ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Τη Δευτέρα μεταφέρονται στη Βρετανία 47 αιτούντες άσυλο

Η μεταφορά των ατόμων αυτών στη Βρετανία γίνεται σε συνέχεια της πρόσφατης υπογραφής στρατηγικού σχεδίου συνεργασίας για το μεταναστευτικό μεταξύ της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δεκαέξι ασυνόδευτα παιδιά και 31 ενήλικες θα ταξιδέψουν την ερχόμενη Δευτέρα από την Ελλάδα στη Μεγάλη Βρετανία για να επανενωθούν με τις οικογένειές τους, στο πλαίσιο των διαδικασιών Δουβλίνου, όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η αναχώρηση των 47 αιτούντων άσυλο έχει προγραμματιστεί να γίνει τη Δευτέρα, στις 9 το πρωί, από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η μεταφορά των ατόμων αυτών στη Βρετανία γίνεται σε συνέχεια της πρόσφατης υπογραφής στρατηγικού σχεδίου συνεργασίας για το μεταναστευτικό μεταξύ της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου, από τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργο Κουμουτσάκο, και τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής του Ηνωμένου Βασιλείου, Κρις Φιλπ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

certificate-covid19
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και σοβαρή νόσηση από COVID-19

Ένας σημαντικός αριθμός σοβαρών εκβάσεων της COVID-19, συμπεριλαμβανομένων εισαγωγών στο νοσοκομείο ή θανάτων από COVID-19, μπορεί να αποφευχθεί εάν εφαρμοστούν πλήρως τα συνιστώμενα προγράμματα εμβολιασμού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψηφιακή έκθεση για την οικονομική άνθιση των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Η τεκμηριωμένη παρουσίαση αναδεικνύει την προκοπή και το φιλοπρόοδο πνεύμα του Ελληνισμού και φωτίζει πτυχές των επιτευγμάτων του όχι μόνο στον οικονομικό τομέα, αλλά και σε αυτόν της εκπαίδευσης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στους κορυφαίους προορισμούς βιώσιμου τουρισμού παγκοσμίως η Κάρπαθος

Στο επίκεντρο των βρετανικών μέσων ενημέρωσης βρίσκεται το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων που εντυπωσιάζει με τη φυσική του ομορφιά. Αυξήθηκαν κατά 10,24% οι αεροπορικές αφίξεις το φετινό καλοκαίρι.
ΔΙΕΘΝΗ

Στα προ Brexit επίπεδα θέλει να μειώσει τη μετανάστευση η Βρετανία

Τον Ιούλιο, το Λονδίνο ψήφισε νόμο που απαγορεύει στους μετανάστες που φθάνουν παράνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο να ζητούν άσυλο, ανεξάρτητα από τους λόγους που τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους.