ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Τιταν

Συμβολική διαμαρτυρία για καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ

Μέλη της πρωτοβουλίας 114 συλλόγων, σωματείων και φορέων έπαιξαν συμβολικά ποδόσφαιρο για να στείλουν, όπως ανέφεραν, το μήνυμα οτι «δεν γίνεται να παίζεται μπάλα στις πλάτες και με την υγεία των τοπικών κοινωνιών».

Αναστολή της διαδικασίας αδειοδότησης της καύσης επεξεργασμένων αστικών απορριμμάτων (RDF -SRF) στο εργοστάσιο του ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, και διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, ζήτησαν κάτοικοι και φορείς της περιοχής, μ' έναν συμβολικό αγώνα ποδοσφαίρου στο προαύλιο του δημαρχείου του δήμου Παύλου Μελά.

Το «παρών» έδωσαν τόσο ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης όσο και οι δήμαρχοι Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης και Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης. «Είμαστε όλοι εδώ, ζητούμε αναστολή από το ΥΠΕΝ για διαβούλευση. Η εταιρεία να εκφράσει τις απόψεις της και εμείς τις αντιρρήσεις μας», δήλωσε ο κ. Δεμουρτζίδης, ενώ ο κ. Ταχματζίδης σημείωσε ότι η αντίδραση «εδράζεται και στο κατά πόσο η πολιτεία θα θεσπίσει τέτοιους κανόνες, ώστε με μια τέτοια μορφή καύσης να υπάρχει σε πραγματικό χρόνο ενημέρωση για τους ρύπους και αυστηρός έλεγχος». «Το θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, οι τοπικές κοινωνίες αγωνιούν και θέλουν να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει», συμπλήρωσε ο κ. Τσακίρης.

Μέλη της πρωτοβουλίας 114 συλλόγων, σωματείων και φορέων, με αθλητική περιβολή, έπαιξαν συμβολικά ποδόσφαιρο για να στείλουν, όπως ανέφεραν, το μήνυμα οτι «δεν γίνεται να παίζεται μπάλα στις πλάτες και με την υγεία των τοπικών κοινωνιών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Papalexopoulos, titan
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Θ. Παπαλεξόπουλος, εμβληματική μορφή της βιομηχανίας

Προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στην κοινωνία, τη βιομηχανία και την οικονομία. Υπήρξε μεταξύ άλλων, πρόεδρος του ΣΕΒ, ιδρυτικό μέλος και επίτιμος πρόεδρος του ΙΟΒΕ και ιδρυτικό μέλος του ALBA Graduate Business School.
earthquake-larisa-seismos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός 5,7 Ρίχτερ με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή ανοικτά των Στροφάδων

Οι σεισμοί έγιναν αισθητοί και στην Αττική, ενώ σύμφωνα με την αρχική δημοσίευση του Γεωδυναμικού, ο επίκεντρο ήταν στο θαλάσσιο χώρο, 36 χιλιόμετρα δυτικά από τα Φιλιατρά Μεσσηνίας.