ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η καραντίνα για τις αφίξεις στη Βρετανία θα επανεξετάζεται κάθε τρεις εβδομάδες

Μέχρι στιγμής, κάθε τρεις εβδομάδες επανεξετάζονται οι περιορισμοί του lockdown εξαιτίας του κορονοϊού, με βάση τα νέα δεδομένα από την ειδική επιστημονική επιτροπή που συμβουλεύει την κυβέρνηση.

Η καραντίνα 14 ημερών που θα επιβάλλεται στις αφίξεις στη Βρετανία από το εξωτερικό θα επανεξετάζεται κάθε τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης, ο οποίος διευκρίνισε ότι το επόμενο διάστημα θα δημοσιοποιηθούν οι λεπτομέρειες για το πως θα λειτουργήσει το συγκεκριμένο σύστημα.

«Όταν τεθούν σε ισχύ οι κανόνες της καραντίνας θα αποτελέσουν αντικείμενο επανεξέτασης κάθε τρεις εβδομάδες», ώστε να συμβαδίζουν με τις πιο πρόσφατες επιστημονικές συμβουλές, είπε.

Μέχρι στιγμής, κάθε τρεις εβδομάδες επανεξετάζονται οι περιορισμοί του lockdown εξαιτίας του κορονοϊού, με βάση τα νέα δεδομένα από την ειδική επιστημονική επιτροπή που συμβουλεύει την κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά την εξαίρεση της Γαλλίας από την καραντίνα, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι «δεν ήταν σωστός ισχυρισμός ότι πρόκειται να υπάρξει εξαίρεση μόνο για την Γαλλία» και πρόσθεσε ότι στην κοινή ανακοίνωση των κυβερνήσεων Βρετανίας και Γαλλίας που είχε εκδοθεί μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για την σταδιακή χαλάρωση κάποιων περιορισμών, αναφερόταν ότι «δεν θα υπάρξει καραντίνα σε σχέση με τη Γαλλία, αυτή τη στιγμή».

Και ο υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, δήλωσε στη Βουλή ότι η κυβέρνηση θα εκδώσει τις λεπτομέρειες για το σχέδιό της για την καραντίνα σύντομα και ότι το σχέδιο αυτό θα τεθεί σε ισχύ στις αρχές του επόμενου μήνα. Διευκρίνισε ότι αρχικά θα αφορά όλους, αλλά στη συνέχεια θα εξετάζονται οι περιπτώσεις των χωρών που θα εξαιρούνται από την καραντίνα, κυρίως αυτές που έχουν μικρό αριθμό περιστατικών κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Σύμμαχος» η υγιεινή διατροφή έναντι της Covid-19 - Τι πρέπει να τρώμε

Όσοι καταναλώνουν περισσότερες φυτικές ίνες έχουν 9% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν τη νόσο, ενώ τα στατιστικά στοιχεία προκύπτουν από την αξιολόγηση σχεδόν 600.000 συμμετεχόντων στην έρευνα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σε σταθερό επίπεδο το ιικό φορτίο Covid-19 των λυμάτων

«Σε κάθε περίπτωση», εξήγησε ο πρύτανης του ΑΠΘ, «τις επόμενες μέρες αναμένουμε να αποτυπωθεί στα λύματα η ενδεχόμενη επίπτωση της μεγάλης κινητικότητας στην πόλη και της επανεκκίνησης σειράς δραστηριοτήτων».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠΑΙΘ: Το πρωτόκολλο για τη δια ζώσης λειτουργία των πανεπιστημίων

Το διδακτικό προσωπικό και οι φοιτητές, προκειμένου να συμμετέχουν στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία των ΑΕΙ οφείλουν να φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή αρνητικό εργαστηριακό έλεγχο (rapid ή PCR).