ΓΔ: 1423.16 0.39% Τζίρος: 61.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:01:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Επιστρέφουν στις θέσεις τους οι δημόσιοι υπάλληλοι

Ο υπουργός Εσωτερικών υπογράφει σήμερα εγκύκλιο για την επιστροφή του 70% των δημοσίων υπαλλήλων στις θέσεις τους με το Δημόσιο να επιστρέφει στους κανονικούς του ρυθμούς.

Από τη Δευτέρα 11 Μαΐου θα επιστρέψει το 70% των δημοσίων υπαλλήλων στην εργασία του, όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος που ανέφερε σε συνέντευξη του στο Kontra πως θα υπογράψει σήμερα Παρασκευή την εγκύκλιο και σημείωσε πως η επιστροφή των υπαλλήλων στις υπηρεσίες τους θα γίνει με όλα τα απαραίτητα μέτρα που έχει υποδείξει η επιτροπή των λοιμοξιολόγων.

Την εβδομάδα μετά την άρση της καραντίνας η παρουσία των δημοσίων υπαλλήλων στις υπηρεσίες τους ήταν της τάξης του 40%. «Είναι κι αυτό μία ένδειξη ότι σταδιακά επανερχόμαστε στην πλήρη λειτουργία του Δημοσίου, η οποία σαφώς περιλαμβάνει και τη συνέχιση της τηλεργασίας», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Επίσης, τόνισε πως το αμέσως επόμενο διάστημα οι δήμοι θα μπορούν να δίνουν επιπλέον τετραγωνικά στα καταστήματα εστίασης χωρίς να πληρώνουν επιπλέον δημοτικά τέλη και όπου δεν είναι εφικτό θα υπάρχει μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών. Όπως υποστήριξε ο κ. Θεοδωρικάκος, είναι έτοιμη η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία. «Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα καταστήματα εστίασης. Στόχος μας είναι να μείνουν ζωντανές οι επιχειρήσεις και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε και για τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, χθες το μεσημέρι, επισημαίνοντας πως το κράτος, διά του υπουργείου Εσωτερικών, είναι αποφασισμένο να συνδράμει και με έκτακτη οικονομική ενίσχυση την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού πρώτα εξεταστεί ποια είναι η κατάσταση σε κάθε δήμο.

«Το υπουργείο Εσωτερικών στηρίζει με νέους οικονομικούς πόρους την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να μπορέσει να λειτουργήσει κανονικά με έκτακτη οικονομική ενίσχυση, την οποία από κοινού με την ΚΕΔΕ θα συμφωνήσουμε για την κατανομή της, ώστε να ανταποκρίνεται στο πραγματικό πρόβλημα που έχει κάθε δήμος», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», σημείωσε ότι θα υλοποιηθεί από κοινού με την ΚΕΔΕ και τους δήμους και μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες θα δημοσιευθούν οι προσκλήσεις προς τους δήμους για έργα που θέλουν να υλοποιήσουν.

«Όπως βλέπετε "πατάμε γκάζι" γιατί θέλουμε να συμβάλουμε καθοριστικά στην επανεκκίνηση της οικονομίας. Τα δύσκολα στον υγειονομικό τομέα τα έχουμε αφήσει πίσω μας. Τώρα έχουμε μπροστά μας τα δύσκολα στην οικονομία. Έχουμε πλήρη συνείδηση του προβλήματος. Δεν φοβόμαστε το πρόβλημα, το οποίο θα είναι μεγάλο. Η ύφεση που αναμένεται να χτυπήσει την ελληνική, όπως και την ευρωπαϊκή οικονομία θα είναι πολύ μεγάλη. Αλλά έχουμε σχέδιο, έχουμε δυναμισμό και είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε όλες τις πρωτοβουλίες που χρειάζεται για να συμβάλλουμε σε μία δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας μας για να διατηρηθούν οι πιο πολλές θέσεις εργασίας», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εν όψει εκλογών τα δημοτολόγια περνούν στη ψηφιακή εποχή

Καταργούνται τα βοηθητικά βιβλία δημοτολογίου που μέχρι πρότινος ήταν υποχρεωμένος να τηρεί, σε έντυπη μορφή, ο εκάστοτε δήμος και καθιερώνεται η ψηφιοποίηση του δημοτολογίου, το οποίο εντάσσεται στο «Μητρώο Πολιτών» του υπουργείου Εσωτερικών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα γίνει η αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δημοσίου προς τους πολίτες

Το νομοσχεδίου για την «Οργάνωση των σχέσεων Κράτους - πολίτη» θα εισάγει διατάξεις όπου εξασφαλίζεται ότι το Δημόσιο θα λειτουργεί με ενιαίο και ταχύτερο τρόπο, τόσο στις ψηφιακές υπηρεσίες του, όσο και στα σημεία φυσικής επαφής με τους πολίτες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχονται 17.942 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο για το 2023

Ο αριθμός των εκκρεμών προσλήψεων προηγούμενων ετών φτάνει τις 33.602, γεγονός που αποδίδεται στις χρονοβόρες διαδικασίες των σχετικών διαδικασιών. Ένα φαινόμενο που θα εξαλειφθεί από το 2023 σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύμβουλοι Ακεραιότητας κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης στο Δημόσιο

Πέρα από θέματα σεξουαλικής και ηθικής παρενόχλησης ο Σύμβουλος Ακεραιότητας παρέχει συμβουλευτική συνδρομή για ζητήματα δεοντολογίας και ακεραιότητας που αντιμετωπίζει ο υπάλληλος, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων, οι διακρίσεις, ο εκφοβισμός και η σύγκρουση συμφερόντων.
telergasia, Tilergasia, Ergasia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα μοιραστούν το μπόνους παραγωγικότητας

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης η ανταμοιβή μπορεί να φτάσει έως και το 15% του αθροίσματος του ετήσιου βασικού μισθού και του επιδόματος θέσης ευθύνης κάθε υπαλλήλου. Τί αλλάζει στην αξιολόγηση.