ΓΔ: 1448.7 0.06% Τζίρος: 152.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Pixabay

Βροχή προστίμων σε e-shop που παραπλανούσαν καταναλωτές

Τα πρόστιμα αφορούν σε παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτή κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Σε δεύτερο κύκλο προστίμων σε eshop προχώρησε η Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων. Μετά από την πρόσφατη υποβολή προστίμων συνολικού ύψους 330.000 ευρώ σε πέντε e-shop κινητών τηλεφώνων και προϊόντων τεχνολογίας, σήμερα ανακοίνωσε νέα διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 880.000 ευρώ επιβλήθηκαν σε τέσσερις επιχειρήσεις για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτή.

Πρόκειται, συγκεκριμένα για τις διατάξεις που αφορούν τα δικαιώματα του καταναλωτή στις συμβάσεις από απόσταση καθώς και τις διατάξεις για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, από ηλεκτρονικά καταστήματα εμπορίας συσκευών κινητών τηλεφώνων και προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

Αναλυτικότερα, επιβλήθηκαν τα εξής πρόστιμα:

Α/Α

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

 ΥΨΟΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ

1

SHOP 44 ΜΟΝ.ΙΚΕ

https://shop44.gr

300.000,00€

2

F.S. ΝΤΙ ΚΛΙΚ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ

https://www.d-klik.gr

300.000,00€

3

KINITAKIAS MON.IKE

https://www.kinitakias.gr

200.000,00€

4

F-PLAY ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ

https://www.citisshop.com

 

80.000,00€

Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων καθιστά σαφές ότι φαινόμενα παραπλανητικών πρακτικών από τις επιχειρήσεις σε βάρος των καταναλωτών δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά και καλεί τους καταναλωτές, εφόσον εντοπίζουν παρόμοιες πρακτικές κατά τις καθημερινές τους συναλλαγές, να απευθύνονται στη γραμμή καταναλωτή 1520 της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Synigoros Katanaloti, Lefteris Zagoritis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνήγορος του Καταναλωτή: 16.721 αναφορές για την επίλυση διαφορών

«Οι σημαντικότερες αυξητικές τάσεις το 2023 καταγράφονται στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, κυρίως του ηλεκτρονικού, όπου υπάρχει σχεδόν διπλασιασμός των αναφορών» τόνισε ο Λευτέρης Ζαγορίτης.
estiasi-kafe-bar
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν έλεγχοι σε επιχειρήσεις για τραπεζοκαθίσματα

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη διαιώνιση του φαινομένου της παραβατικότητας που παρατηρείται σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης στο μείζον ζήτημα της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων», αναφέρει σε σημερινή δήλωση του ο δήμαρχος, Στέλιος Αγγελούδης.
proionta, trofima, ellada
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρεμιέρα αύριο για την ΕΞΠΟΤΡΟΦ με ποιοτικά ελληνικά προϊόντα

«Είναι η πρώτη έκθεση τροφίμων της χρονιάς, η οποία συγκεντρώνει όλους τους επαγγελματίες από τον χώρο της Εστίασης, των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, της Μικρής λιανικής και του χονδεμπορίου» αναφέρει ο Κωστής Μοσχονάς, CEO της διοργανώτριας εταιρείας.