ΓΔ: 2370.04 0.96% Τζίρος: 347.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:37
Ελληνική οικονομία ευρώ
Η ελληνική σημαία ανάμεσα σε χαρτονομίσματα ευρώ, σύμβολο της ελληνικής οικονομίας και φορολογικής πολιτικής.

ΕΣΠΑ: Ένταξη δύο νέων πράξεων για Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ΕΛΜΕΠΑ

Στο ΕΣΠΑ «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή 2021-2027» εντάχθηκαν δύο πράξεις για Πελ/σο και ΕΛΜΕΠΑ, συνολικής δαπάνης 1,56 εκατ. ευρώ.

Δύο νέες πράξεις εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή 2021-2027», σύμφωνα με αποφάσεις του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση. 

Η ένταξη αυτή πραγματοποιήθηκε μετά από σχετική πρόσκληση προς τα 25 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Οι συγκεκριμένες πράξεις αφορούν το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με προϋπολογισμό 1.040.000 ευρώ, και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, με προϋπολογισμό 520.000 ευρώ. Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 1.560.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα εστιάζει στην υποστήριξη των υπηρεσιών των λειτουργικών μονάδων των Πανεπιστημίων. Συγκεκριμένα, αφορά τη Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας, τη Μονάδα Στρατηγικού Σχεδιασμού, το Κέντρο Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης, καθώς και τη Μονάδα Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στο εν λόγω πρόγραμμα είχαν ήδη ενταχθεί 16 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Η διαδικασία υποβολής, αξιολόγησης και ένταξης πράξεων συνεχίζεται για τα υπόλοιπα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Παπαθανάσης ομιλία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΣΠΑ: Χρηματοδότηση για την αποκατάσταση του διατηρητέου Κονάκι στην Εύβοια

Έργο αποκατάστασης του Κονάκι Τομπάζη στις Κεχριές Εύβοιας εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2021-2027 με προϋπολογισμό 1,6 εκατ. ευρώ. Οι εργασίες περιλαμβάνουν ενίσχυση, αποκατάσταση και αναδείξη του μνημείου. Δικαιούχος ο Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.
Νίκος Παπαθανάσης ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορυφαία στην Ευρώπη η Ελλάδα στις εκταμιεύσεις Ταμείου Ανάκαμψης

Η Ελλάδα πρώτη στην Ευρώπη σε εκταμιεύσεις Ταμείου Ανάκαμψης ως ποσοστό ΑΕΠ. Ο Ν. Παπαθανάσης τόνισε ότι δεν θα χαθεί ευρώ και ότι εντός Μαΐου θα κατατεθούν νέο αίτημα και αναθεώρηση, με αυξημένους εθνικούς πόρους έως το 2030.
Νίκος Παπαθανάσης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναβάθμιση ΛΑΕΔ με 6 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ ανακοίνωσε ο Ν. Παπαθανάσης

Η αναβάθμιση της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ 2021-2027, σύμφωνα με απόφαση του αναπλ. υπουργού Οικονομίας, Νίκου Παπαθανάση.
Νίκος Παπαθανάσης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαθανάσης: Στήριξη φοιτητών με νέα δράση ΕΣΠΑ για αγορά εργασίας

Η ΑΣΠΑΙΤΕ λαμβάνει χρηματοδότηση 240.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ για τη στήριξη φοιτητών στην ένταξη στην αγορά εργασίας. Η δράση αφορά συνολικά 23 ΑΕΙ και υποστηρίζει τις Μονάδες Υποστήριξης Φοιτητών.