ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:11:08
Ορειβάτης σε βουνό
Ένας πεζοπόρος στέκεται στην κορυφή βουνού με φόντο το ηλιοβασίλεμα.

Λαμία: Νέες έρευνες στο Βελούχι για τον 74χρονο αγνοούμενο πεζοπόρο

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 74χρονο πεζοπόρο που αγνοείται στο Βελούχι. Νέα επιχείρηση ξεκίνησε έπειτα από ύφεση του καιρού, ωστόσο η πυκνή ομίχλη δυσκολεύει τις προσπάθειες. Ο άνδρας αποκόπηκε λόγω αδιαθεσίας.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 74χρονου πεζοπόρου που αγνοείται στο Βελούχι από το απόγευμα της Κυριακής, κινητοποιώντας εκτεταμένες δυνάμεις διάσωσης και εθελοντές.

Το πρωί της Δευτέρας, λίγο μετά τις 10, ξεκίνησε νέα επιχείρηση αναζήτησης, καθώς σημειώθηκε πρόσκαιρη ύφεση των καιρικών φαινομένων. Η βελτίωση του καιρού επέτρεψε στις διασωστικές ομάδες να κινηθούν εκ νέου στην περιοχή, αν και η πυκνή ομίχλη συνεχίζει να δυσχεραίνει σημαντικά το έργο των πεζοπόρων τμημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 74χρονος συμμετείχε σε 17μελή ομάδα ορειβατών του Φυσιολατρικού Ομίλου Πειραιά, που πραγματοποιούσε ανάβαση προς την κορυφή του Βελουχιού. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής αισθάνθηκε αδυναμία να συνεχίσει και ενημέρωσε την ομάδα ότι θα παραμείνει σε συγκεκριμένο σημείο μέχρι την επιστροφή τους.

Όταν οι υπόλοιποι ορειβάτες επέστρεψαν, δεν τον εντόπισαν στο προκαθορισμένο σημείο. Παρά τις άμεσες αναζητήσεις που ακολούθησαν στην ευρύτερη περιοχή, δεν υπήρξε αποτέλεσμα, γεγονός που οδήγησε στην ειδοποίηση των αρχών και στην έναρξη ευρείας επιχείρησης εντοπισμού.

Στις έρευνες συμμετέχουν 25 πυροσβέστες από το Καρπενήσι, ειδικές ομάδες της 7ης, της 1ης και της 8ης ΕΜΑΚ, καθώς και ομάδα ΣμηΕΑ με drones. Παράλληλα, συνδράμουν το Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας, η Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας-Αναρρίχησης, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και εθελοντές, ενώ από αέρος drones της Πυροσβεστικής και ιδιωτών συνεχίζουν να σαρώνουν τα ιδιαίτερα δύσβατα σημεία του βουνού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ο αντιπρόεδρος Βανς: Η επόμενη κίνηση ανήκει στο Ιράν

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζ. Ντ. Βανς δήλωσε πως «η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο» του Ιράν, μετά το αδιέξοδο στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ, ζητώντας να παραδοθεί όλο το εμπλουτισμένο ουράνιο που έχει το Ιράν.
Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Καταγγέλλει σοβαρή παραβίαση κυριαρχίας μετά τον αποκλεισμό των ΗΠΑ

Το Ιράν καταδίκασε ως σοβαρή παραβίαση της κυριαρχίας του τον ναυτικό αποκλεισμό που επέβαλαν οι ΗΠΑ σε ιρανικά λιμάνια, τονίζοντας μέσω ΟΗΕ ότι πρόκειται για παράνομο μέτρο και παραβίαση του διεθνούς δικαίου.
Το Πεντάγωνο ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Δύο νεκροί από βομβαρδισμό σκάφους με ύποπτα ναρκωτικά στον Ειρηνικό

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε ακόμη δύο σε επιχείρηση κατά διακινητών ναρκωτικών στον ανατολικό Ειρηνικό, με τους νεκρούς να φτάνουν τους 170 από τον Σεπτέμβριο. Συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές σε Ειρηνικό και Καραϊβική.
Ομάδα προσφύγων Σουδάν
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Η κρίση στο Σουδάν παραμένει «εγκαταλελειμμένη», λέει η Ντενίζ Μπράουν

Η Ντενίζ Μπράουν του ΟΗΕ χαρακτήρισε το Σουδάν «εγκαταλελειμμένη κρίση» λίγες μέρες πριν την επέτειο του εμφυλίου, τονίζοντας τον φαύλο κύκλο σεξουαλικής βίας, εκτοπισμών και θανάτων, και καλώντας τη διεθνή κοινότητα να δράσει.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

Ενισχυμένες περιπολίες ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Πύλα μετά από περιστατικό με Τουρκοκύπριους

Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ αύξησε τις περιπολίες στη νεκρή ζώνη της Πύλας μετά από μη εξουσιοδοτημένη είσοδο Τουρκοκυπρίων. Ο ΟΗΕ τονίζει ότι τέτοιες ενέργειες παραβιάζουν την εντολή της Δύναμης και ζητά σεβασμό για τη διατήρηση της σταθερότητας.