ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κτίριο ΓΑΔΑ Αστυνομία

Σύλληψη 70χρονου για απάτη ηλικιωμένων στην Αττική

Συνελήφθη 70χρονος στην Αγία Βαρβάρα για απάτες σε ηλικιωμένους με πρόσχημα οφειλές συγγενών. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και ληστεία, ενώ αναζητείται συνεργός του. Η δράση του εντοπίζεται από το 2023.

Στην Αγία Βαρβάρα συνελήφθη την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2026 ένας 70χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι εξαπατούσε ηλικιωμένους υποστηρίζοντας πως συγγενικά τους πρόσωπα όφειλαν χρηματικά ποσά.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για ληστεία. Οι αρχές αναζητούν έναν συνεργό του που φέρεται να συμμετείχε στη δράση του.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καματερού προέκυψε ότι ο 70χρονος δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από το 2023, εξαπατώντας ηλικιωμένους στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Ο συνεργός του εντόπιζε τα υποψήφια θύματα και συνέλεγε πληροφορίες για την οικογενειακή τους κατάσταση. Στη συνέχεια, ο 70χρονος τα προσέγγιζε και, αξιοποιώντας τις πληροφορίες αυτές, τα έπειθε να του παραδώσουν χρήματα με το πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο όφειλε ποσό για παραγγελία ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Η δράση του ήταν εκτεταμένη, καθώς κινούνταν καθημερινά με «επιχειρησιακό» όχημα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, από τα Μέγαρα έως το Μαρκόπουλο. Κατά την προανάκριση εξιχνιάστηκαν 35 περιπτώσεις απάτης.

Το οικονομικό όφελος από τη δραστηριότητά του, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 15.000 ευρώ.

Κατά τον έλεγχο στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 231 ευρώ, το «επιχειρησιακό» όχημα, δύο ρολόγια, κοσμήματα και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χειροπέδες σε άνδρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 76χρονου για εμπρησμό από αμέλεια στο Αμόνι Κορινθίας

Συνελήφθη 76χρονος στο Αμόνι Σοφικού Κορινθίας για πυρκαγιά από αμέλεια, όταν προκάλεσε φωτιά λόγω παράνομης ηλεκτρολογικής επέκτασης στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού του. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα μετά από προανάκριση.
Ελληνική αστυνομία περιπολικό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στα Χανιά για ναρκωτικά και οπλοκατοχή

Στα Χανιά συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, 30 και 31 ετών, για κατοχή ναρκωτικών και οπλισμού. Στην κατοχή τους βρέθηκαν κοκαΐνη, κάνναβη, χρήματα, μαχαίρι και ζυγαριά, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητό τους.
Ηλεκτρονική απάτη προειδοποίηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πτολεμαΐδα: Λύθηκε υπόθεση διαδικτυακού εκβιασμού και απάτης κατά 41χρονου

Εξιχνιάστηκε υπόθεση εκβίασης και απάτης εις βάρος 41χρονου, που πλήρωσε συνολικά 4.770 ευρώ σε γυναίκα μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, μετά από απειλές για δημοσιοποίηση προσωπικών συνομιλιών τους.
Κτίριο ΓΑΔΑ Αστυνομία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη ΓΑΔΑ απόψε ο Γιωτόπουλος, την Τρίτη στον εισαγγελέα Πειραιά

Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος θα διανυκτερεύσει απόψε στη ΓΑΔΑ, μετά τη μεταφορά του από τις φυλακές Κορυδαλλού, λόγω της απόφασης του Αρείου Πάγου που ακύρωσε την αποφυλάκισή του. Αύριο θα οδηγηθεί ξανά στις φυλακές.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαντορίνη: Σύλληψη μητέρας για παραμέληση, τα παιδιά της έκλεψαν κοσμήματα

Στη Σαντορίνη συνελήφθησαν δύο ανήλικες αλλοδαπές για κλοπή κοσμημάτων από επιχείρηση καθώς και η μητέρα τους για παραμέληση εποπτείας. Οι αρχές προχώρησαν στις νόμιμες διαδικασίες και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισόβια σε Σιχ για φόνο φοιτητή στη Βρετανία - Συγγνώμη από την αστυνομία

Σε ισόβια κάθειρξη με ελάχιστη εκτιτέα τα 21 έτη καταδικάστηκε 23χρονος για τη δολοφονία φοιτητή το 2025. Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η συμπεριφορά της βρετανικής αστυνομίας, που πέρασε χειροπέδες στο θύμα ενώ πέθαινε.