ΓΔ: 1419.45 0.13% Τζίρος: 11.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:30:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Καρά Τεπέ: 800 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εισέλθει στον νέο καταυλισμό

Κατά την εξέταση στην οποία υποβλήθηκαν, προκειμένου να μπουν στη νέα δομή, 21 βρέθηκαν θετικοί στη νόσο του κορονοϊού.

Συνολικά 800 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εισέλθει στη νέα δομή του Καρά Τεπέ, από το Σαββάτο το μεσημέρι, όταν και ξεκίνησε τη λειτουργία του, έως και χθες το βράδυ.

Από αυτούς κατά την εξέταση στην οποία υποβλήθηκαν, προκειμένου να μπουν στη νέα δομή, 21 βρέθηκαν θετικοί στη νόσο του κορονοϊού. Τέθηκαν σε υγειονομική απομόνωση σε ειδικό χώρο ο οποίος έχει δημιουργηθεί εκεί.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM 90.1», χθες, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, επεσήμανε ότι στα μέσα της εβδομάδας θα υπάρχει η δυνατότητα να εγκατασταθεί στο νέο προσωρινό κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στο Πεδίο Βολής, στη Λέσβο, το σύνολο των ατόμων που πριν διέμεναν στη Μόρια. 

Ο κ. Μηταράκης εξήγησε ότι ήδη έχουν τοποθετηθεί στη νέα δομή σκηνές με 5.000 κρεβάτια. «Η εγκατάσταση στη νέα δομή δεν είναι προαιρετική. Είναι υποχρεωτική. Όταν κάποιος έχει μπει στη χώρα μας, είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί τους νόμους της. Οι όποιες πέσεις μπορεί να ασκηθούν δεν θα αλλάξουν αυτή την πολιτική», υπογράμμισε. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι «μόνιμη δομή θα υπάρξει στη Λέσβο» και πρόσθεσε ότι «είναι ευθύνη της Πολιτείας να προστατεύσει τους τοπικούς πληθυσμούς των νησιών, αλλά και να προστατεύσει συνολικά τη χώρα με τη μείωση των μεταναστευτικών ροών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε έκταση δικαιοδοσίας του ΥΕΘΑ η νέα δομή για πρόσφυγες και μετανάστες στη Μυτιλήνη

Την αντίθεσή του στη δημιουργία της νέας δομής εκφράζει ο δήμαρχος Μυτιλήνης, προαναγγέλλοντας αντιδράσεις. «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για την ακύρωσή της», σημειώνει.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε πλοία και σκηνές 2.000 πρόσφυγες από τη Μόρια - Νέα φωτιά στον καταυλισμό

Για τους υπόλοιπους, «μεταφέρονται ήδη στη Λέσβο σκηνές που θα εγκατασταθούν στη Μόρια», ενώ σήμερα κιόλας μεταφέρονται από τη Λέσβο στην ενδοχώρα 400 ασυνόδευτα ανήλικα που είχαν απομείνει στο ΚΥΤ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύξηση 113% των μεταναστευτικών ροών προς Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας από τις αρχές του έτους έχουν συλληφθεί συνολικά 386 διακινητές μη νόμιμων μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Στους 219 οι συλληφθέντες του τελευταίου τριμήνου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατατέθηκε το ν/σ για την αυστηροποίηση των διαδικασιών απελάσεων

Με το προτεινόμενο νομοσχέδιο επιδιώκεται να εξαλειφθούν αρρυθμίες του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου, τις οποίες εκμεταλλεύονται πολίτες τρίτων χωρών, ώστε να παραμένουν παρανόμως στη χώρα.