ΓΔ: 1447.82 1.93% Τζίρος: 137.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Δεν θα κόβει το νερό η ΕΥΔΑΠ, διαβεβαιώνει ο Κ. Καραμανλής

Ο γγ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επανέλαβε την δέσμευση του υπουργού πως δεν θα υπάρξει διακοπή της παροχής εξαιτίας απλήρωτων λογαριασμών όσο διαρκούν τα μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό.

Την δέσμευση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών πως δεν θα κοπεί σε κανέναν πολίτη επανέλαβε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιώργος Καραγιάννης, μετά τις μεγάλες ουρές που σχηματίστηκαν το πρωί στο Περιφερειακό Γραφείο της ΕΥΔΑΠ στην οδό Σατωβριάνδου, στο κέντρο της Αθήνας τονίζοντας πως «ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, έχει δώσει εντολή να μην κοπεί σε κανέναν καταναλωτή το νερό».

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο κ. Καραγιάννης το υπουργείο ζήτησε από την ΕΥΔΑΠ να λάβει αμέσως όλα τα μέτρα που προβλέπονται για την τήρηση των κανόνων προστασίας του κοινού. Αιτία του συνωστισμού στα ταμεία της ΕΥΔΑΠ ήταν και το ότι οι πολίτες εξυπηρετούνται για λόγους υγιεινής από δύο υπαλλήλους, ενώ θερμομετρούνται όλοι όσοι εισέρχονται στον χώρο για να εξοφλήσουν λογαριασμούς.

Στις αρχές Μαρτίου ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είχε δηλώσει πως όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα λόγω του κορονοϊού, η ΕΥΔΑΠ δεν θα διακόψει την παροχή νερού σε κανέναν πολίτη. Το συγκεκριμένο μέτρο αποσκοπούσε στην αποφυγή συνωστισμού και στον περιορισμό μετακινήσεων πολιτών, ιδίως μεγαλύτερης ηλικίας, που δεν γνωρίζουν πώς να πληρώσουν ηλεκτρονικά και έχουν συνηθίσει να πληρώνουν την ΕΥΔΑΠ στο ταμείο.

Ανακοίνωση του υπουργείου ανέφερε πως «οι πολίτες μπορούν και συνίσταται να πληρώνουν μέσω e-banking τους λογαριασμούς νερού. Οι νεότεροι ας βοηθήσουν τους μεγαλύτερους σε ηλικία. Σε κάθε περίπτωση, δεν απαιτείται κανένας πολίτης να βγει από το σπίτι για να μεταβεί σε ταμείο προκειμένου να πληρώσει την ΕΥΔΑΠ. Μπορεί να εξοφλήσει το λογαριασμό του, όταν περάσει η κρίση. Η εξυπηρέτηση πελατών της ΕΥΔΑΠ γίνεται κυρίως τηλεφωνικά ή μέσω Διαδικτύου».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

autokinita, autos, cars
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπαίνουν στο ψηφιακό πορτοφόλι του Gov οι πληροφορίες των αυτοκινήτων

Οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν μεταξύ άλλων τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας, αν έχει πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, καθώς και το αποτέλεσμα του ΚΤΕΟ και την ημερομηνία του επόμενου ελέγχου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χορήγηση άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων σε ιστορικά οχήματα

Όπως ανέφερε η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών «τα περισσότερα ιστορικά οχήματα δεν κυκλοφόρησαν την εποχή τους στους ελληνικούς δρόμους. Γι' αυτό η παρουσία τους στη ζωή μας είναι πάρα πολύ σημαντική και διδακτική, ειδικά για τους νέους».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 18,3 εκατ. ευρώ στις συγκοινωνίες

Ο υπουργός Υποδομών δήλωσε πως η χορήγηση της έκτακτης αυτής ενίσχυσης συνιστά μια έμπρακτη υποστήριξη της κυβέρνησης στον κλάδο των συγκοινωνιών που πέρυσι είχε να αντιμετωπίσει το αυξημένο κόστος καυσίμων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς νερό για 5 ώρες αύριο Δευτέρα η περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ ΑΕ, η διακοπή υδροδότησης οφείλεται σε εργασίες σύνδεσης νέων αγωγών, στις οδούς Πεσόντων Ηρώων με Ευκλείδη, με Ρόδου, με Ηρακλείτου και Ναυαρίνου του δήμου Παύλου Μελά.