ΓΔ: 2271.29 -0.16% Τζίρος: 115.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:51:41
Λιμάνι Πειραιά αεροφωτογραφία
Αεροφωτογραφία του λιμανιού Πειραιά με πλοία και πόλη στο φόντο.

Πειραιάς: Συνδικάτα στο λιμάνι κατά αποβίβασης Ισραηλινών τουριστών

Μέλη του ΠΑΜΕ και σωματείων συγκεντρώθηκαν στην πύλη 12 του Πειραιά για να εμποδίσουν αποβίβαση Ισραηλινών τουριστών, με ισχυρή παρουσία αστυνομίας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Από τις πρωινές ώρες, μέλη του ΠΑΜΕ σε συνεργασία με ναυτεργατικά και εργατικά σωματεία, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από την πύλη 12 του λιμανιού του Πειραιά. Βασικό αίτημα των διαδηλωτών αποτέλεσε η παρεμπόδιση της αποβίβασης επιβατών από κρουαζιερόπλοιο που, σύμφωνα με πληροφορίες, μετέφερε τουρίστες από το Ισραήλ.

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, με δυνάμεις των ΜΑΤ και αστυνομικές κλούβες να δημιουργούν φραγμό μπροστά στην πύλη εισόδου. Ταυτόχρονα, η Τροχαία προχώρησε σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το ύψος της πλατείας Λεόντων, καθώς η συγκέντρωση προκάλεσε σημαντική κυκλοφοριακή συμφόρηση στην ευρύτερη περιοχή.

Η συγκεκριμένη κινητοποίηση εντάσσεται σε μια ευρύτερη σειρά διαμαρτυριών που, το τελευταίο διάστημα, οργανώνουν εργατικές οργανώσεις και συνδικάτα σε όλη τη χώρα. Αφορμή, όπως υποστηρίζουν οι διοργανωτές, αποτελούν οι τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα και η αντίδραση στην παρουσία ισραηλινών τουριστικών αποστολών στην Ελλάδα.

Οι συνεχόμενες κινητοποιήσεις αυτού του είδους δημιουργούν προβληματισμό στον τουριστικό κλάδο, αλλά και στους επαγγελματίες της ναυτιλίας και των μεταφορών. Πέραν της κοινωνικής διάστασης, οι παρατεταμένες διαμαρτυρίες ενδέχεται να έχουν αντίκτυπο στη λειτουργία των λιμανιών, καθώς και στη φήμη της Ελλάδας ως ασφαλούς και φιλόξενου προορισμού, γεγονός που απασχολεί ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιβατικό αεροσκάφος απογείωση
ΔΙΕΘΝΗ

Η Lufthansa βάζει άμεσο λουκέτο στη CityLine στη Γερμανία

Η Lufthansa διακόπτει άμεσα τη θυγατρική CityLine λόγω αυξημένων τιμών καυσίμων και απεργιών, τερματίζοντας πρόωρα τη λειτουργία 27 αεροσκαφών. Παράλληλα, περιορίζει χωρητικότητα και ενισχύει τη θυγατρική Discover με νέα A350.
Πολυσύχνατοι δρόμοι Πεκίνου
ΔΙΕΘΝΗ

6% αύξηση στα επιβατικά ταξίδια στην Κίνα κατά το φεστιβάλ Qingming

Στα 845,38 εκατομμύρια ανήλθαν τα επιβατικά ταξίδια στην Κίνα κατά το Φεστιβάλ Qingming (4-6/4), αυξημένα κατά 6% ετησίως. Η μέση ημερήσια κίνηση ήταν 281,79 εκατομμύρια, με τα οδικά ταξίδια να φτάνουν τα 778,45 εκατομμύρια.
Πύργος ελέγχου Βενιζέλος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αεροδρόμιο Αθήνας: Αυξημένη κατά 3,8% η επιβατική κίνηση τον Μάρτιο

Τον Μάρτιο 2026, παρά τη γεωπολιτική κρίση, η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας έφτασε τα 2,31 εκατομμύρια (+3,8% από το 2025). Στο πρώτο τρίμηνο η αύξηση ήταν 8,1%, με τα εσωτερικά ταξίδια στο +7,1% και τα διεθνή στο +8,5%.