ΓΔ: 2684.29 -0.83% Τζίρος: 245.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:41:36
Μαθητής
Αυξημένος αριθμός φορέων και όχι κρουσμάτων στρεπτόκοκκου στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ και τους υπευθύνους του.

Διαβεβαιώσεις των δημάρχων για την ασφαλή επανέναρξη των σχολείων

Έτοιμοι είναι οι δήμοι για να λάβουν όλα τα μέτρα ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν με ασφάλεια διαβεβαίωσε την υπουργό Παιδείας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Δεν θα ειναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας μέσα στις αίθουσες.

Για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων διαβεβαίωσαν οι δήμαρχοι την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε. Ο δήμαρχος Τρικκαίων σημείωσε πως οι δήμοι θα είναι δίπλα σε γονείς και εκπαιδευτικούς ενώ έχουν αποσταλεί σημαντικές ποσότητες αντισηπτικών στα σχολεία. 

Στην τηλεδιάσκεψη που είχε χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα την υπουργό, Νίκη Κεραμέως, την υφυπουργό, Σοφία Ζαχαράκη και τη γγ, Σίσσυ Γκίκα, όπως αναφέρεται  ο πρόεδρος της Ένωσης και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, διαβεβαίωσε ότι οι δήμοι είναι έτοιμοι για να λάβουν όλα τα μέτρα ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν με ασφάλεια. Σε κάθε σχολείο θα γίνει σχολαστικός καθαρισμός πριν την επανέναρξη των μαθημάτων, ενώ καθαρίστριες θα υπάρχουν και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ως προς την ύπαρξη αντισηπτικών, το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη στείλει σημαντικές ποσότητες για αυτόν τον σκοπό, ενώ αναμένεται και δεύτερη αποστολή εντός των επομένων ημερών.

«Θα είμαστε δίπλα στα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους, ώστε να επανεκκινήσουν τα μαθήματα με ασφάλεια. Οι ανάγκες των δήμων αυτήν την περίοδο είναι σημαντικά αυξημένες και για τον λόγο αυτό η Αυτοδιοίκηση χρειάζεται επιπλέον χρήματα», δήλωσε ο κ. Παπαστεργίου.

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας ευχαρίστησε την ΚΕΔΕ, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, για τη συνεισφορά της στο ευαίσθητο θέμα της ασφαλούς επιστροφής των μαθητών στα θρανία και διαβεβαίωσε ότι θα έχουν ανοιχτή γραμμή για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Ακόμη, η κ. Κεραμέως τόνισε πως η χρήση της μάσκας δεν είναι υποχρεωτική στις αίθουσες και στα μέσα μεταφοράς των μαθητών και πρόσθεσε ότι «η σχολαστική καθαριότητα και όχι απαραίτητα η απολύμανση, με βάση τις οδηγίες των ειδικών, είναι το πιο σημαντικό για τη νέα σχολική περίοδο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Ζαχαράκη: Αναγνωρίζουμε αδυναμίες και προχωράμε με σχέδιο για την PISA 2025

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας PISA 2025, οι Έλληνες μαθητές δείχνουν επιβράδυνση ή σύγκλιση με τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ στις επιδόσεις τους, ενώ η πτώση τους είναι μικρότερη συγκριτικά με άλλες προηγμένες χώρες.
Υπουργείο Παιδείας κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Παιδείας: Τα σχολικά βιβλία επιλέγονται από επιστημονικές επιτροπές

Πηγές του Υπ. Παιδείας ξεκαθαρίζουν ότι το περιεχόμενο των διδακτικών βιβλίων αξιολογείται επιστημονικά από επιτροπές του ΙΕΠ και όχι με πολιτικά κριτήρια, ενώ υπάρχει πλατφόρμα για καταγραφή και διόρθωση λαθών.
Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Ζαχαράκη-Παπαδόπουλου για θέματα εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη

Σε συνάντηση με τη Σοφία Ζαχαράκη, ο Δήμαρχος Δράμας τόνισε την ανάγκη νέων σχολικών υποδομών για Ειδική Αγωγή και Επαγγελματική Εκπαίδευση, καθώς και τη διασφάλιση επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων τριτοβάθμιας.
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κτίριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέος πρύτανης του ΠΑΜΑΚ ανέλαβε ο καθηγητής Κ. Παπαδόπουλος

Ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος ανέλαβε πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με τέσσερις νέους αντιπρυτάνεις. Δήλωσε ότι στόχος του είναι η συνεργασία και η διεθνής ανάδειξη του ιδρύματος και της Θεσσαλονίκης ως κέντρα αριστείας.
Κυριάκος Μητσοτάκης σε τάξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Ειδικό Σχολείο Ρόζα Ιμβριώτη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το ανακαινισμένο Ειδικό Σχολείο «Ρόζα Ιμβριώτη» και τόνισε τη σημασία της αναβάθμισης 238 σχολείων με τη συνεργασία κράτους και τραπεζών, συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ.
Υπουργείο Παιδείας κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργείο Παιδείας: Εκδήλωση για Νέο Λύκειο & Εθνικό Απολυτήριο την Τετάρτη

Εκδήλωση του Υπουργείου Παιδείας για το Νέο Λύκειο, το Εθνικό Απολυτήριο και τις αναγκαίες δεξιότητες του μέλλοντος θα γίνει στις 2/9/2026 στο Ωδείο Αθηνών, σηματοδοτώντας τη νέα φάση του Εθνικού Διαλόγου για τη δευτεροβάθμια.