ΓΔ: 1422.35 0.34% Τζίρος: 108.90 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Μειώθηκαν κατά 91% οι αφίξεις μεταναστών στην Ελλάδα το 2019

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Ν. Μηταράκης εκτίμησε πως το καλοκαίρι αναμένεται να αυξηθεί η πίεση στα σύνορα από τις μεταναστευτικές ροές.

Από την αρχή του έτους έχουν μειωθεί κατά 15% οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που διαμένουν στα νησιά, καθώς έχουν μεταφερθεί συνολικά 13.000 άτομα από τα νησιά στην ενδοχώρα, με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, να αναφέρει σε συνέντευξή του στον ρ/σ Σκάι οτι «η αποσυμφόρηση που ήταν ένα αίτημα των νησιωτών, πλέον είναι μία πραγματικότητα».

Στην κατεύθυνση της αποσυμφόρησης των νησιών, αλλά και της μείωσης του αριθμού των δομών στην ηπειρωτική Ελλάδα, πρόσθεσε ο υπουργός, θα συμβάλλουν επίσης, «η διαδικασία επιτάχυνσης του ασύλου που ήδη λειτουργεί με την έξοδο από τις δομές όσων έχουν αναγνωριστεί ως πρόσφυγες».

Τον Μάιο (μέχρι σήμερα) σημειώθηκε μείωση των αφίξεων κατά 91% σε σχέση με το 2019. «Η πίεση στα σύνορα είναι δεδομένο ότι θα συνεχιστεί και καθώς έρχεται το καλοκαίρι, θα αυξηθεί», εκτίμησε ο υπουργός Μετανάστευσης, αλλά πρόσθεσε ότι «η δική μας προτεραιότητα είναι η φύλαξη των θαλάσσιων και των χερσαίων συνόρων, όμως αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει μηδέν ροές, σημαίνει ουσιαστική μείωση των ροών».

Ο κ. Μηταράκης ανέδειξε και τη σημασία της τοποθέτησης διοικητών στις 32 δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας. «Η ελληνική πολιτεία ανακτά τον έλεγχο των δομών στην ηπειρωτική Ελλάδα», είπε και πρόσθεσε οτι «θα προχωρήσουμε τις επόμενες βδομάδες στην προκήρυξη και θέσεων συμβασιούχων ανά δομή ώστε να υπάρχει πλέον ένα μικρό επιτελείο σε κάθε δομή που θα μπορεί να έχει τον πλήρη διοικητικό και διαχειριστικό τους έλεγχο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μνημόνιο συνεργασίας για την προστασία των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων

Aνοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία εθνικού συστήματος εκπαίδευσης και πιστοποίησης επαγγελματιών παιδικής προστασίας μέσα από την εφαρμογή εναρμονισμένων διαδικασιών για τον καθορισμό του βέλτιστου συμφέροντος του παιδιού, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενίσχυση του προγράμματος μετεγκατάστασης ασυνόδευτων από την Ελλάδα στην Ελβετία

Κατά την επίσκεψή του στην Ελβετία, ο κ. Κουμουτσάκος επισκέφθηκε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων όπου φιλοξενούνται οι 52 ασυνόδευτοι ανήλικοι που μετεγκαταστάθηκαν στην Ελβετία από δομές της Ελλάδας.