ΓΔ: 2099.36 -0.42% Τζίρος: 61.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:55:37
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
Φώτο: Shutterstock

Έξι συλλήψεις για οργάνωση συμβολαίων θανάτου και υπόθεση Γιάννη Λάλα

Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε έξι άτομα ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης για συμβόλαια θανάτου, με εμπλοκή στην απόπειρα και δολοφονία του Γιάννη Λάλα· κατασχέθηκαν καλάσνικοφ και πιστόλια.

Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται έξι άτομα, τα οποία κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται σε συμβόλαια θανάτου. Οι συλληφθέντες φέρονται να συνδέονται με την απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον του 42χρονου Γιάννη Λάλα, ο οποίος δολοφονήθηκε πρόσφατα στην Αράχοβα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, πρόκειται για τέσσερις άνδρες αλβανικής υπηκοότητας και δύο Έλληνες, έναν άνδρα και μία γυναίκα. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από τη Δίωξη Εκβιαστών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Οι τέσσερις Αλβανοί φέρονται ως βασικά μέλη της ομάδας εκτελεστών και είναι γνωστοί στις αρχές για εμπλοκή σε απόπειρες ανθρωποκτονίας και άλλα σοβαρά αδικήματα. Ένας εξ αυτών κρατείται ήδη στις φυλακές, καθώς είχε συλληφθεί πρόσφατα για υποθέσεις ναρκωτικών.

Τα ίδια άτομα φέρονται να συμμετείχαν στην απόπειρα δολοφονίας του Γιάννη Λάλα έξω από πρατήριο υγρών καυσίμων στα Άνω Λιόσια. Τότε, είχαν πυροβολήσει με καλάσνικοφ τη θωρακισμένη Μερσεντές του, ωστόσο ο Λάλας είχε διαφύγει και είχε ζητήσει προστασία από τις αρχές.

Κατά την επιχείρηση της αστυνομίας, εντοπίστηκαν στην κατοχή των κατηγορουμένων τέσσερα τουφέκια καλάσνικοφ και τρία πιστόλια.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση αναμένεται να δημοσιοποιηθούν από την ΕΛ.ΑΣ. μετά την ολοκλήρωση της έρευνας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις τεσσάρων ατόμων στην Αττική για εκτεταμένη διακίνηση ναρκωτικών

Η Δίωξη Ναρκωτικών συνέλαβε τέσσερα άτομα στην Αττική, κατασχέτοντας πάνω από 9,8 κιλά κάνναβης και 603 γρ. κοκαΐνης, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για οργανωμένη κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Κτήριο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα ευρωπαϊκή στρατηγική για τα ναρκωτικά και ισχυρότερο πλαίσιο ασφάλειας

Η Κομισιόν προωθεί στρατηγική 2026–2030 κατά ναρκωτικών και λαθρεμπορίου, με έμφαση στην προστασία νέων, αυστηρότερους κανόνες, νέα συστήματα προειδοποίησης και ενίσχυση της ευρωπαϊκής ασφάλειας.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέντε χρόνια φυλακή σε 47χρονο για θάνατο 71χρονου μετά από διαπληκτισμό

Στη φυλακή οδηγείται 47χρονος που καταδικάστηκε για θανατηφόρα μη σκοπούμενη σωματική βλάβη, μετά τον θάνατο 71χρονου ύστερα από διαπληκτισμό για τα σκυλιά τους σε πάρκο της Νέας Ευκαρπίας.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Σφράγισμα εγκαταστάσεων στη Νιγηρία για υπόθεση απαγωγών και οργάνων

Η αστυνομία στην Ίμο έκλεισε ξενοδοχείο και ιδιωτικό νεκροτομείο μετά τον εντοπισμό ακρωτηριασμένων σορών, διερευνώντας κύκλωμα απαγωγών και εμπορίας οργάνων που εντείνει την εγκληματικότητα στη Νιγηρία.
σημαία του Μεξικού
ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικό: Πέντε νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου οχήματος σε αρχηγείο αστυνομίας

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στο αρχηγείο της αστυνομίας στη Μιτσοακάν, περιοχή όπου δρουν ισχυρά καρτέλ ναρκωτικών.