ΓΔ: 1454.98 1.38% Τζίρος: 124.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Church
Shutterstock

Επιστολή της Εκκλησίας στην κυβέρνηση να ανοίξουν και πάλι οι ναοί

Ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Ναυπάκτου, ανακοίνωσε πως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έστειλε επιστολή στην κυβέρνηση και σημείωσε πως «είναι άσχημο να ακούς οτι ανοίγουν πρώτα κομμωτήρια και όχι οι ναοί».

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες για να ανοίξουν και πάλι οι ναοί καθώς αναμένεται να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, και να υπάρξει σταδιακά η επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έστειλε επιστολής προς την κυβέρνηση που ζητά το άνοιγμα των ναών, ενώ στον πρωθυπουργό κατατέθηκε το ίδιο αίτημα και από τους ιεράρχες της Κρήτης.

Το πρωί ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ανακοίνωσε την σύγκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την προσεχή Πέμπτη,  με τον εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου να αναφέρεται στην επιστολή που έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 22 Απριλίου, με την οποία ζητά την σταδιακή επαναλειτουργία των ναών με την παρουσία πιστών, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα ορίσει η επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Σημείωσε πως η επιστολή είχε σταλθεί πριν την κινητή συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο. Όπως ανέφερε ο κ. Ιερόθεος η επιστολή κοινοποιήθηκε σε έξι ακόμα ανθρώπους, μεταξύ των οποίων οι υπουργοί Παιδείας  και Υγείας, αλλά και ο κ. Τσιόδρας. Ο μητροπολίτης Ναυπάκτου υπογράμμισε επίσης ότι «την Μεγάλη Εβδομάδα κάναμε μια τεράστια προσπάθεια και είναι άσχημο να ακούς ότι θα ανοίξουν λ.χ. τα κομμωτήρια και όχι οι ναοί».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Church
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κόντρα κυβέρνησης - Ιεράς Συνόδου: Συμμόρφωση ζητάει η κυβέρνηση

Ο νόμος είναι ο ίδιος για όλους απαντάει η κυβέρνηση στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου για ανοιχτές εκκλησίες για τον εορτασμό των Θεοφανείων. «Ευελπιστούμε ότι η Εκκλησία θα αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών για την κοινωνία» σημειώνει η κυβέρνηση.
Church
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοιχτές εκκλησίες με πιστούς τα Θεοφάνεια αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος δεν συμφωνεί με το πιο αυστηρό lockdown της κυβέρνησης και την καλεί να προχωρήσει γρήγορα στους εμβολιασμούς των πολιτών. Πόσοι πιστοί θα επιτρέπονται στους ναούς.
arxiepiskopos Ieronimos, ekklisia
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Δεν θα μας πει τι θα κάνουμε ο κ. Βελόπουλος

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε μεταξύ άλλων τη συνεργασία που απαιτείται ανάμεσα σε Εκκλησία και Κράτος και επισήμανε ότι «ο καθένας έχει τις απόψεις του, μένει στις απόψεις του και παλεύει γι' αυτές».
astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερωτήματα για τον φόνο της 28χρονης, διερεύνηση υπόσχεται η κυβέρνηση

Ήταν διαθέσιμο περιπολικό στους Αγίους Αναργύρους πριν τη δολοφονία της 28χρονης από τον πρώην σύντροφό της, λέει η εκπρόσωπος της Αστυνομίας. Διερεύνηση πιθανών ευθυνών αστυνομικών υπόσχονται Μαρινάκης, Χρυσοχοΐδης.