ΓΔ: 2220.02 -0.66% Τζίρος: 284.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:44
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
Φώτο: Shutterstock

Σύλληψη 49χρονου και λιμενικού στην Αττική για διακίνηση ηρωίνης και βία

Σε επιχείρηση της ΕΛΑΣ συνελήφθησαν 49χρονος και λιμενικός για διακίνηση ηρωίνης, με τον πρώτο να επιχειρεί να καταπιεί ποσότητα ναρκωτικών. Η έρευνα αποκαλύπτει συστηματική δράση και πολλαπλές συναλλαγές.

Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, 2 Δεκεμβρίου 2025, στην Αττική, συνελήφθησαν ένας 49χρονος και ένας λιμενικός από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας

Οι συλλήψεις σχετίζονται με παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, καθώς και για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμη τρία άτομα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία και αξιοποίηση πληροφοριακών δεδομένων. Διαπιστώθηκε ότι ο 49χρονος είχε αναπτύξει συστηματική δραστηριότητα στη διακίνηση ηρωίνης σε περιοχή της Αττικής.

Για την αποθήκευση και διακίνηση των ναρκωτικών χρησιμοποιούνταν διαμέρισμα, ενώ οι συναλλαγές πραγματοποιούνταν καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Οι ποσότητες παραδίδονταν είτε χέρι με χέρι έξω από την πολυκατοικία είτε τοποθετούνταν σε σημεία όπως η ρόδα ή η σέλα δίκυκλου, ιδιοκτησίας του 49χρονου.

Επιπλέον, από την έρευνα προέκυψε ότι ο λιμενικός προμηθευόταν τακτικά ποσότητες ναρκωτικών από τον 49χρονο, επισκεπτόμενος σχεδόν καθημερινά το διαμέρισμα για σύντομο χρονικό διάστημα.

Για να αποφύγουν την ανίχνευση, οι εμπλεκόμενοι χρησιμοποιούσαν προσυμφωνημένες ποσότητες για τις συναλλαγές με τακτικούς πελάτες και επικοινωνούσαν με αργκό, όπως η λέξη μπλούζα για να περιγράψουν ποσότητα ηρωίνης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο λιμενικός συνελήφθη να κατέχει δύο αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, τις οποίες είχε προμηθευτεί λίγο νωρίτερα από τον 49χρονο.

Στη συνέχεια, συνελήφθη και ο 49χρονος, ο οποίος προσπάθησε να καταπιεί ποσότητα ναρκωτικής ουσίας για να μην εντοπιστεί στην κατοχή του και αντιστάθηκε έντονα, κλωτσώντας τους αστυνομικούς κατά την προσπάθειά του να διαφύγει.

Από τις έρευνες σε οικίες και στην κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκαν:

• Αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη συνολικού βάρους 5,16 γραμμαρίων

• Αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με αποσπάσματα κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 10,37 γραμμαρίων

• Ξύλινο κουτί με αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 2,90 γραμμαρίων

• Ζυγαριά ακριβείας

• Τρία ναρκωτικά δισκία

• Δύο κινητά τηλέφωνα

• Το χρηματικό ποσό των 484 ευρώ

Όπως γνωστοποίησε η ΕΛΑΣ, η μέχρι στιγμής έρευνα αποκάλυψε ότι ο 49χρονος εμπλέκεται σε τουλάχιστον 14 περιπτώσεις διακίνησης ηρωίνης, ενώ ο λιμενικός πραγματοποίησε τουλάχιστον 8 αγορές ηρωίνης το διάστημα από 1 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2025.

Ο λιμενικός οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση. Ο 49χρονος νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο και αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον της ανακριτικής Αρχής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη άτομο για παράνομη μεταφορά μεταναστών στην Κομοτηνή

Συνελήφθη αλλοδαπός οδηγός στη Ροδόπη για παράνομη μεταφορά έξι μεταναστών. Κατασχέθηκαν όχημα και κινητό, ενώ ο δράστης οδηγείται στον εισαγγελέα. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστυνομική επιχείρηση σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση έγινε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στη Θεσσαλονίκη, μετά από πληροφορίες για αντιεξουσιαστές. Πάνω από 15 άτομα προσήχθησαν για εξακρίβωση στοιχείων, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: 31χρονος συνελήφθη για τέσσερις υποθέσεις απάτης

Συνελήφθη 31χρονος στα Χανιά για τέσσερις απάτες μέσω διαδικτυακών αγγελιών. Εξαπατούσε πολίτες, εισπράττοντας χρήματα χωρίς να παραδίδει τα προϊόντα. Η εξιχνίαση έγινε από το Α.Τ. Κισσάμου και σχηματίστηκε δικογραφία.
αστυνομική επιχείρηση κτίριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επτά συλλήψεις σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής σε οικισμούς στα Μέγαρα και τη Νέα Πέραμο για την πρόληψη παραβατικότητας, με επτά συλλήψεις για κλοπή ρεύματος και παραβάσεις περί όπλων.
αστυνομική επιχείρηση κτίριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 30χρονου για διακίνηση ναρκωτικών σε και εκτός φυλακής

Υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών σε σωφρονιστικό κατάστημα εξιχνίασε η ΕΛΑΣ. Συνελήφθη 30χρονος και στη δικογραφία περιλαμβάνονται 46 άτομα, ανάμεσά τους σωφρονιστικός υπάλληλος, ιδιώτες και έγκλειστοι, εντός και εκτός φυλακής.