Φωτο: Shutterstock

Δεν θα κόβει το νερό η ΕΥΔΑΠ, διαβεβαιώνει ο Κ. Καραμανλής

Ο γγ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επανέλαβε την δέσμευση του υπουργού πως δεν θα υπάρξει διακοπή της παροχής εξαιτίας απλήρωτων λογαριασμών όσο διαρκούν τα μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό.

Την δέσμευση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών πως δεν θα κοπεί σε κανέναν πολίτη επανέλαβε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιώργος Καραγιάννης, μετά τις μεγάλες ουρές που σχηματίστηκαν το πρωί στο Περιφερειακό Γραφείο της ΕΥΔΑΠ στην οδό Σατωβριάνδου, στο κέντρο της Αθήνας τονίζοντας πως «ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, έχει δώσει εντολή να μην κοπεί σε κανέναν καταναλωτή το νερό».

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο κ. Καραγιάννης το υπουργείο ζήτησε από την ΕΥΔΑΠ να λάβει αμέσως όλα τα μέτρα που προβλέπονται για την τήρηση των κανόνων προστασίας του κοινού. Αιτία του συνωστισμού στα ταμεία της ΕΥΔΑΠ ήταν και το ότι οι πολίτες εξυπηρετούνται για λόγους υγιεινής από δύο υπαλλήλους, ενώ θερμομετρούνται όλοι όσοι εισέρχονται στον χώρο για να εξοφλήσουν λογαριασμούς.

Στις αρχές Μαρτίου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είχε δηλώσει πως όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα λόγω του κορονοϊού, η ΕΥΔΑΠ δεν θα διακόψει την παροχή νερού σε κανέναν πολίτη. Το συγκεκριμένο μέτρο αποσκοπούσε στην αποφυγή συνωστισμού και στον περιορισμό μετακινήσεων πολιτών, ιδίως μεγαλύτερης ηλικίας, που δεν γνωρίζουν πώς να πληρώσουν ηλεκτρονικά και έχουν συνηθίσει να πληρώνουν την ΕΥΔΑΠ στο ταμείο.

Ανακοίνωση του υπουργείου ανέφερε πως «οι πολίτες μπορούν και συνίσταται να πληρώνουν μέσω e-banking τους λογαριασμούς νερού. Οι νεότεροι ας βοηθήσουν τους μεγαλύτερους σε ηλικία. Σε κάθε περίπτωση, δεν απαιτείται κανένας πολίτης να βγει από το σπίτι για να μεταβεί σε ταμείο προκειμένου να πληρώσει την ΕΥΔΑΠ. Μπορεί να εξοφλήσει το λογαριασμό του, όταν περάσει η κρίση. Η εξυπηρέτηση πελατών της ΕΥΔΑΠ γίνεται κυρίως τηλεφωνικά ή μέσω Διαδικτύου».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύμφωνο Συναντίληψης μεταξύ Περιφέρειας, ΕΥΔΑΠ και Δήμου Μαραθώνα

Με βάση το σύμφωνο, οι εμπλεκόμενες πλευρές αποδέχτηκαν να προβούν σε ενέργειες για επαναχρησιμοποίηση των παραγόμενων αστικών λυμάτων του Δήμου Μαραθώνα, για άρδευση και αστική και περιαστική χρήση.