Φωτο: Pixabay

Βροχή προστίμων σε e-shop που παραπλανούσαν καταναλωτές

Τα πρόστιμα αφορούν σε παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτή κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Σε δεύτερο κύκλο προστίμων σε eshop προχώρησε η Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων. Μετά από την πρόσφατη υποβολή προστίμων συνολικού ύψους 330.000 ευρώ σε πέντε e-shop κινητών τηλεφώνων και προϊόντων τεχνολογίας, σήμερα ανακοίνωσε νέα διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 880.000 ευρώ επιβλήθηκαν σε τέσσερις επιχειρήσεις για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτή.

Πρόκειται, συγκεκριμένα για τις διατάξεις που αφορούν τα δικαιώματα του καταναλωτή στις συμβάσεις από απόσταση καθώς και τις διατάξεις για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, από ηλεκτρονικά καταστήματα εμπορίας συσκευών κινητών τηλεφώνων και προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

Αναλυτικότερα, επιβλήθηκαν τα εξής πρόστιμα:

Α/Α

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

 ΥΨΟΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ

1

SHOP 44 ΜΟΝ.ΙΚΕ

https://shop44.gr

300.000,00€

2

F.S. ΝΤΙ ΚΛΙΚ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ

https://www.d-klik.gr

300.000,00€

3

KINITAKIAS MON.IKE

https://www.kinitakias.gr

200.000,00€

4

F-PLAY ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ

https://www.citisshop.com

 

80.000,00€

Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων καθιστά σαφές ότι φαινόμενα παραπλανητικών πρακτικών από τις επιχειρήσεις σε βάρος των καταναλωτών δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά και καλεί τους καταναλωτές, εφόσον εντοπίζουν παρόμοιες πρακτικές κατά τις καθημερινές τους συναλλαγές, να απευθύνονται στη γραμμή καταναλωτή 1520 της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

emporio-katastimata-magazia-xristougenna
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ναι» στο άνοιγμα του λιανεμπορίου από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων

Με τη μέθοδο του click in shop και click away ανοίγουν τα καταστήματα σε όλη τη χώρα, αλλά μόνο με click away στις επιβαρυμένες περιοχές. Ανοίγουν ξανά και εκκλησίες, κομμωτήρια. Το απόγευμα από τον Ν. Χαρδαλιά οι τελικές ανακοινώσεις.
magazia-katastimata-emporio
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαρηγιάννης: Καταστροφικό το ταυτόχρονο άνοιγμα λιανεμπορίου και γυμνασίων

Ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής εκτιμά ότι μπορεί να δούμε έως και 2.000 κρούσματα την ημέρα αν επαναλειτουργήσουν ταυτόχρονα το εμπόριο και τα γυμνάσια.