ΓΔ: 2211.2 -1.12% Τζίρος: 284.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Άδειο δικαστήριο
Εικόνα από άδειο δικαστήριο στην Ελλάδα, πριν ξεκινήσει η δίκη.

Ισόβια στον δράστη για τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο δράστης της δολοφονίας της Κυριακής Γρίβα, καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα ένοχο.

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε στον δράστη της δολοφονίας της Κυριακής Γρίβα, ο οποίος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Οι δικαστές, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέα Βασιλικής Δημοπούλου, αρνήθηκαν ότι ο δράστης έχει μειωμένο καταλογισμό όταν κατάφερε τις πέντε μαχαιριές σε βάρος της 28χρονης έξω από το Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο 40χρονος είναι ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών προς ίδια χρήση.

Η απόφαση του δικαστηρίου επί της ποινής, με δεδομένο ότι η υπεράσπιση του κατηγορούμενου έχει δηλώσει από την αρχή πως δεν θα αιτηθεί αναγνώριση ελαφρυντικών, ήταν μονόδρομος για την ποινή των ισοβίων για την δολοφονία.

Έτσι σχεδόν λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της ενοχής και την πρόταση της εισαγγελέα επί της ποινής, το δικαστήριο ανακοίνωσε στον κατηγορούμενο ότι επιβάλει ομόφωνα ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον ποινή φυλάκισης 5 ετών και ενός μήνα. Επέβαλε επίσης χρηματική ποινή 1.000 ευρώ

Κατά τη διάρκεια της αναμονής για την ανακοίνωση της ποινής ο πατέρας της Κυριακής ρωτούσε τον κατηγορούμενο να του πει τι του έκανε η Κυριακή και την σκότωσε. «Ή μάλλον τι δεν σου έκανε. Πες μας, δεν θα έχεις άλλη ευκαιρία..» του έλεγε. Κοιτώντας έντονα τον κατηγορούμενο ο πατέρας του θύματος, έβαζε δυνατά στο κινητό την φωνή της Κυριακής στην συγκλονιστική συνομιλία της με την Άμεση Δράση, λίγα δευτερόλεπτα πριν δεχθεί την θανατηφόρα επίθεση, όταν ο τηλεφωνητής της είπε "τα περίπλοκα δεν είναι ταξί κυρία μου"...

Τζ.Βιν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομάδα αστυνομικών Εκουαδόρ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισημερινός: Πάνω από 5.000 συλλήψεις μετά την απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας

Η αστυνομία στον Ισημερινό συνέλαβε πάνω από 5.000 άτομα, εκ των οποίων 700 φέρονται να σχετίζονται με οργανωμένο έγκλημα, μετά την απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας. Κατασχέθηκαν 9,2 τόνοι ναρκωτικών και περισσότερα από 600 όπλα.
Σφύρα δικαιοσύνης ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Έγκριση έκδοσης στελέχους καρτέλ του Ισημερινού στις ΗΠΑ από τη δικαιοσύνη

Δικαστήριο του Ισημερινού ενέκρινε την έκδοση στις ΗΠΑ του Σέλσο Μορέιρα, επικεφαλής επιχειρήσεων του καρτέλ «Λος Τσονέρος», που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών, με τον ίδιο να έχει συναινέσει ρητά στην έκδοση.
Κτίριο ΓΑΔΑ Αστυνομία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη φόρα τα στοιχεία συμμορίας που προσποιούνταν υπαλλήλους ΔΕΗ

Η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία και φωτογραφίες επτά ατόμων εγκληματικής οργάνωσης που παρίσταναν υπαλλήλους εταιρείας ρεύματος και εξαπατούσαν κυρίως ηλικιωμένους, αφαιρώντας χρήματα και τιμαλφή από σπίτια στην Αττική.
Αστυνομική κορδέλα Τουρκία
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Πυροβολισμοί κοντά στη Μερσίνη με 4 νεκρούς και 8 τραυματίες

Τέσσερις νεκροί και οκτώ τραυματίες από πυροβολισμούς ενόπλου κοντά στη Μερσίνη. Ο δράστης, που διαφεύγει, πυροβόλησε αρχικά σε εστιατόριο και στη συνέχεια σκότωσε άλλα δύο άτομα καθώς διέφευγε, σύμφωνα με τουρκικά μέσα.