ΓΔ: 2630.79 0.45% Τζίρος: 60.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:18:40
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα

Ρόδος: Προφυλακίστηκαν 2 από τους 5 για διακίνηση 7 κιλών κοκαΐνης

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν οι δύο εκ των πέντε κατηγορουμένων για διακίνηση 7 κιλών κοκαΐνης στη Ρόδο, με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα. Ο τρίτος κατηγορούμενος, 42χρονος στρατιωτικός, αφέθηκε ελεύθερος.

Προφυλακίσεις αποφασίστηκαν για δύο από τους πέντε κατηγορούμενους που εμπλέκονται στην υπόθεση διακίνησης επτά κιλών κοκαΐνης, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέως Ρόδου.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2026 από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, έπειτα από πολύμηνη έρευνα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο 40χρονος Αλβανικής καταγωγής και ο 37χρονος συμπατριώτης του, οι οποίοι οδηγήθηκαν στις φυλακές. Αντίθετα, ο τρίτος εμπλεκόμενος, στρατιωτικός 42 ετών, αφέθηκε ελεύθερος.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και την καταβολή εγγυοδοσίας αφέθηκαν, μετά την απολογία τους την Καθαρά Δευτέρα, ο 46χρονος επίσης Αλβανός και ο 34χρονος Έλληνας.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Όλοι οι εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ιδιαίτερα διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνικό περιπολικό όχημα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη στη Λευκάδα του υπόπτου για εμπρησμούς σε Γλυφάδα και Νέο Ηράκλειο

Συνελήφθη στη Λευκάδα 46χρονος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού για τρεις εμπρησμούς σε Γλυφάδα και Νέο Ηράκλειο. Ο ίδιος κατηγορείται ότι έβαλε φωτιά στο σπίτι της πρώην συντρόφου του, προκαλώντας σοβαρές φθορές.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Χωριάτικο»: Σε εξέλιξη οι απολογίες, τρεις προσωρινές κρατήσεις

Ο ιδιοκτήτης των καταστημάτων "Χωριάτικο" αποδέχεται μόνο τις φορολογικές κατηγορίες ενώ αντιμετωπίζει σοβαρό κατηγορητήριο ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης. Επτά κατηγορούμενοι απολογήθηκαν, τρεις προφυλακίστηκαν, τέσσερις ελεύθεροι με όρους.
Ζυγαριά δικαιοσύνης ξύλινη σφύρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Χωριάτικο»: Ξεκινούν οι απολογίες, πρώτος ενώπιον ανακριτή ο ιδιοκτήτης

Σήμερα ξεκινούν οι απολογίες των 59 κατηγορουμένων στην υπόθεση των αρτοποιείων «Χωριάτικο», με τους πρώτους 30, ανάμεσά τους και τον φερόμενο αρχηγό, να εμφανίζονται ενώπιον των δικαστών. Οι υπόλοιποι απολογούνται αύριο.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για βιασμό, τραυματισμό και ρίψη σε θάλασσα – 2 συλλήψεις

Άνδρας από το Πακιστάν κατήγγειλε ότι ομοεθνείς του τον βίασαν, τραυμάτισαν και τον έριξαν στη θάλασσα του Θερμαϊκού. Συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων δραστών συνεχίζονται.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Τέλος Οκτωβρίου οι ανακοινώσεις για νέα μέτρα στήριξης

Η κυβέρνηση απαντά στις επικρίσεις για διαφθορά, αναδεικνύοντας την ενίσχυση ελεγκτικών μηχανισμών και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, τονίζοντας βελτίωση στα έσοδα και πάταξη της φοροδιαφυγής, ενώ διαψεύδει συγκάλυψη υποθέσεων.