ΓΔ: 2421.69 1.06% Τζίρος: 313.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φρέντυ Μπελέρης πορτρέτο
Φωτο: Aris Oikonomou / SOOC

Μπελέρης: Εκδήλωση για τη δημογραφική αναγέννηση στις ακριτικές περιοχές

Η εκδήλωση του Φρέντη Μπελέρη στο Πολεμικό Μουσείο φωτίζει τη δημογραφική αναγέννηση ως ζήτημα εθνικής ασφάλειας, με ομιλητές από την Εκκλησία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την αυτοδιοίκηση, καθώς και τιμητικές διακρίσεις σε πολίτες της υπαίθρου.

Η εκδήλωση με θέμα «Η Δημογραφική Αναγέννηση στις ακριτικές περιοχές ως ζήτημα Εθνικής Ασφαλείας» θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου, στις 18:30, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών. Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Φρέντης Μπελέρης.

Στο πάνελ των ομιλητών θα συμμετέχουν ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος Β’, ο αρχηγός ΓΕΣ ε.α. και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Φράγκος Φραγκούλης, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης και ο γενικός γραμματέας Ιθαγένειας του υπουργείου Εσωτερικών Δημήτρης Κάρναβος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα τιμηθούν η δασκάλα της Φουρνάς Ευρυτανίας, Γιώτα Διαμαντή, και ο πρόεδρος της Ζίτσας Ιωαννίνων, Σπύρος Πάντουλας, οι οποίοι θα μοιραστούν τις προσωπικές τους εμπειρίες και προσπάθειες για την αναβίωση των περιοχών τους.

Ο κ. Μπελέρης σημειώνει ότι η εκδήλωση αποτελεί το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο, με στόχο την ανάδειξη και στήριξη των προσπαθειών για τη δημογραφική αναγέννηση της ελληνικής υπαίθρου.

Στη δήλωσή του, τονίζει ότι η πρωτοβουλία αυτή δίνει βήμα σε όσους αγωνίζονται καθημερινά για το δημογραφικό ζήτημα, το οποίο χαρακτηρίζει ως ύψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση της ΝΔ.

 Όπως επισημαίνει, έχουν ήδη δρομολογηθεί οικονομικά και κοινωνικά μέτρα δεκαετούς ορίζοντα, τα οποία εντάσσονται σε ένα ευρύτερο Εθνικό Σχέδιο Δράσης, ενώ το δημογραφικό αντιμετωπίζεται και ως εθνικό θέμα με σημαντικές ευρωπαϊκές διαστάσεις, κρίσιμο για την ασφάλεια, τη συνοχή και το μέλλον της Ένωσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Σκάνδαλο διαφθοράς στις πολεοδομίες και απάντηση σε Κυρανάκη

Το ΠΑΣΟΚ σχολιάζει πως ο νέος γραμματέας της ΝΔ επιχειρεί με λίγες λέξεις να ωραιοποιήσει τα προβλήματα των νέων, όπως ακρίβεια και επισφαλείς δουλειές, και προτείνει δωρεάν μετακίνηση νέων έως 24 ετών, σε αντίθεση με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης.
Δημήτρης Μαρκόπουλος Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Απαραίτητη η σταθερή κυβέρνηση αμέσως μετά τις εκλογές

Ο κυβνερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τόνισε πως η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα κυβέρνηση μετά τις εκλογές. Η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει αυτοδυναμία για σταθερότητα, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα σεβαστεί το εκλογικό αποτέλεσμα και τη βούληση του λαού.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο Μητσοτάκης είναι υπόλογος, όχι ελεγκτής

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη για αλαζονεία και υποκρισία, σημειώνοντας ότι ελέγχεται για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τις υποκλοπές και το Predator, ενώ αποφεύγει να απαντήσει στις αποκαλύψεις για την υπόθεση Intellexa.
Κτίριο Νέα Δημοκρατία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η πρώτη Πολιτική Ακαδημία Στελεχών της ΝΔ

Η πρώτη Πολιτική Ακαδημία της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη στόχευσε στην ενημέρωση στελεχών για το κυβερνητικό έργο και το μέλλον, ενισχύοντας την αισιοδοξία και τη συσπείρωση ενόψει βουλευτικών εκλογών, σύμφωνα με τον Κ. Κυρανάκη.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Τα νέα κόμματα φέρουν παλιές πρακτικές στο πολιτικό σκηνικό

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, μιλώντας στην ΕΡΤnewsRadio 105,8, τόνισε την ανάγκη σταθερότητας και διαβεβαίωσε πως οι εκλογές θα διεξαχθούν το 2027, αποκλείοντας το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών