ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Γιατροί του Κόσμου: Ανεπαρκείς οι υποδομές για τους πρόσφυγες

Κάλεσμα στη κυβέρνηση να επισπεύσει τις διαδικασίες για την επίλυση του προσφυγικού/μεταναστευτικού προβλήματος απευθύνουν οι Γιατροί του Κόσμου.

Ανακοίνωση με την οποία καλεί την κυβέρνηση να αναζητήσει λύσεις για την επίλυση του προσφυγικού/μεταναστευτικού προβλήματος εξέδωσαν οι Γιατροί του Κόσμου.

Σε αυτήν αναφέρεται ότι στη Λέσβο βρίσκονται περισσότερα από 1000 ασυνόδευτα παιδιά, ενώ, όπως καταγγέλλουν, στη Μόρια διαμένουν περίπου 13000 άτομα ενώ η χωρητικότητα του ΚΥΤ είναι μόλις για 3000.

Επίσης, στο σύνολο των νησιών, οι διαμένοντες υπολογίζονται στους 26273 – ενώ η χωρητικότητα των κέντρων φιλοξενίας είναι για 6338 άτομα.

Οι Γιατροί του Κόσμου, παρόντες στη Λέσβο δίχως διακοπή από το 2013 προσφέροντας ιατρικές και κοινωνικές υπηρεσίες, καλούν την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, διασφαλίζοντας άμεσα την προστασία των ευάλωτων προσώπων και επισπεύδοντας τις διαδικασίες εξέτασης ασύλου.

Επίσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αφίξεις προσφύγων σημειώθηκαν στο Καστελόριζο, στην Κάρπαθο, στο Αγαθονήσι και στη Σύμη.

Η Σύμη, η οποία δέχεται τη μεγαλύτερη προσφυγική ροή από το 2015 έχει μόνο ένα γιατρό για περίπου 3.000 κατοίκους, χιλιάδες τουρίστες και πρόσφυγες. Οι Γιατροί του Κόσμου, έχουν αναλάβει σημαντικό μέρος της ιατρικής φροντίδας των ανθρώπων στη Σύμη.

Οι Γιατροί του Κόσμου, καλούν την ΕΕ να αναλάβει τις ευθύνες της συνεπικουρώντας τις διαδικασίες ασύλου και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όλα τα κέντρα αποφάσεων να σεβαστούν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας για την πυρκαγιά στη Μόρια

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Υγείας με την οποία ενημερώνει για το τραγικό γεγονός της πυρκαγιάς στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας Λέσβου που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε έκταση δικαιοδοσίας του ΥΕΘΑ η νέα δομή για πρόσφυγες και μετανάστες στη Μυτιλήνη

Την αντίθεσή του στη δημιουργία της νέας δομής εκφράζει ο δήμαρχος Μυτιλήνης, προαναγγέλλοντας αντιδράσεις. «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για την ακύρωσή της», σημειώνει.