ΓΔ: 2435.45 -1.63% Τζίρος: 208.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:36:36
Τρακτέρ σε κινητοποίηση
Credits: Menelaos Michalatos / SOOC

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλία λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Α.Θ.Ε. στο ύψος του κόμβου Νίκαιας λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων. Εκτροπές και διακοπές και προς Αθήνα και προς Θεσσαλονίκη.

Σε προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχώρησε η Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται στον Αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε., στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου Νίκαιας.

Οι ρυθμίσεις τέθηκαν σε ισχύ από τις 14:20 της 24ης Δεκεμβρίου 2025 και θα διαρκέσουν για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, επηρεάζοντας τη ροή της κυκλοφορίας τόσο προς Αθήνα όσο και προς Θεσσαλονίκη.

Στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, διακόπτεται η διέλευση όλων των οχημάτων μικτού βάρους έως 3,5 τόνων στον Αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Πλατυκάμπου έως τον ανισόπεδο κόμβο Κιλελέρ. 

Για οχήματα μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων, η διακοπή ισχύει από τον ανισόπεδο κόμβο Πλατυκάμπου έως τον ανισόπεδο κόμβο Βελεστίνου.

Κατά τη διάρκεια των μέτρων, όλα τα οχήματα εκτρέπονται στον ανισόπεδο κόμβο Πλατυκάμπου προς την Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου.

 Τα οχήματα έως 3,5 τόνους μπορούν να εισέλθουν ξανά στον αυτοκινητόδρομο είτε από τον ανισόπεδο κόμβο Κιλελέρ, μέσω διασταύρωσης Αχιλλείου, είτε μέσω της Εθνικής Οδού Λάρισας – Βόλου στον ανισόπεδο κόμβο Βελεστίνου.

 Τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων κατευθύνονται στην Ε.Ο. Λάρισας-Βόλου και εισέρχονται στον ΠΑ.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Βελεστίνου.

Για το ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη, διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στον Αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας έως τον ανισόπεδο κόμβο Πλατυκάμπου.

 Τα οχήματα εκτρέπονται στη Λάρισα μέσω του κλάδου εξόδου του ανισόπεδου κόμβου Νίκαιας και κινούνται στην Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης και στη Λεωφόρο Καραμανλή, με δυνατότητα επανεισόδου στον αυτοκινητόδρομο είτε από τον ανισόπεδο κόμβο Πλατυκάμπου είτε από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης.

Σημειώνεται ότι όλα τα οχήματα που θα εκτρέπονται στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, στον κλάδο εξόδου προς Λάρισα του ανισόπεδου κόμβου Νίκαιας, υποχρεούνται να κινούνται στην αριστερή λωρίδα με ανώτατο όριο ταχύτητας τα 50 km/h.

Επιπλέον, για όσους κινούνται επί της Εθνικής Οδού Λάρισας – Αθηνών με σκοπό να εισέλθουν στον Αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. προς Θεσσαλονίκη ή Αθήνα, πριν από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας προβλέπεται αναστροφή και είσοδος στον αυτοκινητόδρομο ανάλογα με τον τελικό προορισμό, σύμφωνα με τις οδηγίες της αστυνομίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαμπρόπουλος για Άργος: Οι αστυνομικοί παραβίασαν τον νόμο και θα διωχθούν

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Γ. Λαμπρόπουλος τόνισε στη Βουλή πως η πλειοψηφία των αστυνομικών δρα νόμιμα και όσοι παρανομούν υφίστανται κυρώσεις. Για το περιστατικό στο Άργος ξεκαθάρισε ότι δεν ακολουθήθηκαν οι κανόνες και η δικαιοσύνη θα αποφανθεί.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απάτη ΦΠΑ τύπου carousel 46,9 εκατ. ευρώ: Ταυτοποιήθηκαν τέσσερα άτομα

Τέσσερα άτομα (δύο επιχειρηματίες και δύο λογιστές) ταυτοποιήθηκαν για εμπλοκή σε υπόθεση διασυνοριακής απάτης ΦΠΑ τύπου «carousel» με παράνομο κέρδος 46,9 εκατ. ευρώ και τη μεγαλύτερη δέσμευση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στη χώρα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχέδιο «Αριάδνη»: Πτώση έως 90% στην παραβατικότητα στα μέσα μεταφοράς

Με 283.988 ελέγχους σε 16 μήνες, 7.400 συλλήψεις και προσαγωγές το σχέδιο «Αριάδνη» μείωσε έως 90% τις φθορές στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ περιορίστηκαν θεαματικά οι επιθέσεις σε εργαζομένους και οι κλοπές επιβατών.
Υπουργείο Υγείας πινακίδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλλαγές Γενικών Γραμματέων στα Υπουργεία Υγείας και Προστασίας Πολίτη

Δύο νέοι Γενικοί Γραμματείς τοποθετούνται σε Υγείας και Προστασίας του Πολίτη: η Δάφνη-Ελένη Νικολάου στη Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας και ο Σπυρίδων Παπαγεωργίου στην Προστασία Κρίσιμων Οντοτήτων.
Άδεια σχολική τάξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κατάστημα Κράτησης Δράμας

Από το νέο σχολικό έτος ιδρύεται το 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δράμας στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Δράμας, ενισχύοντας τη Διά Βίου Μάθηση και προσφέροντας ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης σε ενήλικες κρατούμενους.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Ο Ντόκος αποδυναμώνει την Εθνική Ασφάλεια

Ο Κ. Τσουκαλάς χαρακτήρισε τον κ. Ντόκο "αδύναμο κρίκο" της Εθνικής Ασφάλειας και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να τον απομακρύνει, επισημαίνοντας ότι δεν διενεργήθηκε έρευνα για διαρροή απόρρητων στοιχείων.