Φώτο: ΑΠΕ

Ν. Κεραμέως: Σοβαρές επιπτώσεις στην εξέλιξη των παιδιών από τα κλειστά σχολεία

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε πως η νέα χρονιά δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν την 1η Σεπτεμβρίου και σημείωσε πως «δεν υπάρχει επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς ανοικτά σχολεία».

Δεν θα λειτουργήσει προς το παρόν το ολοήμερο σχολείο σημείωσε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως καθώς στόχος του υπουργείο είναι να δοθεί έμφαση στα πρωινά τμήματα που τόνισε οτι η κυβέρνηση ακολουθώντας τα βήματα των ειδικών και τις θετικές τους εισηγήσεις, αποφάσισε να ανοίξουν και τα δημοτικά σχολεία μέχρι τέλος του μήνα.

«Ακούμε τους ειδικούς, είχαμε ομόφωνη εισήγηση. Η πορεία της πανδημίας είναι καθοδική, και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία» ανέφερε σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η υπουργός προσθέτοντας οτι οι ειδικοί θεώρησαν ότι τώρα που ανεβαίνει η θερμοκρασία είναι η ιδανική εποχή να ανοίξουν τα σχολεία, και υπενθύμισε πως τα παιδιά κολλάνε δυσκολότερα τον ιό.

Τα μέτρα προστασίας μέχρι στιγμής έχουν τηρηθεί υποδειγματικά σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας που ανέφερε οτι «έχουμε μια προηγούμενη εμπειρία από τα γυμνάσια και τα λύκεια. Δεν είχαμε ούτε ένα κρούσματα και επιπλέον είχαμε μια υποδειγματική τήρηση των μέτρων» αποδίδοντας παράλληλα τα εύσημα στην εκπαιδευτική κοινότητα για την εφαρμογή των μέτρων, υπογράμμισε όμως πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.

Για την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων και την έναρξη των μαθημάτων της νέας χρονιάς, η κα Κεραμέως ξεκαθάρισε πως το πρώτο κουδούνι της χρονιάς δεν πρόκειται να χτυπήσει πριν την 1η Σεπτεμβρίου. Υπογράμμισε επίσης πως «δεν υπάρχει επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς ανοικτά σχολεία. Τα παιδιά του δημοτικού έχουν μείνει εκτός δομών ήδη 3 μήνες. Μελέτες έχουν δείξει ότι εκτός σχολείου υπάρχει μια σημαντική επίπτωση στην εξέλιξη των παιδιών...πνευματική εξέλιξη, κοινωνική, ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη».

Σημείωσε επίσης πως «είχαμε ένα χρέος στα παιδιά να επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο, τα σχολεία» και ανέφερε οτι «κοιτάξτε γύρω σας. Έχουν ανοίξει τα πάντα πλέον. Τα παιδιά είναι έξω παίζουν χωρίς κανόνες και μέτρα. Πολύ καλύτερο να βρίσκονται στο σχολείο όπου τηρούνται τα μέτρα και θα μάθουν να ζουν στη νέα κανονικότητα, από την στιγμή που έχουμε δει ότι η αποκλιμάκωση των μέτρων δεν έχει οδηγήσει σε αύξηση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες για τις Πανελλαδικές 2020

Από σήμερα, οι περίπου 100.000 υποψήφιοι για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τις 77.970 θέσεις των ΑΕΙ, μπορούν να υπολογίσουν τα μόρια που συγκέντρωσαν, για να συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την Ιδιωτική Εκπαίδευση - Τι προβλέπει

Το νέο νομοσχέδιο, που αναμένεται να έχει λίγα άρθρα και εντάσσεται στον προγραμματισμό του υπουργείου για τη μεταρρύθμιση των σχολείων, θα τεθεί από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση στην πλατφόρμα του opengov.gr.