ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Πλημμυρισμένο ποτάμι
Εναέρια εικόνα με πλημμυρισμένο ποτάμι και γέφυρα σε περιοχή με πολλά δέντρα.

Επιφυλακή για πλημμύρες σε Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Σουφλί

Σε επιφυλακή παραμένουν οι δήμοι Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου λόγω αυξημένης στάθμης νερού σε φράγματα της Βουλγαρίας. Συνιστάται αποφυγή δραστηριοτήτων κοντά σε ποτάμια και μετακίνηση ζώων και μηχανημάτων.

Σε κατάσταση επιφυλακής και ετοιμότητας βρίσκονται οι δήμοι Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου, μετά τη ρηματική διακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας σχετικά με την κατάσταση των φραγμάτων στη χώρα. Οι τοπικές αρχές παρακολουθούν στενά την εξέλιξη, καθώς υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων.

Οι έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου 24ώρου είχαν ως αποτέλεσμα η ποσότητα των υδάτων στα φράγματα της Βουλγαρίας να υπερβεί τα όρια πληρότητας. Το φράγμα του Ιβαήλοβγκραντ έχει ήδη υπερχειλίσει, προκαλώντας σημαντική αύξηση της ροής στους ποταμούς Άρδα, Έβρο και Ερυθροπόταμο.

Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Σουφλίου συνιστά στους κατοίκους να αποφεύγουν κάθε δραστηριότητα κοντά σε ποτάμια και ρέματα. Παράλληλα, καλεί γεωργούς και κτηνοτρόφους να λάβουν μέτρα ασφαλείας, απομακρύνοντας ζώα και αγροτικά μηχανήματα από περιοχές που ενδέχεται να πλημμυρίσουν.

Ο δήμος Διδυμοτείχου ενημερώνει ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο μεγάλος όγκος υδάτων από τη Βουλγαρία αναμένεται να εισέλθει στον ποταμό Έβρο, με τον αυξημένο κίνδυνο να εστιάζεται κυρίως στα παρέβρια χωριά.

Οι κάτοικοι καλούνται:

- Να αποφεύγουν κάθε προσέγγιση σε ιρλανδικές διαβάσεις, ρέματα και κοίτες ποταμών.
- Να μην επιχειρούν διέλευση από σημεία όπου παρατηρείται συγκέντρωση ή ροή υδάτων.
- Να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών και της Πολιτικής Προστασίας.

Σε σχέση με τον Ερυθροπόταμο, τα επίπεδα των υδάτων παρέμεναν μέχρι χθες σταθερά, χωρίς ενδείξεις ανησυχίας.

Ο δήμος Ορεστιάδας ανακοίνωσε τη διακοπή κυκλοφορίας στη γέφυρα του ποταμού Άρδα, που συνδέει τους οικισμούς Φυλακίου και Ελαίας, καθώς και το κλείσιμο των ιρλανδικών διαβάσεων σε Καστανιές και Ρίζια. Η απαγόρευση θα παραμείνει σε ισχύ έως ότου υποχωρήσει η στάθμη των νερών.

Παράλληλα, οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να ακολουθούν τις υποδείξεις της Αστυνομίας και τις σχετικές σημάνσεις, να χρησιμοποιούν εναλλακτικές διαδρομές μέσω Καστανεών ή Κομάρων και να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή αποφεύγοντας την προσέγγιση στις όχθες του ποταμού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τεχεράνη πανοραμική εικόνα
ΔΙΕΘΝΗ

Τεχεράνη: Βήματα προσέγγισης για συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ιρανός εκπρόσωπος Εξωτερικών Εσμαΐλ Μπαγαΐ δήλωσε πως παρατηρείται τάση προσέγγισης με τις ΗΠΑ στις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή και ότι οριστικοποιείται σχετικό πρωτόκολλο συμφωνίας.
Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα επέστρεψαν οι 19 Έλληνες του Global Sumud Flotilla με φροντίδα ΥΠΕΞ

Επέστρεψαν στην Αθήνα οι 19 Έλληνες του στολίσκου «Global Sumud Flotilla» με τη συνδρομή του ΥΠΕΞ και του Γενικού Προξενείου Κωνσταντινούπολης. Όσοι είχαν ανάγκη ιατρικής φροντίδας μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις.
Νίκος Δένδιας συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ν. Δένδιας συναντά τον Ελβετό ΥΠΕΞ και αντιπρόεδρο την Παρασκευή

Ο Νίκος Δένδιας θα συναντήσει τον Ελβετό αντιπρόεδρο και ΥΠΕΞ Ignazio Cassis αύριο, Παρασκευή 22 Μαΐου, στις 11:00 π.μ. στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Cassis στην Αθήνα.
Σημαία Πολωνίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Πολωνία εξετάζει να κηρύξει ανεπιθύμητο τον Ισραηλινό υπουργό Μπεν Γκβιρ

Η Πολωνία σχεδιάζει να κηρύξει ανεπιθύμητο πρόσωπο τον Ισραηλινό υπουργό Μπεν Γκβιρ, λόγω προσβλητικής συμπεριφοράς του σε βάρος ακτιβιστών του «στολίσκου για τη Γάζα», όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσιοποίησε ο ίδιος.