ΓΔ: 2021.15 1.30% Τζίρος: 86.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:25:32
Μαθητής
Αυξημένος αριθμός φορέων και όχι κρουσμάτων στρεπτόκοκκου στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ και τους υπευθύνους του.

Διαβεβαιώσεις των δημάρχων για την ασφαλή επανέναρξη των σχολείων

Έτοιμοι είναι οι δήμοι για να λάβουν όλα τα μέτρα ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν με ασφάλεια διαβεβαίωσε την υπουργό Παιδείας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Δεν θα ειναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας μέσα στις αίθουσες.

Για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων διαβεβαίωσαν οι δήμαρχοι την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε. Ο δήμαρχος Τρικκαίων σημείωσε πως οι δήμοι θα είναι δίπλα σε γονείς και εκπαιδευτικούς ενώ έχουν αποσταλεί σημαντικές ποσότητες αντισηπτικών στα σχολεία. 

Στην τηλεδιάσκεψη που είχε χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα την υπουργό, Νίκη Κεραμέως, την υφυπουργό, Σοφία Ζαχαράκη και τη γγ, Σίσσυ Γκίκα, όπως αναφέρεται  ο πρόεδρος της Ένωσης και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, διαβεβαίωσε ότι οι δήμοι είναι έτοιμοι για να λάβουν όλα τα μέτρα ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν με ασφάλεια. Σε κάθε σχολείο θα γίνει σχολαστικός καθαρισμός πριν την επανέναρξη των μαθημάτων, ενώ καθαρίστριες θα υπάρχουν και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ως προς την ύπαρξη αντισηπτικών, το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη στείλει σημαντικές ποσότητες για αυτόν τον σκοπό, ενώ αναμένεται και δεύτερη αποστολή εντός των επομένων ημερών.

«Θα είμαστε δίπλα στα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους, ώστε να επανεκκινήσουν τα μαθήματα με ασφάλεια. Οι ανάγκες των δήμων αυτήν την περίοδο είναι σημαντικά αυξημένες και για τον λόγο αυτό η Αυτοδιοίκηση χρειάζεται επιπλέον χρήματα», δήλωσε ο κ. Παπαστεργίου.

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας ευχαρίστησε την ΚΕΔΕ, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, για τη συνεισφορά της στο ευαίσθητο θέμα της ασφαλούς επιστροφής των μαθητών στα θρανία και διαβεβαίωσε ότι θα έχουν ανοιχτή γραμμή για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Ακόμη, η κ. Κεραμέως τόνισε πως η χρήση της μάσκας δεν είναι υποχρεωτική στις αίθουσες και στα μέσα μεταφοράς των μαθητών και πρόσθεσε ότι «η σχολαστική καθαριότητα και όχι απαραίτητα η απολύμανση, με βάση τις οδηγίες των ειδικών, είναι το πιο σημαντικό για τη νέα σχολική περίοδο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γυναίκα σε επαγγελματικό χώρο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σ. Ζαχαράκη: Συνεχής προσπάθεια για ισότιμη ένταξη όλων στην Ειδική Αγωγή

Η νέα σχολική χρονιά στην Ειδική Αγωγή ξεκίνησε με περισσότερα Τμήματα Ένταξης, προσλήψεις εκπαιδευτικών, βελτιώσεις στα ΚΕΔΑΣΥ και λειτουργία οκτώ νέων σχολείων, αν και παραμένουν προκλήσεις σε υποδομές και μετακινήσεις μαθητών.
Νέα Αριστερά εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Αριστερά: Κατηγορίες για αυταρχισμό μετά το περιστατικό με το καρπούζι

Η Νέα Αριστερά κατηγορεί την κυβέρνηση για αυταρχισμό στην εκπαίδευση, με αφορμή τη διερεύνηση περιστατικού όπου μαθήτρια φορούσε σύμβολο υπέρ της Παλαιστίνης στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.