Φώτο: Shutterstock

Ανοίγουν από την 1η Ιουνίου και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών για παιδιά δημοτικού

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάσης σε συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου έδειξε ενδιαφέρον επίσης για την στήριξη των γυμναστηρίων και των σχολών χορού.

Μετά την επανεκκίνηση των μαθημάτων σε Λύκειο και Γυμνάσιο, μαζί με τα Δημοτικά που ξεκινούν να λειτουργούν και πάλι την 1η Ιουνίου, όπως αναφέρουν πληροφορίες από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, θα ανοίξουν την ίδια ημερομηνία και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών για παιδιά δημοτικού.

Στη συνάντηση που υπήρξε την Δευτέρα για την στήριξη της επιχειρηματικότητας μεταξύ του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση, βρέθηκε στην ατζέντα και το ζήτημα του ανοίγματος των Κέντρων Ξένων Γλωσσών για παιδιά δημοτικού, με τον κ. Παπαθανάση να διευκρινίζει ότι η επανέναρξη τους θα γίνει με την επαναλειτουργία των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης την 1η Ιουνίου.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε και στην άρση των περιοριστικών μέτρων για τη λειτουργία γυμναστηρίων και σχολών χορού. Ο κ. Παπαθανάσης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την στήριξη των συγκεκριμένων κλάδων, όμως ενημέρωσε τον πρόεδρο του επιμελητηρίου ότι η οριστική απόφαση της κυβέρνησης θα εξαρτηθεί από την εισήγηση των Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Στην ατζέντα της συζήτησης ήταν επίσης η επανέναρξη του κλάδου της εστίασης, ενώ συμφωνήθηκε η συμμετοχή του κ. Παπαθανάση σε μία από τις προσεχείς ενημερωτικές τηλεδιασκέψεις που διοργανώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έξι μετάλλια κέρδισε η ελληνική ομάδα στην 24η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων

Σπουδαίες επιδόσεις των Ελλήνων μαθητών για μια ακόμη φορά σε διεθνή διαγωνισμό. Στη Βαλκανιάδα συμμετείχαν δέκα χώρες της περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και οκτώ  ακόμη φιλοξενούμενες χώρες από Ασία και Ευρώπη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα γίνεται η αντιμετώπιση κρούσματος κορονοϊού στα σχολεία

Σε κάθε σχολείο θα έχει οριστεί ένας υπεύθυνος διαχείρισης κορονοϊού που θα επικοινωνεί με γονείς και αρμόδιους φορείς. Τι θα συμβεί αν υπάρξουν περισσότερα από τρία κρούσματα σε κάποια σχολική μονάδα.