ΓΔ: 1995.2 -0.50% Τζίρος: 353.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ελληνικά Ταχυδρομεία κατάστημα
Φωτο: Menelaos Michalatos / SOOC

ΚΕΔΕ: Ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμο 204 υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ

Η ΚΕΔΕ εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια για την έλλειψη ενημέρωσης και ζητά από το Υπουργείο Οικονομικών και τη διοίκηση των ΕΛΤΑ να ανακαλέσουν την απόφαση που πλήττει τις τοπικές κοινωνίες.

Την ανάκληση της απόφασης για το κλείσιμο 204 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ σε όλη την Ελλάδα ζητά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ΚΕΔΕ εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Οικονομικών και τη διοίκηση των ΕΛΤΑ προς την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες πριν τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης.

Όπως υπογραμμίζεται, «εντελώς ξαφνικά, υπό το πρόσχημα της υλοποίησης ενός νέου επιχειρησιακού σχεδίου του Υπερταμείου στο οποίο υπάγονται τα ΕΛΤΑ, καταργείται ένας πολύ μεγάλος αριθμός καταστημάτων τους». Η ΚΕΔΕ επισημαίνει ότι με αυτή την επιλογή, χιλιάδες πολίτες στερούνται υπηρεσίες απαραίτητες για την καθημερινότητά τους.

Η απόφαση, σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, επηρεάζει κυρίως τους κατοίκους της περιφέρειας, τόσο στην ηπειρωτική όσο και στη νησιωτική Ελλάδα. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στους ηλικιωμένους που δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν ψηφιακές υπηρεσίες και εξυπηρετούνταν μέσω των ΕΛΤΑ για βασικές συναλλαγές, όπως η είσπραξη συντάξεων, καθώς και σε εργαζόμενους απομακρυσμένων περιοχών που βασίζονταν στην τακτική διέλευση του τοπικού ταχυδρόμου.

Η ΚΕΔΕ τονίζει ότι ο λειτουργικός εξορθολογισμός και η οικονομική εξυγίανση των ΕΛΤΑ δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εις βάρος της εξυπηρέτησης χιλιάδων πολιτών, στερώντας τους σημαντικές υπηρεσίες που σχετίζονται με την καθημερινότητα και την οικονομική τους επιβίωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατάστημα ΕΛΤΑ πρόσοψη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΕΔΕ: Να ανακληθεί η απόφαση για το κλείσιμο 204 καταστημάτων των ΕΛΤΑ

Η ΚΕΔΕ αντιδρά στο αιφνιδιαστικό κλείσιμο 204 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, ζητώντας από το Υπουργείο Οικονομικών και τη διοίκηση του Οργανισμού να αναστείλουν την απόφαση που πλήττει την Περιφέρεια.
Υπουργείο Εξωτερικών
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Γ. Γεραπετρίτη με τον ΥΠΕΞ του Μπαχρέιν

Ο Γ. Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τον ΥΠΕΞ Μπαχρέιν και συζήτησαν για περιφερειακές εξελίξεις, ασφάλεια στη θάλασσα, διμερή συνεργασία και κοινές πρωτοβουλίες σε περιφερειακούς οργανισμούς και στο Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ.
Άνδρας με ακουστικά συνεδρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρναούτογλου: Η Ελλάδα αντιμέτωπη με ενεργειακό έλλειμμα στην αγορά υδρογόνου

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σάκης Αρναούτογλου, ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέτρα στήριξης για την Ελλάδα, που κινδυνεύει να καλύπτει μόλις το 50% της ζήτησης υδρογόνου την επόμενη δεκαετία.
Κτήριο UNESCO πινακίδα
ΔΙΕΘΝΗ

Η 9η Φεβρουαρίου θεσμοθετείται ως Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας από την UNESCO

Η UNESCO αναμένεται να ανακηρύξει την 9η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στη Γενική Διάσκεψη στη Σαμαρκάνδη. Νέος Γενικός Διευθυντής προβλέπεται ο Δρ El Enany. Πρόεδρος Επιτροπής Πολιτισμού εξελέγη ο Γ. Κουμουτσάκος.