ΓΔ: 2130.06 3.15% Τζίρος: 398.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:05
Νοσοκομειακό δωμάτιο κλίνες
Εσωτερικό μοντέρνου νοσοκομείου με άδειες κλίνες και αίθουσα αναμονής.

ΑΠΘ: Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού στη Δ΄ Παιδιατρική Κλινική από την «Πράξη Αγάπης»

Ο Οργανισμός «Πράξη Αγάπης» δώρισε ηλεκτροεγκεφαλογράφο και σπιρόμετρο αξίας 27.000 €, ενισχύοντας τη Δ΄ Παιδιατρική Κλινική του ΑΠΘ στο Παπαγεωργίου και τη φροντίδα των μικρών ασθενών.

Σημαντική ενίσχυση στον ιατρικό εξοπλισμό της Δ’ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ, που λειτουργεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, πραγματοποιήθηκε με τη δωρεά ενός σύγχρονου ηλεκτροεγκεφαλογράφου (EEG) τύπου 1200 και ενός σπιρόμετρου, συνολικής αξίας 27.000 ευρώ. Η δωρεά προέρχεται από τον Οργανισμό «Πράξη Αγάπης».

Ο νέος ηλεκτροεγκεφαλογράφος αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στην έγκαιρη διάγνωση νευρολογικών παθήσεων στα παιδιά. Μέχρι σήμερα, οι εγκεφαλογραφικές εξετάσεις πραγματοποιούνταν σε εξοπλισμό που εξυπηρετούσε ενήλικες, ενώ πλέον οι μικροί ασθενείς θα εξετάζονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο αποκλειστικά για παιδιά.

Το σπιρόμετρο θα επιτρέπει τη μέτρηση της πνευμονικής λειτουργίας, προσφέροντας στους γιατρούς της κλινικής τη δυνατότητα για πιο ακριβή και γρήγορη διάγνωση. Τα δύο νέα ιατρικά εργαλεία ενισχύουν σημαντικά το έργο των επιστημονικών ομάδων, βελτιώνοντας τη φροντίδα που παρέχεται στους μικρούς ασθενείς.

Κατά την παραλαβή της δωρεάς, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Νευρολογίας στο ΑΠΘ, Ευθυμία Βαργιάμη, τόνισε πως περίπου το 20%-25% των παιδιατρικών περιστατικών αφορούν παιδονευρολογικά ζητήματα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τα παιδιά αυτά χρειάζονται, κατά μέσο όρο, 5-10 ηλεκτροεγκεφαλικές καταγραφές κατά τη διάρκεια της ζωής και θεραπείας τους.

Η διευθύντρια της Κλινικής, Κυριακή Παπαδοπούλου - Λεμπέση, υπογράμμισε τη σημασία της δημιουργίας ενός χώρου αποκλειστικά για παιδιά. Ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Μιχάλης Καραβιώτης, επισήμανε ότι ο νέος εξοπλισμός θα συμβάλει στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Η Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού «Πράξη Αγάπης», Μαρία Σιδερίδου, ανέφερε πως στόχος του οργανισμού είναι η έμπρακτη στήριξη της υγείας και της παιδικής φροντίδας. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί θέλαμε να δώσουμε εργαλεία στους γιατρούς ώστε να συνεχίσουν το πολύτιμο έργο τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα με τη δωρεά του εξοπλισμού, η Κοινωνική Υπηρεσία του Οργανισμού μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται στη Δ΄ Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική, καθώς και στους μικρούς ασθενείς των Εξωτερικών Ιατρείων.

Όπως υπογράμμισε ο παιδίατρος-παιδοπνευμονολόγος και επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Αστέριος Καμπούρας, «η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει», επιβεβαιώνοντας το πνεύμα αλληλεγγύης που διαπνέει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλημμυρισμένος δρόμος νερού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός από το 112 για κακοκαιρία στην Πιερία – Σε ετοιμότητα η Π.Ε.

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι Πιερίας, καλώντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις λόγω έντονων καιρικών φαινομένων έως το πρωί της Πέμπτης. Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες με εντολή της αντιπεριφερειάρχη Σοφίας Μαυρίδου.
Άδειο δικαστήριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Δύο καταδίκες για revenge porn με θύμα influencer

Δύο άνδρες καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 4 και 3 ετών για revenge porn με θύμα influencer. Ο ένας τιμωρήθηκε αυστηρότερα, ενώ στον δεύτερο αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό. Οι ποινές έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα έως την εκδίκαση των εφέσεων.
Έλεγχος αποθήκης ΔΙΜΕΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Οι καταναλωτές κέρδισαν 216.181€ από παρεμβάσεις ΚΕΠΚΑ

Το ΚΕ.ΚΑ διαχειρίστηκε πάνω από 2.500 αιτήματα το 2025, εξασφαλίζοντας επιστροφές 216.181 ευρώ σε καταναλωτές, κυρίως από χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, ακυρώσεις συμβολαίων και αποζημιώσεις για ελαττωματικά προϊόντα.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προθεσμία για απολογία στην 77χρονη που κατηγορείται για τον θάνατο συζύγου

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή έλαβε η 77χρονη που κατηγορείται για ανθρωποκτονία του 82χρονου συζύγου της στα Κουφάλια. Παραμένει υπό κράτηση, ενώ ερευνάται η σχέση των τραυμάτων του θύματος με τον θάνατό του.