ΓΔ: 2651.79 -0.07% Τζίρος: 38.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:35:36
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 21χρονου Τούρκου για εγκληματική οργάνωση κι απόπειρα δολοφονίας

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη 21χρονος Τούρκος υπήκοος, ο οποίος καταζητείται στη χώρα του για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ένας Τούρκος υπήκοος, ηλικίας 21 ετών, συνελήφθη πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη μετά από αίτημα των τουρκικών αρχών, καθώς σε βάρος του εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέρχονται από δικαστικά έγγραφα της Τουρκίας, το περιστατικό για το οποίο κατηγορείται σημειώθηκε τον περασμένο Απρίλιο σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης. Συγκεκριμένα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης με την επωνυμία "Kirve" φέρονται να συμμετείχαν σε απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος ιδιώτη, καθώς δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας του συλληφθέντος, άνοιξαν πυρ εναντίον του οχήματος του φερόμενου ως θύματος, τραυματίζοντάς τον.

Η θέση του συλληφθέντα και οι δικαστικές εξελίξεις

Οι τουρκικές αρχές υποστηρίζουν ότι ο 21χρονος συνέδραμε τους δράστες παρέχοντάς τους τη μοτοσικλέτα του, ώστε να εκτελέσουν την απόπειρα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος αρνείται κάθε εμπλοκή, υποστηρίζοντας ότι "διώκεται για τα πολιτικά του πιστεύω" ενώ επισημαίνει πως έχει καταθέσει αίτημα ασύλου στην Ελλάδα.

Ο νεαρός άνδρας παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, όπου εξέφρασε την άρνησή του να εκδοθεί στην Τουρκία. Η τελική απόφαση για την έκδοσή του θα ληφθεί από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο τις επόμενες ημέρες. Μέχρι τότε, ο 21χρονος παραμένει κρατούμενος εν αναμονή των εξελίξεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 25χρονος με πορτ μπαγκάζ γεμάτο μετανάστες συνελήφθη

Συνελήφθη 25χρονος Ρουμάνος που μετέφερε παράνομα τρεις μετανάστες στο πορτ μπαγκάζ Ι.Χ., στην παλιά εθνική Καβάλας-Θεσσαλονίκης. Οι μετανάστες ήταν από Αιθιοπία και Ερυθραία, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για φωτιά από όχημα που εξαπλώθηκε σε δάσος στην Καβάλα

Συνελήφθησαν ένας 39χρονος και μια 37χρονη Βούλγαροι για πυρκαγιά σε περιοχή του Παγγαίου, όταν φωτιά σε όχημα εξαπλώθηκε σε δάσος. Μέχρι 25 Αυγούστου 2026, έχουν επιβληθεί 738 πρόστιμα και έγιναν 313 συλλήψεις για εμπρησμούς.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

38χρονος οδηγός ταξί συνελήφθη για απειλή και κλοπή 600€ από τουρίστες

Συνελήφθη 38χρονος οδηγός ταξί που κατηγορείται ότι, απειλώντας με βία, απέσπασε 600 ευρώ από τουρίστες το πρωί της Τρίτης, μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε για ληστεία σε βάρος του.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Από 1η Σεπτεμβρίου οι μειώσεις τιμών - Σαφές μήνυμα για ΑΟΖ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τον οδικό χάρτη έως το 2030 στο Υπουργικό, δίνοντας έμφαση στη μείωση του χρέους, ενώ προανήγγειλε εθνική συμφωνία μείωσης τιμών σε τρόφιμα και σχολικά είδη.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό κράτηση στη Θεσσαλονίκη ο 29χρονος Τούρκος, αρνείται την έκδοση

Συνεχίζει να κρατείται ο 29χρονος Τούρκος, που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη με διεθνές ένταλμα για δολοφονία το 2020 στην Κωνσταντινούπολη. Ο ίδιος δεν συναινεί στην έκδοσή του και το θέμα θα κριθεί από το Συμβούλιο Εφετών.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κλεμμένη μηχανή σε καταδίωξη και συλλήψεις μετά από τροχαίο

Δύο νεαροί αλλοδαποί τραυματίστηκαν ελαφρά μαζί με 47χρονο οδηγό φορτηγού στην Ευκαρπία, όταν, προσπαθώντας να αποφύγουν έλεγχο, μπήκαν με κλεμμένη μοτοσυκλέτα σε μονόδρομο και συγκρούστηκαν. Συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.