Φώτο: Shutterstock

Ανοίγουν από την 1η Ιουνίου και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών για παιδιά δημοτικού

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάσης σε συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου έδειξε ενδιαφέρον επίσης για την στήριξη των γυμναστηρίων και των σχολών χορού.

Μετά την επανεκκίνηση των μαθημάτων σε Λύκειο και Γυμνάσιο, μαζί με τα Δημοτικά που ξεκινούν να λειτουργούν και πάλι την 1η Ιουνίου, όπως αναφέρουν πληροφορίες από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, θα ανοίξουν την ίδια ημερομηνία και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών για παιδιά δημοτικού.

Στη συνάντηση που υπήρξε την Δευτέρα για την στήριξη της επιχειρηματικότητας μεταξύ του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση, βρέθηκε στην ατζέντα και το ζήτημα του ανοίγματος των Κέντρων Ξένων Γλωσσών για παιδιά δημοτικού, με τον κ. Παπαθανάση να διευκρινίζει ότι η επανέναρξη τους θα γίνει με την επαναλειτουργία των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης την 1η Ιουνίου.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε και στην άρση των περιοριστικών μέτρων για τη λειτουργία γυμναστηρίων και σχολών χορού. Ο κ. Παπαθανάσης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την στήριξη των συγκεκριμένων κλάδων, όμως ενημέρωσε τον πρόεδρο του επιμελητηρίου ότι η οριστική απόφαση της κυβέρνησης θα εξαρτηθεί από την εισήγηση των Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Στην ατζέντα της συζήτησης ήταν επίσης η επανέναρξη του κλάδου της εστίασης, ενώ συμφωνήθηκε η συμμετοχή του κ. Παπαθανάση σε μία από τις προσεχείς ενημερωτικές τηλεδιασκέψεις που διοργανώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρατείνεται μέσω ΕΣΠΑ η χρηματοδότηση των δομών του Δικτύου Γυναικών Θυμάτων Βίας

Στόχος του δικτύου είναι η υποστήριξη κακοποιημένων γυναικών, θυμάτων ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων και η παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών στήριξης και ενδυνάμωσης για τις ίδιες και τα παιδιά τους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την Ιδιωτική Εκπαίδευση - Τι προβλέπει

Το νέο νομοσχέδιο, που αναμένεται να έχει λίγα άρθρα και εντάσσεται στον προγραμματισμό του υπουργείου για τη μεταρρύθμιση των σχολείων, θα τεθεί από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση στην πλατφόρμα του opengov.gr.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρατούμενοι των φυλακών Λάρισας μετατρέπουν την ζωή τους σε «ταινία»

Μέσω προγράμματος εικονικής πραγματικότητας παρουσιάζονται αφηγηματικές ιστορίες, βίντεο, φωτογραφίες και άρθρα, όπου ο κρατούμενος βλέπει πλήθος αντικειμένων που σχετίζονται με το προφίλ και την ιστορία του.