ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Παραλύει το κέντρο της Αθήνας αύριο λόγω πανελλαδικής απεργίας

Η νέα πανελλαδική απεργία στις 2 Οκτωβρίου, αναμένεται να «παραλύσει» το κέντρο της Αθήνας καθώς λεωφορεία, τρόλει και Μετρό «τραβούν χειρόφρενο».

Νέα πανελλαδική απεργία έχει προαναγγελθεί για αύριο Τετάρτη 2 Οκτωβρίου με την συμμετοχή πολλών εργατικών συνδικάτων και το κέντρο της Αθήνας να παραλύει ακόμη μια φορά καθώς τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα προχωρήσουν επίσης σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλει και Μετρό θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας. Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν μόνο από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, κάνοντας στάση εργασίας στην έναρξη της βάρδιας και τρεις ώρες πριν τη λήξη της. Το Αττικό Μετρό προχωρά σε 24ωρη απεργία, ενώ αναμένεται η απόφαση των εργαζομένων στον Ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ). Και στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Ο ΟΣΕ και ο Προαστιακός προχωρούν σε 24ωρη απεργία καθώς δεν θα γίνουν δρομολόγια. Μάλιστα, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η απεργία τους να συνεχιστεί και την Πέμπτη, εάν δεν υπάρξει συμφωνία με την διοίκηση της εταιρίας, για την υπογραφή ΣΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ.

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνει και η ΠΝΟ, καθώς τα πλοία θα μείνουν δεμένα από τις 6 το πρωί και για 24 ώρες, στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Η απεργία ισχύει για όλες τις κατηγορίες πλοίων, μετά την απόφαση τεσσάρων ναυτεργατικών σωματείων, με αφορμή τις εργασιακές ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε 24ωρη απεργία, ενώ η ΑΔΕΔΥ από τις 11 το πρωί ως τη λήξη στάσης εργασίας. Στις 11 θα πραγματοποιήσουν μάλιστα συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος μαζί με την ΓΣΕΕ και την ΕΚΑ. Νωρίτερα, στις 10:30, το ΠΑΜΕ που θα συμμετέχει κι αυτό στην απεργία, έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια

Οι καθηγητές και οι δάσκαλοι θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις με 24ωρη απεργία καθώς θα βρεθούν από κοινού με την ΕΚΑ, ενώ την Παρασκευή έχει προκηρυχθεί επίσης τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας. Στην λίστα με τους κλάδους που θα απεργήσουν είναι και αυτός των εργαζομένων στις τράπεζες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ