεται στο σπίτι, κάθε επαφή με τον «έξω κόσμο» περνάει από το διαδίκτυο. Για κάθε επαφή, κοινωνική, εργασιακή, φιλική, για να εργαστούμε, να διασκεδάσουμε ή να συνεχίσουμε τις σπουδές μας εξαρτόμαστε κυρίως από το internet. 

Όπως αναφέρεται σε σημείωμα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδος, η κίνηση στο διαδίκτυο αυξήθηκε παγκοσμίως με εντυπωσιακό ρυθμό.

Σύμφωνα με την Cloudflare, αμερικανική εταιρεία που παρέχει υποδομές δικτύου σε επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, από τα μέσα Ιανουαρίου μέχρι και το τέλος Μαρτίου, η κίνηση στο Διαδίκτυο αυξήθηκε κατά περίπου 25%-30% σε πολλές μεγάλες πόλεις του πλανήτη.

Ενδεικτικά, η διαδικτυακή κίνηση αυξήθηκε κατά 34% στη Νέα Υόρκη, κατά 23% στο Λονδίνο και στο Παρίσι, κατά 30% στη Μελβούρνη και κατά 40% στις πόλεις της Βόρειας Ιταλίας. Επίσης, η κίνηση διευρύνθηκε το ίδιο διάστημα κατά 18% στο Τόκιο και στο Σιάτλ, κατά 11% στο Βερολίνο και κατά 10,5% στο Σίδνεϊ. 

Στο ίδιο διάστημα τα εργαλεία και οι εφαρμογές για online chat αυξήθηκαν κατά τρεις φορές σε σχέση με άλλες περιόδους στην Βόρεια Ιταλία. Αντίστοιχα στην περιοχή, το video streaming διπλασιάστηκε, ενώ οι ιστοσελίδες ενημέρωσης είδαν την κίνηση να αυξάνεται κατά 30% περισσότερο έναντι του συνηθισμένου, ενώ το online gaming κατέγραψε αύξηση 20%. 

Σύμφωνα με την έρευνα της Cloudflare παρά την μεγάλη άνοδο χρήσης του διαδικτύου για βιντεοκλήσεις ή για εφαρμογές για τηλεδιασκέψεις όπως η Zoom που εκτοξεύθηκε κατά τους δύο πρώτους μήνες του 2020, υπάρχουν διαφορές στο πότε συνδέονται οι πολίτες παγκοσμίως στο Διαδίκτυο. Πια το peak της χρήσης δεν είναι λίγο μετά τις 7.30 μ.μ., αλλά λίγο πριν το μεσημεριανό φαγητό.

Μία άλλη διαφορά που εντοπίζεται στην έρευνα είναι ότι τα αστικά κέντρα δείχνουν να αποφορτίζονται, ενώ η κίνηση μεταφέρεται εκτός των κέντρων των πόλεων, καθώς πολλοί εργαζόμενοι εργάζονται πλέον εξ αποστάσεως από το σπίτι τους και δεν μεταβαίνουν στον τόπο εργασίας τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκθεση: «άνδρα πολύτροπον. Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Γιάννη Κωστόπουλου»

Την έκθεση οργανώνει το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και θα διαρκέσει μέχρι 12 Μαΐου. Παρουσιάζεται στην αίθουσα Σπυρίδωνος και Ευρυδίκης Κωστοπούλου του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευρωβαρόμετρο: Οι Έλληνες επιλέγουν την τηλεόραση για την ενημέρωσή τους

Ακολουθούν με το 57% οι ηλεκτρονικές δημοσιογραφικές και ειδησεογραφικές πλατφόρμες, με το 24% το ραδιόφωνο, με το 55% οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και με το 14% τα έντυπα μέσα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Ελλάδα το Πανεπιστήμιο Columbia: Πώς θα παίρνει χρηματοδότηση

Συστάθηκε η Columbia Global Center Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία μέσω της οποίας θα λειτουργήσει το Διεθνές Κέντρο του αμερικανικού πανεπιστημίου στην Ελλάδα. Κύρια πηγή εσόδων της οι συνδρομές/εισφορές των εταίρων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαρύ κόστος 300 δισ. δολ. ως το 2030 από την... κουλτούρα του καναπέ

Φτάνουν τα 500 εκατ. οι ασθένειες που προκαλούνται από την έλλειψη άσκησης, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Πολλές ασθένειες μπορούν να προληφθούν αν οι άνθρωποι ασκούνται μόνο μια ώρα την ημέρα.