ΓΔ: 2040.96 0.34% Τζίρος: 93.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:47:33
Πτώση χρηματιστηρίου γράφημα
Φωτο: Shutterstock

Δωρεάν σεμινάρια χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης από τον Δήμο Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Πειραιάς Plus» εγκαινιάζουν τον πρώτο κύκλο δωρεάν σεμιναρίων «Καθημερινά Χρηματοοικονομικά», ενισχύοντας τη γνώση και την οικονομική αυτονομία των πολιτών.

Ο Δήμος Πειραιά, σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό «Πειραιάς Plus», ανακοινώνει την έναρξη ενός νέου κύκλου δωρεάν χρηματοοικονομικών σεμιναρίων με τίτλο «Καθημερινά Χρηματοοικονομικά». Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην ενίσχυση της χρηματοοικονομικής γνώσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Τα σεμινάρια απευθύνονται τόσο σε νέους που επιδιώκουν να αποκτήσουν οικονομική ανεξαρτησία, όσο και σε ενήλικες που επιθυμούν να κατανοήσουν καλύτερα βασικές χρηματοοικονομικές έννοιες της καθημερινότητας.

Ο πρώτος κύκλος περιλαμβάνει 20 ώρες εκπαίδευσης, κατανεμημένες σε 6 απογευματινές συναντήσεις κάθε Τετάρτη και Παρασκευή (18:00 – 21:00), καθώς και μία επιπλέον συνεδρία ανακεφαλαίωσης και επίλυσης αποριών.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν δωρεάν το σχετικό βιβλίο εκπαιδευτικού υλικού και, με την ολοκλήρωση του κύκλου, θα τους απονεμηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται στα γραφεία του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Πειραιάς Plus» (Μπουμπουλίνας 20, 5ος όροφος).

Ο πρώτος κύκλος θα διεξαχθεί από Τετάρτη 5 Νοεμβρίου έως Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, 18:00 – 21:00.

Για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν μέσω email στο info@pireasplus.gr ή τηλεφωνικά στο 6985 110734.

Σύμφωνα με δήλωση του Δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, «Η οικονομική γνώση αποτελεί, ειδικά την περίοδο αυτή, το πιο αναγκαίο εφόδιο για κάθε πολίτη ανεξαρτήτως ηλικίας ή επαγγέλματος. 

Ο Δήμος Πειραιά και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός «Πειραιάς Plus», αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να προσφέρουν δωρεάν σεμινάρια χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης με τίτλο «Καθημερινά Χρηματοοικονομικά», τα οποία έχουν στόχο να ενισχύσουν την οικονομική αυτονομία και τη γνώση γύρω από τη διαχείριση των προσωπικών οικονομικών. Καλώ τους συμπολίτες μας, νέους και μεγαλύτερους, να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία και να συμμετέχουν ενεργά στα σεμινάρια. 

Η γνώση που θα αποκτήσουν μπορεί να κάνει τη διαφορά στην καθημερινότητά τους, βοηθώντας τους να πάρουν πιο σίγουρες και αξιόπιστες αποφάσεις».

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Δήμου Πειραιά, Γιολάντα Βασιλοπούλου, σημείωσε: «Με χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη του 1ου κύκλου δωρεάν εκπαιδευτικών σεμιναρίων με θέμα «Καθημερινά Χρηματοοικονομικά». 

Πρόκειται για μια δράση που δίνει σε όλους τη δυνατότητα να κατανοήσουν καλύτερα τον κόσμο των οικονομικών και να τον αξιοποιήσουν στην καθημερινότητά τους. Είτε κάνετε τα πρώτα σας βήματα στην αγορά εργασίας είτε θέλετε να ενισχύσετε τις γνώσεις σας ή απλώς να νιώσετε πιο σίγουροι για τις οικονομικές σας αποφάσεις, αυτά τα σεμινάρια είναι για εσάς. 

Είναι ανοιχτά σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και γνωστικού επιπέδου. Ο χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός είναι δύναμη. Η κατανόηση των «αριθμών» δημιουργεί ασφάλεια, αυτοπεποίθηση και ανεξαρτησία».

Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα του πρώτου κύκλου σεμιναρίων είναι διαθέσιμες στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://pireasplus.gr/kathimerina-chrimatooikonomika-enarxi-kyklou-dorean-seminarion-apo-ton-anaptyxiako-organismo-tou-dimou-peiraia/

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγελία για αστυνομική βία σε διαμαρτυρία εκπαιδευτικών και γονέων

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταγγέλλει τη χρήση χημικών και βομβών κρότου λάμψης από τα ΜΑΤ σε διαμαρτυρία γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών κατά των συγχωνεύσεων τμημάτων σε δημοτικά σχολεία.