ΓΔ: 2327.44 3.30% Τζίρος: 320.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Έλληνες στρατιώτες παράταξη
Φωτογραφία Shutterstock

Ελλάδα – Αρμενία: Υπογράφηκε το Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας 2026

Στο Γερεβάν υπεγράφη το Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας–Αρμενίας για το 2026, ενισχύοντας την επιχειρησιακή συνεργασία, τη συνεκπαίδευση και τη διαλειτουργικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Στο Γερεβάν υπεγράφη την Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2025, το Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) Ελλάδας – Αρμενίας για το έτος 2026, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Το νέο πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο της διεύρυνσης των διεθνών συνεργασιών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με σύμμαχες και φίλιες χώρες.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, το ΠΣΣ περιλαμβάνει δράσεις όπως συνεργασία σε δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης και διαχείρισης κρίσεων, συνεκπαιδεύσεις Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων, ανταλλαγή εμπειριών και διδαγμάτων, αλλά και επιτελικές συναντήσεις.

Οι δραστηριότητες αυτές επιβεβαιώνουν τους ισχυρούς στρατιωτικούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας, στοχεύοντας στην αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών και στην ενίσχυση της διαλειτουργικότητάς τους.

Παράλληλα, αναδεικνύεται ο ρόλος που διαδραματίζουν η Ελλάδα και η Αρμενία ως πυλώνες ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή του Καυκάσου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τραμπ: Η Ελλάδα πρωταγωνίστρια στο ΝΑΤΟ με αμυντικές δαπάνες στο 5% του ΑΕΠ

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις ισχυρότερες από ποτέ κατά την παραλαβή των διαπιστευτηρίων του Έλληνα πρέσβη, τονίζοντας τη μακρά φιλία και τη δέσμευση στην ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ολομέλεια αύριο δύο συμφωνίες στρατιωτικής εκπαίδευσης Ελλάδας-Αιγύπτου

Στην Ολομέλεια εισάγονται δύο πρωτόκολλα συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου για στρατιωτική εκπαίδευση, που προβλέπουν ανταλλαγή αξιωματικών στα ανώτατα στρατιωτικά ιδρύματά τους, με στόχο την εμβάθυνση των αμυντικών σχέσεων.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Ελλάδα – Ισραήλ συνεργάζονται χωρίς αποκλεισμό της Τουρκίας

Ο υπουργός Άμυνας. Ν. Δένδιας. τόνισε ότι η συνεργασία Ελλάδας–Ισραήλ δεν αποκλείει την Τουρκία, υπό τον όρο σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, απορρίπτοντας το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας».
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίκεντρο οι ελληνοαμερικανικές αμυντικές σχέσεις στις συναντήσεις Δένδια

Στο επίκεντρο των συνομιλιών του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια στην Ουάσιγκτον με αξιωματούχους των ΗΠΑ βρίσκονται η ελληνοαμερικανική αμυντική συνεργασία, η καινοτομία, ο στρατηγικός διάλογος και οι περιφερειακές προκλήσεις ασφαλείας.
Νίκος Δένδιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο επίκεντρο ο ρόλος της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο στο Delphi Forum

Ο Νίκος Δένδιας ανέδειξε τον ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο στο «Delphi Economic Forum Washington D.C. VII» και συναντήθηκε με τον CEO της AJC. Σήμερα, αναμένεται να συναντηθεί με τον Αμερικανό υπουργό Πολέμου.
Κυριάκος Μητσοτάκης σε σύσκεψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα - Γαλλία: Στο επίκεντρο η άμυνα μετά την επίσκεψη Βοντρίν

Τα γαλλικά ΜΜΕ αναδεικνύουν την επίσκεψη της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας Κατρίν Βοντρίν στην Αθήνα, εστιάζοντας στη στενή αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας και στην πιθανή ανανέωση της στρατηγικής συμφωνίας τους εντός των επόμενων εβδομάδων.