ΓΔ: 1424.04 0.16% Τζίρος: 185.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η συνέχιση του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ 4» για τη νεολαία στο τραπέζι Ζαχαράκη - Μάκραμ

Τη συνέχιση του προγράμματος "ΝΟΣΤΟΣ" με επίκεντρο τη νεολαία συζήτησαν χθες το απόγευμα στο Κάιρο η Υφυπουργός Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη με την Υπουργό Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου κα Ναμπίλα Μάκραμ.

Τη συνέχιση του προγράμματος "ΝΟΣΤΟΣ" με επίκεντρο τη νεολαία συζήτησαν χθες το απόγευμα στο Κάιρο η Υφυπουργός Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη με την Υπουργό Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου κα Ναμπίλα Μάκραμ, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού Γιάννη Χρυσουλάκη, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Κώστα Αλεξανδρή, του Πρέσβη της Ελλάδας κ. Νίκου Γαριλίδη και του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γιώργου Δασκαλόπουλου.

Η Υφυπουργός Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας με την Υπουργό Διασποράς της Αιγύπτου κα Ναμπίλα Μάκραμ, εξέφρασε το ενδιαφέρον της Ελλάδας για τη συνέχιση του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ», τονίζοντας ακόμη περισσότερο ιδιαίτερα τη σημασία της τριμερούς συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου, των ηγετών των τριών χωρών, και την ανάπτυξη της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των λαών, με δεδομένη και τη Σύνοδο Κορυφής του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο κ. Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι και τον Κύπριο Πρόεδρο κ. Νίκο Αναστασιάδη, αρχές του Οκτωβρίου στο Κάιρο.

Μιλώντας ειδικά για το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ» εξέφρασε την ικανοποίησή της καθώς και για όλες τις δράσεις που αναδεικνύουν την αιγυπτιώτικη παροικία. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Διασποράς της Αιγύπτου, η Υφυπουργός Παιδείας κα Ζαχαράκη με την Υπουργό Διαποράς κα Μάκραμ αποφάσισαν τη συνέχιση του προγράμματος στο «ΝΟΣΤΟΣ 4», με επίκεντρο τις αιγυπτιώτικη νεολαία των τριών χωρών.

Για το θέμα μίλησε η κα Μάκραμ και στο επίσημο γεύμα που πραγματοποιήθηκε χθες αμέσως μετά τα Θυρανοίξια του Αγίου Κωνσταντίνου Καΐρου.

«Το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ» που έφερε πολλούς Αιγυπτιώτες στη Χώρα του Νείλου, δε σταμάτησε. Το «ΝΟΣΤΟΣ» θα συνεχίσει», τόνισε η κα Μάκραμ, μιλώντας στους διακόσιους περίπου προσκεκλημένους, τονίζοντας:

«Κατά τη συνάντησή μου με την Υφυπουργό Παιδείας κα Ζαχαράκη, μιλήσαμε, συμφωνήσαμε ότι θα υπάρχει συνέχεια (του «ΝΟΣΤΟΣ») για τα νιάτα, για τις επόμενες γενεές, έτσι ώστε το μήνυμα του «ΝΟΣΤΟΣ» να συνεχιστεί, και μαζί να συνεχιστεί και το μήνυμα της αγάπης που έτρεφαν, τρέφουν και θα τρέφουν οι Αιγυπτιώτες στη χώρα την οποία ζούνε», είπε χαρακτηριστικά η κα Μάκραμ, παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου και της Υφυπουργού Παιδείας κας Ζοφίας Ζαχαράκη, και όλων όσων συμμετείχαν στο επίσημο γεύμα.

Μάλιστα, η Υπουργός Διασποράς της Αιγύπτου χαρακτήρισε την εκδήλωση αυτού του γεύματος ως μία αναβίωση του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ – Επιστροφή στις Ρίζες» των Αιγυπτιωτών που πραγματοποιήθηκε πέρυσι, δείχνοντας το πόσο κοντά φέρνουν τις τρεις χώρες – Ελλάδα, Κύπρο, Αίγυπτο – έργα που έχουν να κάνουν με την από κοινού διαφύλαξη της ιστορικής κληρονομιάς των λαών των τριών κρατών, όπως είναι ο Άγιος Κωνσταντίνος Καΐρου, που έχει αποτελέσει το πνευματικό καταφύγιο χιλιάδων και χιλιάδων Αιγυπτιωτών, όντας βρισκόμενος στην καρδιά της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, σε απόσταση 1-2 χιλιομέτρων από την εμβληματική πλατεία Ταχρίρ.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι αλλαγές που έρχονται στην εκπαίδευση φέτος

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 θα χτυπήσει το κουδούνι στα σχολεία και το υπουργείο Παιδείας δηλώνει έτοιμο για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς, με τις αλλαγές να αποτελούν βελτιωτικές κινήσεις και οχι ριζικές.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Προωθούμε την εξωστρέφεια της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Με στόχο την συμμετοχή στις παγκόσμιες δράσεις για το κλίμα αλλά και την προώθηση της εξωστρέφειας του εκπαιδευτικού συστήματος, βρίσκεται στην Νέα Υόρκη, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
Epivatiko Ploio, Peiraias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκπτώσεις έως και 50% στα ακτοπλοϊκά των αναπληρωτών καθηγητών

Όπως σημείωσε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της διαρκούς μέριμνας αλλά και της ουσιαστικής αναγνώρισης του έργου των εκπαιδευτικών