ΓΔ: 1435.54 1.07% Τζίρος: 51.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:52:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ανοίγουν από την 1η Ιουνίου και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών για παιδιά δημοτικού

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάσης σε συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου έδειξε ενδιαφέρον επίσης για την στήριξη των γυμναστηρίων και των σχολών χορού.

Μετά την επανεκκίνηση των μαθημάτων σε Λύκειο και Γυμνάσιο, μαζί με τα Δημοτικά που ξεκινούν να λειτουργούν και πάλι την 1η Ιουνίου, όπως αναφέρουν πληροφορίες από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, θα ανοίξουν την ίδια ημερομηνία και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών για παιδιά δημοτικού.

Στη συνάντηση που υπήρξε την Δευτέρα για την στήριξη της επιχειρηματικότητας μεταξύ του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση, βρέθηκε στην ατζέντα και το ζήτημα του ανοίγματος των Κέντρων Ξένων Γλωσσών για παιδιά δημοτικού, με τον κ. Παπαθανάση να διευκρινίζει ότι η επανέναρξη τους θα γίνει με την επαναλειτουργία των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης την 1η Ιουνίου.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε και στην άρση των περιοριστικών μέτρων για τη λειτουργία γυμναστηρίων και σχολών χορού. Ο κ. Παπαθανάσης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την στήριξη των συγκεκριμένων κλάδων, όμως ενημέρωσε τον πρόεδρο του επιμελητηρίου ότι η οριστική απόφαση της κυβέρνησης θα εξαρτηθεί από την εισήγηση των Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Στην ατζέντα της συζήτησης ήταν επίσης η επανέναρξη του κλάδου της εστίασης, ενώ συμφωνήθηκε η συμμετοχή του κ. Παπαθανάση σε μία από τις προσεχείς ενημερωτικές τηλεδιασκέψεις που διοργανώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδήλωση για τις Ευρωεκλογές διοργανώνει το 2ο ΓΕΛ Βριλησσίων

Θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου με ομιλητή τον κ. Πάνο Καρβούνη ειδικό σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Επιτρόπου Π. Μοσκοβισί. Στόχος της εκδήλωσης είναι η καλύτερη κατανόηση των ευρωπαϊκών αξιών και η ενεργός συμμετοχή των μαθητών στα κοινά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλο το κόστος της εκπαίδευσης για τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό τομέα

Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με παιδιά εκτιμούν ότι οι ιδιωτικές δαπάνες για την εκπαίδευσή τους είναι ανελαστικές και δύσκολα μπορούν να μειωθούν. Μόνο ένα 9% να δηλώνει ότι τις μείωσε σημαντικά, ένα 48% λίγο και ένα 43% καθόλου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο gov.gr είναι διαθέσιμη η βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/Μαθήτριας

Οι ενδιαφερόμενοι κηδεμόνες και ενήλικοι μαθητές, μέσω μιας απλής και φιλικής διαδικασίας μπορούν να εκδώσουν ηλεκτρονικά τη βεβαίωση φοίτησης σε σχολείο της πρωτοβάθμιας ή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην διενέργεια εξετάσεων με φυσική παρουσία εμμένει η Νομική Σχολή του ΑΠΘ

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «οι διαδικτυακές εξετάσεις των Νομικών μαθημάτων δεν εγγυώνται τον αδιάβλητο και ουσιαστικό έλεγχο των γνώσεων» και καλεί τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να άρουν άμεσα την κατάληψη.