ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
Πίσω όψη περιπολικού της Ελληνικής Αστυνομίας σε δρόμο της Αθήνας κατά τη διάρκεια επιχείρησης.

Ποινική δίωξη σε 52χρονο για ψευδή καταγγελία λίγο πριν τα επεισόδια στην Κυψέλη

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές όπου η δίκη του αναβλήθηκε σε δικάσιμο που θα οριστεί όταν επαναλειτουργήσουν τα ποινικά δικαστήρια.

Με την κατηγορία της ψευδούς καταγγελίας στις Αρχές είναι αντιμέτωπος ο 52χρονος που σύμφωνα με την Αστυνομία κάλεσε την Άμεση Δράση ξημερώματα Σαββάτου για υποτιθέμενη σε βάρος του ληστεία στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη λίγο πριν σημειωθούν τα επεισόδια μεταξύ ομάδων ΜΑΤ και συγκεντρωμένων.

Σε βάρος του 52χρονου ο Εισαγγελέας άσκησε πλημμεληματικού βαθμού ποινική δίωξη και παρέπεμψε την υπόθεση στο Αυτόφωρο. Ο κατηγορούμενος συνελήφθη χθες μετά από ταυτοποίηση που έκανε η Αστυνομία στην επίμαχη κλήση.

Σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, ο 52χρονος φέρεται να κάλεσε μετά τα μεσάνυχτα, Παρασκευής προς Σάββατο, την Άμεση Δράση λέγοντας ότι είναι θύμα ληστείας και τραυματισμού με μαχαίρι στο πόδι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, ο κατηγορούμενος είπε στο κέντρο «ελάτε να με σώσετε». Φέρεται μάλιστα να επέμεινε στους αστυνομικούς που του τηλεφώνησαν όταν πλησίασαν στο σημείο που τους υπέδειξε, ότι βρίσκεται στην πλατεία Αγίου Γεωργίου και ότι κινδυνεύει.

Όπως αναφέρει η Αστυνομία το τηλεφώνημα ήταν παγίδα, καθώς οι ομάδες που μετέβησαν στην πλατεία δέχθηκαν σφοδρή επίθεση από τους συγκεντρωμένους με αποτέλεσμα να κλιμακωθεί η ένταση με ρίψη χημικών, προσαγωγές και συλλήψεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, ο 52χρονος, μόνιμος κάτοικος της περιοχής, είχε απενεργοποιήσει το κινητό του αμέσως μετά την μετάβαση των αστυνομικών στην πλατεία και τα επεισόδια που ακολούθησαν.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές όπου η δίκη του αναβλήθηκε σε δικάσιμο που θα οριστεί όταν επαναλειτουργήσουν τα ποινικά δικαστήρια.

Το δικαστήριο διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ο 52χρονος ο οποίος ζήτησε να του επιστραφεί το κινητό του, που κατασχέθηκε με την σύλληψη του, καθώς είναι απαραίτητο, όπως είπε, για την δουλειά του. Το δικαστήριο αρνήθηκε το αίτημα του, τονίζοντας πως «το κατασχεθέν, είναι πειστήριο που συμπεριλαμβάνεται στην δικογραφία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρακτέρ με ελληνική σημαία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγροτικές κινητοποιήσεις στην Αθήνα με 44 τρακτέρ καθοδόν για το Σύνταγμα

Κλειστή η λεωφόρος Αμαλίας λόγω της συγκέντρωσης αγροτών στο Σύνταγμα. Περίπου 600 αγρότες και τρακτέρ βρίσκονται στο σημείο, ενώ η κεντρική διαμαρτυρία έχει προγραμματιστεί για τις 4 μμ απέναντι από τη Βουλή.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σητεία: 35χρονος συνελήφθη για εγκατάλειψη του σκύλου του

Αστυνομικοί στη Σητεία συνέλαβαν 35χρονο για εγκατάλειψη σκύλου, μετά τον εντοπισμό του ζώου με ηλεκτρονική σήμανση. Ο συλληφθείς υποστήριξε πως το είχε χάσει. Την υπόθεση χειρίζεται το ΑΤ Ιεράπετρας.
Τρακτέρ στο Σύνταγμα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολύμανση τρακτέρ στις πύλες της Αθήνας ενόψει συγκέντρωσης στο Σύνταγμα

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. και η Τροχαία λόγω της συγκέντρωσης των αγροτών στο Σύνταγμα. Έχουν τοποθετηθεί σταθμοί απολύμανσης τρακτέρ σε Αφίδνες και Ελευσίνα, ενώ τα τρακτέρ θα μετακινηθούν με συνοδεία περιπολικών.
Εξάρθρωση κυκλώματος, ΑΑΔΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΑΔΕ: Συλλήψεις για κύκλωμα αχυρανθρώπων σε 380 επιχειρήσεις

Η ΑΑΔΕ αποκάλυψε κύκλωμα αχυρανθρώπων με 205 πρόσωπα ως «υπεύθυνους» 380 επιχειρήσεων. Συνελήφθησαν 11 φερόμενοι επικεφαλής και κατασχέθηκαν μετρητά, κάρτες, σφραγίδες, POS και ηλεκτρονικός εξοπλισμός.
Αστυνομικός Ιταλίας υπηρεσία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Άνδρας πέταξε κατά λάθος ράβδους χρυσού 120.000 ευρώ στα σκουπίδια

Στη νότια Ιταλία, αστυνομικοί βρήκαν και διέσωσαν κουτί με ράβδους χρυσού αξίας 120.000 ευρώ από μονάδα απορριμμάτων, μετά από λάθος ενός κατοίκου που τα πέταξε κατά λάθος στα σκουπίδια.