ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ισχυρός σεισμός 5,9 Ρίχτερ νότια της Κρήτης

Ήδη ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει βγει για περιπολία στην πόλη και περιφερειακά της Ιεράπετρας, χωρίς όμως να υπάρχει καταγραφή ζημιάς. Δεν υπήρξε κλήση για βοήθεια.

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 3:51 το μεσημέρι με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή νότια της Ιεράπετρας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό ινστιτούτο η ένταση της δόνησης ήταν 5,9 Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν σε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα μέσα στη θάλασσα. Το Ευρωπαϊκό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο κατέγραψε τη δόνηση στα 6 Ρίχτερ και το επίκεντρο 90 χιλιόμετρα νότια μεταξύ Ιεράπετρας και Άρβης.

Ο σεισμός εξαιτίας του ότι ήταν επιφανειακός, έγινε αισθητός στα νότια παραλία της Ανατολικής Κρήτης.

Ακολούθησαν δύο νέες σεισμικές δονήσεις λίγα λεπτά μετά. Συγκεκριμένα  δέκα λεπτά μετά τον σεισμό καταγράφηκε, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, δόνηση 4,4 Ρίχτερ με επίκεντρο θαλάσσια περιοχή 102 χλμ νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας, ενώ μια ακόμη δόνηση καταγράφηκε στις 4:33, με ένταση 4,8 Ρίχτερ, 122 χλμ νότια της Άρβης και εστιακό βάθος στα 10 χλμ.

Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης Δημοσθένη Μπουντουράκη, ήδη ένα όχημα της Πυροσβεστικής έχει βγει για περιπολία στην πόλη και περιφερειακά της Ιεράπετρας, χωρίς όμως να υπάρχει καταγραφή ζημιάς. 

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και έχουμε θέσει σε εφαρμογή όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Πάντως δεν υπήρξε μέχρι στιγμής κάποια κλήση για βοήθεια» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μπουντουράκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kriti, Seismos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρκαλοχώρι: Eγκαίνια του ναού που κατέρρευσε ένα χρόνο μετά το σεισμό

Μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, το εκκλησάκι ανακατασκευάστηκε και την παραμονή της εορτής του, Τρίτη 19 Ιουλίου, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός, και την Τετάρτη 20 Ιουλίου θεία λειτουργία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 Ρίχτερ νότια της Άρβης στην Κρήτη

Ο νέος ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός κυρίως στο νότιο τμήμα της Ανατολικής Κρήτης, όπου οι κάτοικοι αναστατωμένοι βγήκαν εξω σπο τα σπίτια τους. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ενημέρωση για ζημιές.
Stylianidis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στυλιανίδης: Στο Αρκαλοχώρι δημιουργήσαμε ένα μοντέλο διαχείρισης κρίσεων

«Θεωρώ ότι στο Αρκαλοχώρι το ελληνικό κράτος αντέδρασε σωστά και δημιούργησε ένα μοντέλο διαχείρισης τέτοιας μορφής κρίσεων», δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.