Φωτο: Pixabay

Με 35 νέα οχήματα ενισχύθηκε το Πυροσβεστικό Σώμα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ευχαρίστησε τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής για τη δωρεά των οχημάτων.

Τριάντα πέντε υπερσύγχρονα καινούργια πυροσβεστικά οχήματα παρέλαβε σήμερα το Πυροσβεστικό Σώμα, στο πλαίσιο της ανανέωσης του στόλου του και της ενίσχυσης του για την αποτελεσματικότερη επίτευξη της αποστολής του.

Η παράδοση των νέων οχημάτων πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, στις εγκαταστάσεις της 1ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ), στην Ελευσίνα.

Τα νέα οχήματα αγοράστηκαν στο πλαίσιο της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, σύμφωνα με την οποία το Πυροσβεστικό Σώμα εξασφάλισε μεταξύ άλλων τη χρηματοδότηση πράξης από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» με τίτλο «Εξοπλισμός Αντιμετώπισης Φυσικών και Ανθρωπογενών Καταστροφών στην Περιφέρεια Αττικής», συνολικού προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ.

Στην τελετή παρέστησαν, επίσης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Κοσμόπουλος Ελευθέριος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΥΔΕΠ) της Περιφέρειας Αττικής Δημήτριος Δρόσης και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Νικόλαος Μελετίου και ανώτατοι αξιωματικοί του Π.Σ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ευχαρίστησε τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής για τη δωρεά των οχημάτων, τονίζοντας ότι αυτή συμβάλλει στην ανύψωση του ηθικού των υπαλλήλων οι οποίοι πλέον θα χειρίζονται τον σύγχρονο εξοπλισμό και συμπλήρωσε: «Με την πρόσφατη ψήφιση του νέου Νόμου για την αναδιοργάνωση της Γενικής Γραμματείας της Πολιτικής Προστασίας, βάλαμε τις βάσεις για την θωράκιση της χώρας μας, ώστε να δημιουργήσουμε έναν δυναμικό μηχανισμό που θα διαχειρίζεται από τώρα και στο εξής οποιαδήποτε κρίση προκύψει... Είμαστε δίπλα στο Πυροσβεστικό Σώμα και έχουμε ως απώτερο σκοπό τη δημιουργία ισχυρότερου κράτους που θα ενισχύει το αίσθημα της ασφάλειας και θα υπηρετεί τους πολίτες».

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Για την Περιφέρεια Αττικής η καλύτερη θωράκιση των συστημάτων πρόληψης αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Τα 35 οχήματα διαφόρων τύπων που χρηματοδοτήθηκαν από το ΠΕΠ Αττικής και παραδόθηκαν σήμερα στην Πυροσβεστική αποτελούν την έμπρακτη απόδειξη».

Ανακοίνωσε επίσης ότι το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Αττικής θα είναι έτοιμη να αποδώσει ανάλογο εξοπλισμό οχημάτων και στην Ελληνική Αστυνομία.

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες όλου του Σώματος προς την Περιφέρεια Αττικής, που όπως είπε «έχει αποδείξει ότι είναι αρωγός μας και συνοδοιπόρος του Π.Σ., όχι μόνο υλοποιώντας το εν λόγω πρόγραμμα, αλλά και στις δύσκολες μέρες της πανδημίας μας παρείχε 10.000 μάσκες για την προστασία των πυροσβεστών».

Για τα συγκεκριμένα οχήματα είπε ότι «οι δυνατότητές τους και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, εξασφαλίζουν αποτελεσματικότητα και συμβάλουν στην τιτάνια προσπάθεια διάσωσης των δασών μας και εν γένει στην αντιμετώπιση των καταστροφών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθος σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης

Σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας κηρύσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Εύβοιας και Βοιωτίας, από 18-09-2020 έως και 19-09-2020, λόγω σχετικής προειδοποίησης για τις περιοχές αυτές.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα νέα μέτρα στην Αττική: Υποχρεωτική η τηλεργασία για το 40% των εργαζομένων

Όπως είπε ο Ν. Χαρδαλιάς, η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται μεταξύ μέτριου και υψηλού κινδύνου, με τρία κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους καθημερινά. Ωστόσο η κατάσταση είναι σταθερά αυξητική, γι' αυτό και απαιτούνται νέα μέτρα.