ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Λιμάνι Πειραιά αεροφωτογραφία
Αεροφωτογραφία του λιμανιού Πειραιά με πλοία και πόλη στο φόντο.

Πειραιάς: Συνδικάτα στο λιμάνι κατά αποβίβασης Ισραηλινών τουριστών

Μέλη του ΠΑΜΕ και σωματείων συγκεντρώθηκαν στην πύλη 12 του Πειραιά για να εμποδίσουν αποβίβαση Ισραηλινών τουριστών, με ισχυρή παρουσία αστυνομίας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Από τις πρωινές ώρες, μέλη του ΠΑΜΕ σε συνεργασία με ναυτεργατικά και εργατικά σωματεία, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από την πύλη 12 του λιμανιού του Πειραιά. Βασικό αίτημα των διαδηλωτών αποτέλεσε η παρεμπόδιση της αποβίβασης επιβατών από κρουαζιερόπλοιο που, σύμφωνα με πληροφορίες, μετέφερε τουρίστες από το Ισραήλ.

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, με δυνάμεις των ΜΑΤ και αστυνομικές κλούβες να δημιουργούν φραγμό μπροστά στην πύλη εισόδου. Ταυτόχρονα, η Τροχαία προχώρησε σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το ύψος της πλατείας Λεόντων, καθώς η συγκέντρωση προκάλεσε σημαντική κυκλοφοριακή συμφόρηση στην ευρύτερη περιοχή.

Η συγκεκριμένη κινητοποίηση εντάσσεται σε μια ευρύτερη σειρά διαμαρτυριών που, το τελευταίο διάστημα, οργανώνουν εργατικές οργανώσεις και συνδικάτα σε όλη τη χώρα. Αφορμή, όπως υποστηρίζουν οι διοργανωτές, αποτελούν οι τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα και η αντίδραση στην παρουσία ισραηλινών τουριστικών αποστολών στην Ελλάδα.

Οι συνεχόμενες κινητοποιήσεις αυτού του είδους δημιουργούν προβληματισμό στον τουριστικό κλάδο, αλλά και στους επαγγελματίες της ναυτιλίας και των μεταφορών. Πέραν της κοινωνικής διάστασης, οι παρατεταμένες διαμαρτυρίες ενδέχεται να έχουν αντίκτυπο στη λειτουργία των λιμανιών, καθώς και στη φήμη της Ελλάδας ως ασφαλούς και φιλόξενου προορισμού, γεγονός που απασχολεί ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λιμάνι Μυτιλήνης όψη ημέρας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοδος στην ακτοπλοϊκή κίνηση: 80.000 αναχωρήσεις μέχρι την Κυριακή

Αυξημένη κίνηση καταγράφεται σήμερα στα λιμάνια Αττικής λόγω της καλοκαιρινής εξόδου, με ενισχυμένα μέτρα του Λιμενικού για τη διευκόλυνση επιβατών. Συνολικά 28.746 ταξιδιώτες αναχωρούν από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο.
Αεροδρόμιο στο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Μία ώρα στάση εργασίας στο Μπεν Γκουριόν φέρνει χάος στο αεροδρόμιο

Ξαφνική στάση εργασίας στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν προκάλεσε αναστάτωση εν μέσω τουριστικής περιόδου, με διακοπή αφίξεων από τις 14:00 και σταδιακές αναχωρήσεις, ενώ πολλές πτήσεις επέστρεψαν στους προορισμούς τους.
Σαντορίνη αρχιτεκτονική θέα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένη έξοδος εκδρομέων – Πλήρη δρομολόγια προς Κυκλάδες

Στα λιμάνια Αττικής κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων για τα νησιά, με πληρότητα έως 100%. Αρχές καλούν τους ταξιδιώτες να προσέρχονται έγκαιρα λόγω αυξημένης κίνησης. Απόλυτη αιχμή το Σαββατοκύριακο σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο.