ΓΔ: 2233.23 -0.13% Τζίρος: 115.22 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:35:35
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
Πλευρά περιπολικού της Ελληνικής Αστυνομίας σταθμευμένου στην πόλη.

Έξι συλλήψεις για οργάνωση συμβολαίων θανάτου και υπόθεση Γιάννη Λάλα

Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε έξι άτομα ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης για συμβόλαια θανάτου, με εμπλοκή στην απόπειρα και δολοφονία του Γιάννη Λάλα· κατασχέθηκαν καλάσνικοφ και πιστόλια.

Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται έξι άτομα, τα οποία κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται σε συμβόλαια θανάτου. Οι συλληφθέντες φέρονται να συνδέονται με την απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον του 42χρονου Γιάννη Λάλα, ο οποίος δολοφονήθηκε πρόσφατα στην Αράχοβα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, πρόκειται για τέσσερις άνδρες αλβανικής υπηκοότητας και δύο Έλληνες, έναν άνδρα και μία γυναίκα. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από τη Δίωξη Εκβιαστών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Οι τέσσερις Αλβανοί φέρονται ως βασικά μέλη της ομάδας εκτελεστών και είναι γνωστοί στις αρχές για εμπλοκή σε απόπειρες ανθρωποκτονίας και άλλα σοβαρά αδικήματα. Ένας εξ αυτών κρατείται ήδη στις φυλακές, καθώς είχε συλληφθεί πρόσφατα για υποθέσεις ναρκωτικών.

Τα ίδια άτομα φέρονται να συμμετείχαν στην απόπειρα δολοφονίας του Γιάννη Λάλα έξω από πρατήριο υγρών καυσίμων στα Άνω Λιόσια. Τότε, είχαν πυροβολήσει με καλάσνικοφ τη θωρακισμένη Μερσεντές του, ωστόσο ο Λάλας είχε διαφύγει και είχε ζητήσει προστασία από τις αρχές.

Κατά την επιχείρηση της αστυνομίας, εντοπίστηκαν στην κατοχή των κατηγορουμένων τέσσερα τουφέκια καλάσνικοφ και τρία πιστόλια.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση αναμένεται να δημοσιοποιηθούν από την ΕΛ.ΑΣ. μετά την ολοκλήρωση της έρευνας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομάδα αστυνομικών Εκουαδόρ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισημερινός: Πάνω από 5.000 συλλήψεις μετά την απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας

Η αστυνομία στον Ισημερινό συνέλαβε πάνω από 5.000 άτομα, εκ των οποίων 700 φέρονται να σχετίζονται με οργανωμένο έγκλημα, μετά την απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας. Κατασχέθηκαν 9,2 τόνοι ναρκωτικών και περισσότερα από 600 όπλα.
Σφύρα δικαιοσύνης ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Έγκριση έκδοσης στελέχους καρτέλ του Ισημερινού στις ΗΠΑ από τη δικαιοσύνη

Δικαστήριο του Ισημερινού ενέκρινε την έκδοση στις ΗΠΑ του Σέλσο Μορέιρα, επικεφαλής επιχειρήσεων του καρτέλ «Λος Τσονέρος», που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών, με τον ίδιο να έχει συναινέσει ρητά στην έκδοση.
Κτίριο ΓΑΔΑ Αστυνομία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη φόρα τα στοιχεία συμμορίας που προσποιούνταν υπαλλήλους ΔΕΗ

Η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία και φωτογραφίες επτά ατόμων εγκληματικής οργάνωσης που παρίσταναν υπαλλήλους εταιρείας ρεύματος και εξαπατούσαν κυρίως ηλικιωμένους, αφαιρώντας χρήματα και τιμαλφή από σπίτια στην Αττική.
Αστυνομική κορδέλα Τουρκία
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Πυροβολισμοί κοντά στη Μερσίνη με 4 νεκρούς και 8 τραυματίες

Τέσσερις νεκροί και οκτώ τραυματίες από πυροβολισμούς ενόπλου κοντά στη Μερσίνη. Ο δράστης, που διαφεύγει, πυροβόλησε αρχικά σε εστιατόριο και στη συνέχεια σκότωσε άλλα δύο άτομα καθώς διέφευγε, σύμφωνα με τουρκικά μέσα.