ΓΔ: 2229.19 1.10% Τζίρος: 224.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Επιχειρηματίας σε πάνελ συζήτησης
Φωτο: Aris Oikonomou / SOOC

Δ. Αθηναίων: 13 νέες σφραγίσεις καταστημάτων για παραβάσεις κοινόχρηστων χώρων

Ο δήμος Αθηναίων προχωρά σε 13 προσωρινές σφραγίσεις καταστημάτων από 7 έως 16 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο ελέγχων για παράνομη χρήση κοινόχρηστων χώρων και υπέρβαση αδειών.

Σε 13 νέες προσωρινές σφραγίσεις καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος θα προχωρήσει ο δήμος Αθηναίων το διάστημα από 7 έως 16 Νοεμβρίου, με στόχο τη διασφάλιση της νομιμότητας και την προστασία των κοινόχρηστων χώρων.

Οι σφραγίσεις αφορούν πέντε καταστήματα για 10 ημέρες, δύο για 6 ημέρες, τρία για 5 ημέρες και τρία για 4 ημέρες. Συγκεκριμένα, οι ενέργειες θα πραγματοποιηθούν σε έξι καταστήματα της 1ης Δημοτικής Κοινότητας, πέντε στην 3η, ένα στην 4η και ένα στην 7η Δημοτική Κοινότητα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας δήλωσε πως «συνεχίζουμε να ελευθερώνουμε δημόσιο χώρο για τους πολίτες. Εφαρμόζουμε αυστηρά τη νέα κανονιστική απόφαση για τα τραπεζοκαθίσματα, χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους»

Τόνισε επίσης ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα κατάστημα να λειτουργεί εις βάρος των πολιτών. Οι κανόνες ισχύουν για όλους. Προστατεύουμε το δικαίωμα όλων των Αθηναίων να κινούνται και να απολαμβάνουν ελεύθερα την πόλη τους».

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Δημοσίων Χώρων Θωμάς Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι «η Δημοτική Αστυνομία προχωρά σε νέες προσωρινές σφραγίσεις 13 καταστημάτων, σε 4 Δημοτικές Κοινότητες. 

Οι σφραγίσεις αυτές αφορούν υπέρβαση ή παράνομη χρήση κοινόχρηστου χώρου χωρίς την απαραίτητη άδεια. Όσοι παρακάμπτουν τον Νόμο θα αντιμετωπίζουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις».

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, από τις αρχές του έτους έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 150 σφραγίσεις καταστημάτων, στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των ελέγχων και της εφαρμογής της νομοθεσίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για τιμητική διάκριση

Στην Αθήνα έφτασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, όπου θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και θα τιμηθεί για την προσφορά του στην περιβαλλοντική κληρονομιά. Θα μιλήσει στη Βουλή και θα τιμηθεί με το Χρυσό Μετάλλιο.
Υβριδικό ποδήλατο στην Αθήνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Αθήνα φιλοξενεί το UCI Mobility & Bike City Forum 2026 για βιώσιμη κινητικότητα

Η Αθήνα θα φιλοξενήσει το UCI Mobility & Bike City Forum 2026 στις 10-11 Μαΐου στο Ωδείο Αθηνών, με στόχο την ανάδειξη της ποδηλασίας ως μέσου βιώσιμης κινητικότητας και τουριστικής ανάπτυξης μέσω ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών.
Άγαλμα Κωνσταντίνου Καβάφη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Ίδρυμα Ωνάση παρέδωσε στον Δήμο Αθηναίων το γλυπτό του Καβάφη

Στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου τοποθετήθηκε χθες γλυπτό του Κωνσταντίνου Καβάφη, έργο του Πραξιτέλη Τζανουλίνου, δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση στον Δήμο Αθηναίων, ως νέο τοπόσημο και ζωντανή παρουσία στην πόλη.
Συζήτηση μελών τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μπακογιάννης: «Το χθεσινό συμβάν δεν τιμά το Δημοτικό Συμβούλιο»

Ο Κώστας Μπακογιάννης επικρίνει τη δημοτική Αρχή για τη στάση της στα Προσφυγικά Αλεξάνδρας, τονίζοντας ότι η διακοπή του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω έντασης δεν τιμά τον θεσμό και καταλογίζει ευθύνη για την απουσία σαφούς θέσης.
Χάρης Δούκας πορτρέτο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οκτώ νέες και αναβαθμισμένες παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων

Οκτώ νέες και αναβαθμισμένες παιδικές χαρές θα λειτουργούν έως το τέλος Μαΐου στον Δήμο Αθηναίων. Στόχος είναι η ενίσχυση ασφαλών δημόσιων χώρων αναψυχής στις γειτονιές και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των οικογενειών.