ΓΔ: 2710.48 0.34% Τζίρος: 122.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:35:37
Φρέντυ Μπελέρης πορτρέτο
Φωτο: Aris Oikonomou / SOOC

Μπελέρης: Εκδήλωση για τη δημογραφική αναγέννηση στις ακριτικές περιοχές

Η εκδήλωση του Φρέντη Μπελέρη στο Πολεμικό Μουσείο φωτίζει τη δημογραφική αναγέννηση ως ζήτημα εθνικής ασφάλειας, με ομιλητές από την Εκκλησία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την αυτοδιοίκηση, καθώς και τιμητικές διακρίσεις σε πολίτες της υπαίθρου.

Η εκδήλωση με θέμα «Η Δημογραφική Αναγέννηση στις ακριτικές περιοχές ως ζήτημα Εθνικής Ασφαλείας» θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου, στις 18:30, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών. Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Φρέντης Μπελέρης.

Στο πάνελ των ομιλητών θα συμμετέχουν ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος Β’, ο αρχηγός ΓΕΣ ε.α. και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Φράγκος Φραγκούλης, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης και ο γενικός γραμματέας Ιθαγένειας του υπουργείου Εσωτερικών Δημήτρης Κάρναβος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα τιμηθούν η δασκάλα της Φουρνάς Ευρυτανίας, Γιώτα Διαμαντή, και ο πρόεδρος της Ζίτσας Ιωαννίνων, Σπύρος Πάντουλας, οι οποίοι θα μοιραστούν τις προσωπικές τους εμπειρίες και προσπάθειες για την αναβίωση των περιοχών τους.

Ο κ. Μπελέρης σημειώνει ότι η εκδήλωση αποτελεί το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο, με στόχο την ανάδειξη και στήριξη των προσπαθειών για τη δημογραφική αναγέννηση της ελληνικής υπαίθρου.

Στη δήλωσή του, τονίζει ότι η πρωτοβουλία αυτή δίνει βήμα σε όσους αγωνίζονται καθημερινά για το δημογραφικό ζήτημα, το οποίο χαρακτηρίζει ως ύψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση της ΝΔ.

 Όπως επισημαίνει, έχουν ήδη δρομολογηθεί οικονομικά και κοινωνικά μέτρα δεκαετούς ορίζοντα, τα οποία εντάσσονται σε ένα ευρύτερο Εθνικό Σχέδιο Δράσης, ενώ το δημογραφικό αντιμετωπίζεται και ως εθνικό θέμα με σημαντικές ευρωπαϊκές διαστάσεις, κρίσιμο για την ασφάλεια, τη συνοχή και το μέλλον της Ένωσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντώνης Σαμαράς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Αυτή δεν είναι η παράταξη της ΝΔ, αλλά το κόμμα Μητσοτάκη

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως το ποιος βλάπτει την παράταξη το κρίνει ο λαός της και όχι η οικογένεια Μητσοτάκη. Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αλαζονεία, διαφθορά και απομάκρυνση από τις αρχές της παράταξης.
Κυριάκος Μητσοτάκης υπουργικό συμβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Τα μέτρα δεν είναι προεκλογικά, δεν ξεπέρασα τα όρια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε στη ΔΕΘ πως το πακέτο στήριξης δεν είναι προεκλογικό και τόνισε ότι διαφέρει από το 2003, καθώς σήμερα το πολιτικό σκηνικό και οι ψηφοφόροι είναι πιο ώριμοι και έμπειροι.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Η Ελλάδα χρειάζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε στη ΔΕΘ ότι η αυτοδυναμία είναι απαραίτητη για σταθερή διακυβέρνηση, τονίζοντας πως η ΝΔ δεν ευθύνεται για την απουσία συνεργασιών και πως ο στόχος της αυτοδυναμίας στις εκλογές είναι εφικτός.
Νίκος Παππάς στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Η ακρίβεια αποτελεί πυρήνα της πολιτικής της Ν.Δ.

Ο Νίκος Παππάς, γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατηγορεί τη ΝΔ ότι στηρίζει την ακρίβεια, επισημαίνοντας πως οι πολίτες βλέπουν διαρκείς αυξήσεις τιμών, ενώ ζητά ουσιαστικούς ελέγχους, μείωση ΦΠΑ και επιστροφή υπερπλεονασμάτων στην κοινωνία.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Η θεσμικότητα δεν προσαρμόζεται κατά βούληση

Ο Κώστας Τσουκαλάς κατηγορεί τη ΝΔ για παραβίαση θεσμικότητας στη Βουλή, τονίζοντας ότι το προεδρείο πρέπει να είναι διακομματικό και στηλιτεύει τη στάση του Παύλου Μαρινάκη ως υποκριτική, υπενθυμίζοντας προηγούμενες αποφάσεις της ΝΔ.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Αλεξάνδρα Σδούκου επισκέφθηκε τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών

Στο Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών βρέθηκε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, όπου ετέθησαν τα προβλήματα των μικρομεσαίων και του λιανεμπορίου, με έμφαση στη μείωση του τζίρου και την ανάγκη διαρκούς διαλόγου με την Πολιτεία.