ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Καταβάλλονται σήμερα συντάξεις και επιδόματα

Ξεκινάει από σήμερα νέο μπαράζ πληρωμών, καθώς εκτός από τις συντάξεις Μαΐου, θα υπάρξει ο δεύτερο γύρος πληρωμών του εκτάκτου επιδόματος των 800 ευρώ και των 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους.

Καταβάλλονται σήμερα οι συντάξεις των μη μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, ξεκινώντας ένα νέο γύρο από σειρές πληρωμών που θα πραγματοποιηθούν από Δευτέρα, 27 Απριλίου έως τις 30 Απριλίου καθώς εκτός από τις συντάξεις του Μαΐου, θα δοθεί και ο δεύτερος γύρος του έκτακτου επιδόματος των 800 ευρώ, το επίδομα των 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ στους μακροχρόνια ανέργους αλλά και τα επιδόματα και οι παροχές του ΟΠΕΚΑ.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), οι συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ, θα καταβληθούν στις 29 Απριλίου 2020, ημέρα Τετάρτη.

Συγκεκριμένα θα δοθούν επίσης:

- Επίδομα των 800

Από τις 27 έως τις 30 Απριλίου πληρώνεται ο δεύτερος γύρος του έκτακτου επιδόματος των 800 ευρώ. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες οι πληρωμές θα γίνουν έως τις 30 Απριλίου.

-Επίδομα των 400 ευρώ 

Τη Δευτέρα 27 Απριλίου ξεκινά η πληρωμή του επιδόματος των 400 ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους.

-Τα επιδόματα και παροχές του ΟΠΕΚΑ 

Την Πέμπτη, 30 Απριλίου καταβάλλονται από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) τα εξής: επίδομα γέννησης, προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), επίδομα στέγασης, στεγαστική συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, σύνταξη υπερηλίκων και επίδομα ομογενών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Syntaxeis, Syntaxiouxoi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τί αλλαγές φέρνει το νέο νομοσχέδιο σε συντάξεις, επιδόματα, ασφαλιστικό

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με τη νέα νομοθετική του πρωτοβουλία, προχωρά στη συνολική αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την επαγγελματική ασφάλιση και την εποπτεία των ταμείων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Μητσοτάκης: Η αύξηση των συντάξεων το 2023 θα ξεπεράσει το 7%

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του ΕΦΚΑ σημειώνοντας ότι μια στις έξι κύριες συντάξεις σήμερα εκδόθηκαν τους τελευταίους 22 μήνες και πλέον μπορούν να εκδίδονται κύριες συντάξεις σε διάστημα δυο μηνών.
xrimata, money, metrita, cash, euro
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιες συντάξεις και επιδόματα θα αρχίσουν να καταβάλλονται από σήμερα

Όπως συνηθίζεται, την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, θα καταβληθούν τα επιδόματα από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ). Συνολικά εκτιμάται ότι θα καταβληθούν περί τα 1,7 δισ. ευρώ σε 3,8 εκατ. περίπου δικαιούχους.
euro, metrita, cash, money
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιες πληρωμές θα γίνουν από e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ έως τις 21 Ιανουαρίου

Θα καταβληθούν 20 εκατ. ευρώ σε 52.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων, και 18 εκατ. ευρώ σε 5.500 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.