ΓΔ: 2121.32 -0.30% Τζίρος: 82.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:27:41
Λαθραία
Φώτο: ΑΑΔΕ

ΑΑΔΕ: 39 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες στο λιμάνι του Πειραιά

Η ΑΑΔΕ εντόπισε και κατέσχεσε 39 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες από τον Ισημερινό, στο λιμάνι του Πειραιά. Η αξία των ναρκωτικών ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Σημαντική επιτυχία σημείωσαν τα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με τον εντοπισμό και την κατάσχεση άνω των 39 κιλών κοκαΐνης στο λιμάνι του Πειραιά. 

Η ποσότητα των ναρκωτικών εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένη σε εμπορευματοκιβώτιο που μετέφερε μπανάνες από τον Ισημερινό.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης ήταν αποτέλεσμα στοχευμένων ενεργειών και αξιοποίησης πληροφοριών ανάλυσης και εκτίμησης κινδύνου (risk analysis – risk assessment) από στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της ΓΔ ΣΔΟΕ, που πρόσφατα ενσωματώθηκε στην ΑΑΔΕ. 

Στην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης στελέχη του Τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου του 1ου Τελωνείου Πειραιά και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της ΔΑΟΕ.

Το κοντέινερ, το οποίο περιείχε συνολικά 1.080 χαρτοκιβώτια με μπανάνες, έκρυβε στον εξωτερικό ψυκτικό μηχανισμό του 34 αυτοσχέδιες συσκευασίες με την κατασχεθείσα ποσότητα κοκαΐνης.

Η αξία της ποσότητας εκτιμάται ότι υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στα πιθανά κέρδη από τη διάθεση των ναρκωτικών στην παράνομη αγορά. Η ΑΑΔΕ συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των υπευθύνων και του τελικού παραλήπτη του φορτίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ