ΓΔ: 2613.09 0.72% Τζίρος: 54.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:56:36
Σύννεφα καταιγίδας θάλασσας

Πέφτει σήμερα η θερμοκρασία, σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές θα έχει η Αττική, βελτίωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι. Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία. Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα έχει η Θεσσαλονίκη.

Στα βορειοδυτικά αναμένονται σήμερα λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα κεντρικά και βόρεια μέχρι το μεσημέρι, σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και στα κεντρικά και βόρεια θα κυμανθεί σε χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα κατά 2 με 5 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και Θράκη θα έχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική και την κεντρική Μακεδονία, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Από βόρειες διευθύνσεις οι άνεμοι 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες, τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία και στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στο Ιόνιο αναμένονται λίγες νεφώσεις. Στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως στην Πελοπόννησο. Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο από το μεσημέρι 6 με 7 μποφόρ οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα κινηθεί από14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βόρεια στην αρχή της ημέρας, σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι. Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά 7 και το πρωί στις Σποράδες και την Εύβοια τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι στα βόρεια θα εξασθενήσουν. Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία και στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές αναμένονται σήμερα σε Κυκλάδες και Κρήτη. Βαθμιαία το απόγευμα στις Κυκλάδες ο καιρός θα βελτιωθεί. Αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6, σταδιακά όμως θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 6 με 7 μποφόρ οι άνεμοι σήμερα και η θερμοκρασία θα κινηθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες θα έχουν σήμερα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι και πρόσκαιρα τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Στα υπόλοιπα δυτικοί 4 με 6 στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ. Από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία και στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές θα έχει η Αττική σήμερα ενώ βελτίωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι.Βόρειοι 4 με 6 θα πνέουν οι άνεμοι και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα έχει η Θεσσαλονίκη. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα. Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 με γρήγορη εξασθένηση θα πνέουν οι άνεμοι. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θάλασσα με σύννεφα
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2026

Οι άνεμοι στο Κεντρικό, Ανατολικά και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ.
Μεγάλος τροπικός κυκλώνας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αποδυναμώθηκε ο κυκλώνας Ισαΐας στην κατηγορία 1 στη Φλόριντα

Ο κυκλώνας Ισαΐας εξασθένησε σε κατηγορία 1 αφού έφτασε στη Φλόριντα, με ανέμους 150 χλμ/ώρα. Το NHC προειδοποιεί για καταιγίδες και πλημμύρες, ενώ χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα.
Μεγάλος τροπικός κυκλώνας
ΔΙΕΘΝΗ

Κυκλώνας Isaias: Στην κατηγορία 3 πριν «χτυπήσει» τον νότο των ΗΠΑ

Ο κυκλώνας Isaias ενισχύθηκε σε κατηγορίας 3 και απειλεί τις πολιτείες Φλόριντα, Αλαμπάμα και Μισισιπή, με ανέμους ως 195 χλμ/ώρα, έντονες βροχές και μεγάλες πλημμύρες από το βράδυ έως το πρωί του Σαββάτου.