ΓΔ: 2135.15 3.40% Τζίρος: 227.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:14:42
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
Φωτογραφία Shutterstock

Δύο άτομα συνελήφθησαν για ένοπλη ληστεία σε πρατήριο στον Ασπρόπυργο

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων Δυτικής Αττικής εξιχνίασε ληστεία με πιστόλι σε βενζινάδικο στον Ασπρόπυργο, που έγινε στις 26/5/2025.

Νέα δεδομένα ήρθαν στο φως από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δυτικής Αττικής σχετικά με τη σοβαρή ληστεία που σημειώθηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Ασπρόπυργο στις 26 Μαΐου 2025.

Οι αρχές κατάφεραν να εξιχνιάσουν την υπόθεση και να σχηματίσουν δικογραφία σε βάρος δύο ανδρών, ηλικίας 41 και 39 ετών, με κατηγορίες για ληστεία κατά συναυτουργία, διακεκριμένη κλοπή και παραβίαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Παράλληλα, στη δικογραφία προστέθηκε και υπάλληλος του πρατηρίου, ο οποίος εμπλέκεται ως συνεργός στη ληστεία, ενώ κατηγορείται για «συνέργεια, ψευδή κατάθεση» και «αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος».

Στο πλαίσιο της εκτεταμένης αστυνομικής έρευνας, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη σύλληψη επιπλέον τεσσάρων ατόμων σε οικισμούς του Ζεφυρίου και των Αχαρνών. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων.

Η μεθοδική εξιχνίαση της υπόθεσης

Σύμφωνα με τις αρχές, η επιτυχία της εξιχνίασης οφείλεται στην στοχευμένη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών καθώς και στην ενδελεχή ανάλυση προανακριτικών στοιχείων, μέσω των οποίων διαπιστώθηκε η εμπλοκή των κατηγορουμένων στη ληστεία.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το πρωί της 26ης Μαΐου, οι δύο δράστες εισέβαλαν καλυμμένοι στο πρατήριο, απειλώντας με πιστόλι τον υπάλληλο και βάζοντάς τον στο έδαφος. Άμεσα αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και διέφυγαν από το σημείο, ενώ οι αστυνομικοί κατέδειξαν τηλεφωνικές επικοινωνίες τόσο πριν όσο και μετά τη ληστεία, επιβεβαιώνοντας το συντονισμό με τον υπάλληλο.

Τα ευρήματα της αστυνομικής επιχείρησης

Σε έρευνα που ακολούθησε στους δύο συλληφθέντες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Το πιστόλι που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία,
  • αεροβόλο πιστόλι,
  • επικρουστήρας,
  • κάννη και
  • ξύλινο κοντάκι.

Επιπλέον, οι έρευνες αποκάλυψαν ότι οι βασικοί κατηγορούμενοι προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες είτε για ίδια χρήση είτε για διακίνηση, με σημείο προέλευσης οικία στον οικισμό του Ζεφυρίου.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών τόσο στη συγκεκριμένη αυτή οικία όσο και σε δύο ακόμη κατοικίες στις Αχαρνές, συνελήφθησαν άλλα τέσσερα άτομα και κατασχέθηκαν:

  • 14 γραμμάρια ηρωίνης
  • 28 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
  • πιστόλι με γεμιστήρα
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • 8 κιλά και 700 γραμμάρια σκόνης για νόθευση
  • το ποσό των 910 ευρώ

Σημειώνεται ότι όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα ώστε να απολογηθούν για τις πράξεις τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκρηξη σε ΑΤΜ τράπεζας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκρηξη σε μηχάνημα ΑΤΜ στο Μαρκόπουλο τις πρώτες πρωινές ώρες

Άγνωστοι ανατίναξαν ΑΤΜ έξω από σούπερ μάρκετ στο Μαρκόπουλο τα ξημερώματα, προκαλώντας μεγάλες ζημιές και στην πρόσοψη του καταστήματος. Δεν βρέθηκαν εκρηκτικά, ενώ την έρευνα διεξάγει η Αντιμετώπιση Οργανωμένου Εγκλήματος.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 27χρονος έταζε δουλειές και έκλεβε χρήματα από λογαριασμούς

Συνελήφθη 27χρονος στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, που προσποιούμενος τον εκπρόσωπο δημοσίων σχέσεων απέσπασε προσωπικά στοιχεία 19χρονου με ψεύτικη υπόσχεση εργασίας και δημιούργησε τραπεζικό λογαριασμό στο όνομά του.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 38χρονου στη Θεσσαλονίκη για αλλοίωση QR codes στάθμευσης

Συνελήφθη 38χρονος Ρουμάνος στη Θεσσαλονίκη, καθώς εντοπίστηκε να αλλοιώνει QR codes σε πινακίδες ελεγχόμενης στάθμευσης στη Βασιλίσσης Όλγας, με σκοπό την εκτροπή πληρωμών. Στην κατοχή του βρέθηκαν εργαλεία και 19 πλαστές πινακίδες.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Έως 11 έτη κάθειρξη σε τρεις Τούρκους για πυροβολισμούς σε στέλεχος ΕΥΠ

Διορθώνεται το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ: Ποινές κάθειρξης έως 12 έτη επιβλήθηκαν στους τρεις Τούρκους για τους πυροβολισμούς κατά στελέχους της ΕΥΠ στους Ταγαράδες, αντί για έως 11 έτη όπως είχε αναφερθεί αρχικά.
Αστυνομικά οχήματα ΕΛΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικογραφία για παράνομη εκτροφή ζώων σε ταράτσα στους Αμπελόκηπους

Δικογραφία σχηματίστηκε κατά άνδρα και εταιρείας διαχείρισης ακινήτου στους Αμπελόκηπους για παράνομη εκτροφή ζώων σε ταράτσα κτιρίου, με ζώα φάρμας που ζούσαν σε ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής, μετά από αστυνομικό έλεγχο.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη κύκλωμα διακίνησης πλαστών εγγράφων στην Αθήνα

Η ΕΛΑΣ εξάρθρωσε κύκλωμα που διακινούσε πλαστά έγγραφα και διευκόλυνε τη διαμονή αλλοδαπών σε παράνομους ξενώνες στην Αθήνα. Συνελήφθησαν τρία αρχηγικά μέλη, δύο άνδρες και μία γυναίκα, με βαριές κατηγορίες σε βάρος τους.