ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ανάκτορο Κνωσού μινωικό
Το μινωικό Ανάκτορο της Κνωσού με χαρακτηριστικούς ερυθρούς κίονες στην Κρήτη.

Έργο πυρόσβεσης 1,14 εκατ. ευρώ για τον Αρχαιολογικό Χώρο της Κνωσού

Με προϋπολογισμό 1,14 εκατ. ευρώ, ξεκινά το έργο πυρόσβεσης στην Κνωσό, με στόχο την προστασία του μνημείου και του περιβάλλοντος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κρήτη» 2021-2027.

Η ένταξη του έργου «Πυρόσβεση Αρχαιολογικού Χώρου Κνωσού» στο πρόγραμμα «Κρήτη» 2021-2027 προχωρά με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.141.525 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Η παρέμβαση αφορά στην επέκταση και αναβάθμιση του συστήματος πυρόσβεσης στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. Υλοποιείται από τη Διεύθυνση Μελετών και Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτιρίων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου.

Στόχος του έργου είναι η ενίσχυση της πυροπροστασίας του σημαντικού μνημείου με σύγχρονο εξοπλισμό και υποδομές, προσαρμοσμένες στις αυξανόμενες ανάγκες που δημιουργεί η κλιματική κρίση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης, «Ο Αρχαιολογικός Χώρος της Κνωσού ενισχύεται ουσιαστικά με ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο σύστημα πυροπροστασίας, που θα συμβάλει στην πρόληψη και την άμεση αντιμετώπιση κινδύνων για το εμβληματικό Μινωικό Ανάκτορο και το φυσικό του περιβάλλον».

Το έργο εντάσσεται στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) των Μινωικών Ανακτορικών Κέντρων της Κρήτης. Η σημασία του ενισχύεται περαιτέρω, καθώς ακολουθεί την ομόφωνη απόφαση της 47ης Συνόδου της UNESCO, με την οποία τα μινωικά ανάκτορα αναγνωρίστηκαν επίσημα ως Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διάδρομος νοσοκομείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΡΗΣΥΑ: 50% περισσότερες αιτήσεις για δωρεάν φροντίδα χρόνιου πόνου

Η δωρεάν φροντίδα κατ’ οίκον της ΠΑΡΗΣΥΑ αυξήθηκε κατά 50% και πλέον καλύπτει περιοχές εκτός Αθήνας. Τα 67 Ιατρεία Πόνου στηρίζονται κυρίως σε εθελοντές, με τη ζήτηση να ξεπερνά τα τρία εκατομμύρια ασθενείς με χρόνιο πόνο.
Ομπρέλα στη βροχή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Φαιστού: Κατάρρευση παλιάς γέφυρας λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

Η γέφυρα στο Τυμπάκι του Δήμου Φαιστού κατέρρευσε από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, κόβοντας τη σύνδεση με Λαγολιό και Βώρους. Δεν περνούσε όχημα εκείνη τη στιγμή. Ο δήμαρχος Γ. Νικολιδάκης μιλά για εκτεταμένες ζημιές.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γυναίκα τραυματίστηκε όταν παρασύρθηκε από νταλίκα στον κόμβο Γιόφυρου

Γυναίκα παρασύρθηκε από νταλίκα στον κόμβο Γιόφυρου Ηρακλείου και διακομίστηκε τραυματισμένη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Η κατάστασή της δεν εμπνέει ανησυχία. Άμεσα έφτασαν ασθενοφόρο, αστυνομία και Πυροσβεστική.
Ομπρέλα στη βροχή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Έρχεται κακοκαιρία, σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία Κρήτης

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας Κρήτης λόγω επιδείνωσης του καιρού με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους έως τις 13/2. Οι πολίτες καλούνται να τηρούν τις οδηγίες αυτοπροστασίας.
Εγκαταλελειμμένο κτήριο Μαρούσι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 40χρονου σε εγκαταλελειμμένο κτίριο

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 40χρονου σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στα Καμίνια Ηρακλείου. Συνελήφθη 37χρονος για ανθρωποκτονία και κλοπή, ενώ συνελήφθησαν επίσης 48χρονος και 28χρονη για έκθεση, παρώντες στη δολοφονία.
πανοραμική Ρεθύμνου λιμάνι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρέθυμνο: Υπέρ μέσου σταθερής τροχιάς οι δήμαρχοι Μαρινάκης και Ταταράκης

Οι δήμαρχοι Ρεθύμνης και Αγίου Βασιλείου ζητούν την κατασκευή σύγχρονου μέσου σταθερής τροχιάς στην Κρήτη, τονίζοντας πως αποτελεί αναγκαία και βιώσιμη λύση για βιώσιμες μεταφορές, οδική ασφάλεια και προστασία του περιβάλλοντος.