ΓΔ: 1422.03 0.31% Τζίρος: 355.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Τράπεζα Πειραιώς

Δωρεάν μαθήματα e-learning για αγρότες από την Τρ. Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει καινοτόμο e-learning εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Επιχειρηματικός σχεδιασμός για αγροτικές επιχειρήσεις» για νέους αγρότες.

Η Τράπεζα Πειραιώς πιστεύει ότι οι νέοι αγρότες μπορούν να αφήσουν ένα δημιουργικό και αειφόρο αποτύπωμα στην οικονομία και την κοινωνία και γι’ αυτό επιδιώκει τη συστηματική υποστήριξή τους, τόσο μέσα από καινοτόμα χρηματοοικονομικά προγράμματα όσο και μέσω άλλων δράσεων και πρωτοβουλιών.

Αναγνωρίζοντας πως οι συνεχείς αλλαγές στην αγροτική οικονομία, οι ταχύτατες μεταβολές της τεχνολογίας και η χρήση καινοτομιών στον αγροτικό τομέα καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για διαρκή εκπαίδευση των παραγωγών, η Τράπεζα Πειραιώς πρωτοπορεί και, σε συνεργασία με το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη ΑΕ, επενδύει στην ενίσχυση των γνώσεων.

Συγκεκριμένα, προσφέρει το καινοτόμο e-learning εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Επιχειρηματικός σχεδιασμός για αγροτικές επιχειρήσεις», με στόχο να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να εξελίξουν την αγροτική τους εκμετάλλευση σε μια βιώσιμη αγροτική επιχείρηση.

Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα ήδη διατίθεται δωρεάν σε 6.000 επιλεγμένους νέους παραγωγούς σε όλη τη χώρα. Οι νέοι αγρότες, οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν δωρεάν στο e-learning, μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς.

Λαμβάνοντας υπόψη τον περιορισμένο διαθέσιμο χρόνο και τις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας των παραγωγών, το πρόγραμμα παρέχεται μέσω διαδικτύου, ώστε να μπορεί να ολοκληρωθεί στον τόπο και στο χρόνο, που είναι εφικτό για τον καθένα εκπαιδευόμενο ξεχωριστά.

Η πρωτοτυπία του είναι ότι μεταφέρει γνώσεις μέσω μιας σύγχρονης μορφής εκπαίδευσης στη λογική ενός «εκπαιδευτικού παιχνιδιού». Έτσι, η εκπαίδευση γίνεται μέσω μιας ευχάριστης διαδικασίας μάθησης, με video όπου έμπειροι εκπαιδευτές και ειδικοί του κλάδου μεταφέρουν τις εμπειρίες τους και με στοχευμένα παραδείγματα που αναλύονται με χρήσιμα εργαλεία. Με τον τρόπο αυτό, σε ένα μοναδικό και φιλικό περιβάλλον, με τρόπο απλό και κατανοητό, ο παραγωγός μπορεί να αποκτήσει γνώσεις σε βασικά θέματα επιχειρηματικότητας. Επιπλέον, θα αποκτήσει πρόσβαση σε όλα τα εργαλεία που αναπτύχθηκαν ειδικά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, τα οποία μπορεί να προσαρμόσει για την εξέλιξη της δραστηριότητάς του. Μέσω του προγράμματος:

  • Γίνονται κατανοητοί οι παράγοντες, που επηρεάζουν την ανάπτυξη της εκμετάλλευσης και οι τρόποι για την αποτελεσματική μείωση τους κόστους παραγωγής.

  • Καθορίζονται οι κύριες στρατηγικές και οι βασικοί στόχοι της εκμετάλλευσης για το επόμενο διάστημα.

  • Προτείνονται τρόποι για την καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων της.

  • Ενισχύονται οι γνώσεις για την αναγνώριση των ευκαιριών και των απειλών που παρουσιάζονται από τις συνθήκες της αγοράς.

  • Αναδεικνύονται νέοι τρόποι για την ανάπτυξη δεξιοτήτων καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Με το βλέμμα στο αύριο, η Τράπεζα Πειραιώς, σήμερα, στέκεται δίπλα στους νέους παραγωγούς, καθώς εκτιμά ότι μπορεί να αποτελέσουν την κινητήριο δύναμη για την ανάπτυξη της καινοτομίας και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το καινοτόμο πρόγραμμα e-learning μπορείτε να αντλήσετε από την ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.excelixi.org/training/e-learning

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Agrotes-Bruxxels
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ασφυξία οι αγρότες της Ευρώπης: Γιατί βγήκαν τα τρακτέρ στους δρόμους

Μελέτη του ερευνητικού οργανισμού διαΝΕΟσις, δημοσιεύθηκε με τίτλο «Η Κοινή Αγροτική Πολιτική για τις κινητοποιήσεις των αγροτών σε ΕΕ και Ελλάδα; Μία πρώτη αποτίμηση του αγροτικού ζητήματος».
ΑΓΟΡΕΣ

Την ανηφόρα πήραν οι τιμές του χυμού πορτοκαλιού, βαμβακιού και ρυζιού

Όπως αναφέρει η Τράπεζα Πειραιώς στο μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο τιμών αγροτικών προϊόντων, η αργή αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων σε ΗΠΑ και Ευρωζώνη, επέφερε σημαντική ανατιμολόγηση στις προσδοκίες της αγοράς.
businessdaily-Melissokomoi-Syntagma
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με κυψέλες και καπνιστήρια έξω από τη Βουλή οι μελισσοκόμοι διαμαρτύρονται

Με τα φορτηγά τους, τα μελίσσια τους και τα καπνιστήρια τους οι μελισσοκόμοι διαδηλώνουν στην πλατεία Συντάγματος, θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη.