ΓΔ: 2154.4 -0.17% Τζίρος: 217.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:59
Επικεφαλείς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Φώτο: Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης–Καβάλας στον Σταυρό, Credits: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Θεσσαλονίκη - Καβάλα: Έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στον κόμβο Σταυρού

Σε φάση υλοποίησης μπαίνουν τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης–Καβάλας, με επίκεντρο τον κόμβο Σταυρού.

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχονται τα εκτεταμένα έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας, με επίκεντρο τον κόμβο του Σταυρού, ένα από τα πλέον επικίνδυνα σημεία του οδικού άξονα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η σχετική σύμβαση υπεγράφη από τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Κώστα Γιουτίκα.

 Το συγκεκριμένο τμήμα παρουσιάζει συχνά πλημμυρικά φαινόμενα, ακόμη και σε περιπτώσεις μέτριας βροχόπτωσης, γεγονός που αυξάνει τους κινδύνους για την οδική ασφάλεια.

 Επιπλέον, προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι ιδιοκτησίες στα βόρεια και βορειοδυτικά της οδού, στην κατεύθυνση από Καβάλα προς Θεσσαλονίκη.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή νέων αντιπλημμυρικών υποδομών, με στόχο την απομάκρυνση των ομβρίων υδάτων από το οδόστρωμα, καθώς και τη διαχείριση των νερών που προέρχονται από τις λεκάνες απορροής του παρακείμενου ορεινού όγκου.

 Παράλληλα, προβλέπεται η δημιουργία δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, το οποίο θα καλύψει και τη συνδετήρια επαρχιακή οδό Σταυρού – Ορίων Ε. Χαλκιδικής, με έμφαση στο σημείο του φωτεινού σηματοδότη του κόμβου.

Οι τεχνικές παρεμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 873.000 ευρώ, θα ολοκληρωθούν με εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις, ενισχύοντας σημαντικά την οδική ασφάλεια και την προστασία της περιοχής από πλημμυρικά φαινόμενα.

Όπως δήλωσε ο κ. Γιουτίκας, «Εντοπίζουμε τα προβλήματα και κινούμαστε με ταχύτητα για να τα αντιμετωπίσουμε. Πρόκειται για ένα διαρκή αγώνα στον οποίο επιμένουμε με οργάνωση και μεθοδικότητα, αξιοποιώντας τους διαθέσιμους πόρους προς όφελος των συμπολιτών μας και του τόπου μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

λεωφορεία ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΑΣΘ: Παραδίδεται αναβαθμισμένος ο σταθμός μετεπιβίβασης ΙΚΕΑ στη Θεσσαλονίκη

Ο σταθμός μετεπιβίβασης ΙΚΕΑ του ΟΑΣΘ παραδίδεται πλήρως ανανεωμένος, με νέο οδόστρωμα, βελτιωμένες υποδομές και παρεμβάσεις ασφάλειας, ενισχύοντας τις μετακινήσεις στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.
Άγαλμα Αριστοτέλη Στάγειρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανάπλαση και αντιπλημμυρικά έργα στη Μεγάλη Παναγία με χρηματοδότηση ΥΠΕΣ

Ο Δήμος Αριστοτέλη εξασφάλισε έργο ανάπλασης και αντιπλημμυρικής προστασίας στη Μεγάλη Παναγία, προϋπολογισμού 1,12 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΥΠΕΣ και υποστήριξη της Ελληνικός Χρυσός.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεργασία Δήμου Θεσσαλονίκης και ΑΠΘ για την αναβάθμιση της περιοχής Ντεπώ

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το ΑΠΘ υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την αναβάθμιση της περιοχής Ντεπώ και την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος, με στόχο πράσινες και βιώσιμες παρεμβάσεις.
Σφύρα δικαστηρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκινά στις 22/10 η δίκη των Π. και Δ. Ψωμιάδη για έργα της Νομαρχίας

Μετά από επτά αναβολές, στις 22 Οκτωβρίου ξεκινά η δίκη για τα «45άρια» έργα της πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, με κατηγορούμενους τον Παναγιώτη και τον Διονύση Ψωμιάδη και έξι ακόμη στελέχη.